fbpx

RCL ‘MA JAJCA – 12-urni WOD v sodelovanju z Društvom OnkoMan

V RCL so tudi v novembru aktivni in niso pozabili na Movember, svetovno gibanje, ki vsako leto v mesecu novembru ozavešča o raku prostate in mod, moški pa si v ta namen v novembru puščajo rasti brke.
Ob brkih, ki jih fantje pridno negujejo ves mesec so v RCL v sodelovanju z društvom OnkoMan izvedli izziv “RCL ‘MA JAJCA”, na katerem je sodelovalo okoli 150 malih in velikih prijateljev, ki so se v 12 urah pridružili enemu ali več treningom (WOD-om).

Poleg 12 urnega treniranja in prispevkov sodelujočih so organizirali tudi srečelov pri katerm sta za skupno podporo ozaveščanja moških združila moči “večna rivala” NK Olimpija in NK Maribor, saj so svoje športne rekvizite (kopačke, superge, majice, zastavo s podpisi) za ta namen darovali nogometaši iz obeh klubov: Nejc Vidmar (pobudnik pomoči pri NK Olimpija), Isah Abass, Aris Zarifović, Nik Kapun, Matic Črnic, Dare Vršič (pobudnik zbiranja pomoči pri NK Maribor), Marcos Tavares, Luka Uskoković, Aleksander Rajčević, Jasmin Handanović, Dino Hotić, Gregor Bajde, Blaž Vrhovec, Marko Šuler in Denis Klinar.
Poleg tega so akcijo podprli še sponzorji in donatorji: Pekarna Grosuplje in Tvojih 5 minut, Zebra Patisseries, Kimbo Slovenija, Ski servis Strel, Smučarski klub Snežinka (smučarski dan z učiteljem za enega otroka), Draguljarna Malalan, Jakob Zemljak d.o.o., Svet d.o.o. in Simcon svetovanje d.o.o.
Po zaključku izziva so izžrebali dobitnike lepih nagrad, večina športnih rekvizitov pa je na željo izžrebancev šla v roke mladim privržencem nogometa, ki jim bo oprema priljubljenih nogometašem v veliko veselje in ponos, ostali izžrebanci pa bodo o dobitkih obveščeni po elektronski pošti.
S pomočjo prispevkov sodelujočih in donatorjev so v RCL do sedaj skupaj zbrali že okoli 2100 EUR (sredstva zbirajo še do konca novembra). Vsa zbrana denarna sredstva gredo predvsem za nakup novega urodinamskega aparata, ki ga potrebujejo na Kliničnem oddelku za urologijo UKC Ljubljana in je namenjen za preiskave pri bolnicah in bolnikih s sumom na motnje v živčno mišičnem delovanju sečnega mehurja in društvu Onkoman za njegovo delovanje.
Rak, bodisi na modih, ali na prsih nikakor ne sme biti tabu današnje družbe in ob tem je rak prostate najpogostejši rak v sloveniji. Zato je ozaveščanje ljudi o zdravju in pomenu zdravstvene preventive, samopregledovanju in zdravljenju ter možnostih za celostno rehabilitacijo bolnikov, izjemno pomembno.

Oglejte si prispevek na 24ur:
https://www.24ur.com/novice/slovenija/s-treningom-so-zbirali-denar-za-nov-urodinamski-aparat.html

#movember #RCLMaJajca #onkoman

Naslov
Šmartinska c. 106
Telefon
+386 70 658 112
Odprto
PON - PET: 6.30 - 21.30, SOB: 17.00 - 19.00
E-pošta