fbpx

Športnik meseca

Na predlog trenerjev v centru CrossFit Ljubljana vsak mesec izberemo športnika/sportnico meseca, člana CFL v okviru CrossFit in Boot Camp vadbe, ki je dosegel opazen napredek in rezultate.

Priznanje za športnika meseca CrossFit Ljubljana prejmejo posamezniki, ki so se izkazali na treningih in pokazali velik osebni napredek, tako fizično kot v odnosu do športa in ostalih udeležencev.

Športnik meseca oktobra 2020 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – JAKOB ZEMLJAK

Minila so dolga 4 leta odkar je Jaka prejel naziv CFL športnika meseca na Boot Campu. Strasten tekač, ki ima v svojih nogah več (pretečenih) kilometrov kot številni avtomobili, je včasih za ogrevanje pritekel na trening v gym (več kot 5km v eno smer). Za razliko od Žana, Jaka pri svojih tekaških podvigih ne potrebuje spremljevalne ekipe 4 tekačev. Legende pravijo, da je za 75KM dolg ultramaraton Celje-Logarska dolina potreboval le športno opremo in energijsko ploščico. Vedno nasmejan in poln mladostniške energije je letos dopolnil 40 let, kar ga prav nič ne ustavlja pri njegovih športnih ciljih. Ga pa zaustavlja gibljivost gležnjev, zato smo mu za rojstni dan kupili nove liftarke. Sedaj lahko pričakujemo dvig njegovih osebnih dosežkov za vsaj 20kg. (Jaka, kolk maš klina? ;)) Jaka ima toliko energije, da po treningu CrossFita odide na nogomet, kjer ga soigralci kličejo Lukaku. Ta nadimek si je prislužil s svojim »killer« instinktom pred golom. Njegovo 40 leto je poleg Korone zaznamoval tudi zdravstven zaplet, ki ga je na posteljo prikoval za kar nekaj časa. Takrat smo se dodatno zavedali kako zelo ga pogrešamo, kadar ga ni v gymu. Jaka pač spada v gym, je del CFL inventarja in če kaj »crkne« vedno takoj zaviha rokave. Srčen človek, ki je vedno pripravljen pomagati vsakomur je znan po zamujanju (a ne, Klara? 😉 ) in navezanosti na svoj mobilni telefon. Glede na zabavo z burgerji, ki jo je priredil za svoj rojstni dan se že veselimo pogostitve za športnika meseca. Jaka radi te imamo!


Športnik meseca oktobra 2020 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – EDI SEP

Edi je prvi lopar CFL in mednarodno priznani igralec tenisa v novinarskih vodah. Tako kot vsi veliki igralci pa se poleg leša znajde tudi na drugih podlagah. Črnuško mivko rad izkoristi za igranje beach volleya, Tacenski beton je njegov najboljši prijatelj, ko z Žanom dominirata v balinčkih, Ljubljanico pa izkoristi za sproščujoče sup druženje. Pred petimi leti se je mučil ob poskokih s kolebnico, danes pa je njegova pripravljenost na povsem drugem nivoju. Edi je velik motivator in cenjen partner v skupinskih workoutih. Tam s svojo trmo in zagnanostjo motivira sotrpine, da prestopijo svoje limite in hitreje napredujejo. Kadar vidimo padec forme na treningu, prižgemo glasbo Nine Pušlar ali Mi2 in kar naenkrat pridobi nadnaravne moči. Edi je obenem tudi prva kamera gyma, zato se ne ustrašite če vas z močno lučjo na kameri ujame sredi treninga. S svojimi kolegi iz POP TV tekmujejo na vsakem treningu in nato skozi ves dan premlevajo rezultate.
Kot vsakemu pravemu štajercu, mu srce bije za Maribor, ki je prejšnjo sezono ponovno končal pred večnim rivalom Olimpijo. Zmage Maribora proslavi s špricerjem, kot je to običaj v Rušah. Edi se redno udeležuje vseh dogodkov v organizaciji gyma in je nepogrešljivi člen vsake delovne akcije. Z nami gre vsakič obvezno na Triglav in tudi pljučnica ga pri tem ne ustavi. Glede na to pa, da je bil razočaran nad pogostitvijo preteklega športnika meseca, ima sedaj odlično priložnost, da se izkaže.


Športnik meseca septembra 2020 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – GAŠPER ČEPON

Gašper je tiste vrste športni odvisnik, ki ne more biti dalj časa na enem mestu. Ko je bil mlajši, je treniral vse možno, med drugim atletiko, plavanje in košarko. V teh letih je dobil tudi več kot dobro bazo in širok spekter športnih znanj, ki mu koristijo in so nujno potrebne v CrossFitu. S CrossFitom se ukvarja že kakšnih pet let, najprej čisto spotoma, sedaj pa je to postala njegova strast. V našem gymu je že dobro leto in od takrat z veliko volje in striktnim, rednim treniranjem ter učenjem novih prvin in posvečanju tistim segmentov, ki mu ne ležijo, konstantno napreduje. Sam pravi, da obožuje počepe, thrusterje in burpeeje, zato ga marsikdo v gymu začudeno gleda postrani 🙂 Sovraži pa wall balle, ker naj bi bile tarče previsoko 🙂 Tudi poleti, razen tistega obveznega dopusta s punco, nima izgovorov za odsotnost s treningov, kar se kaže tudi na rezultatih. Na SugerWodu lestvica pogosto ni zaključena vse dokler ne vpiše svojega rezultata in skoraj vedno meša štrene čisto pri vrhu. Gašper zastopa tudi barve našega gyma na weightlifting tekmovanjih.
Gašper je Vegovec, za kaj več pa je še zbira motivacijo, ker je baje bolje pozno kot nikoli. Njegov najljubši predmet je matematika, v kateri res blesti in mu zagotovo pomaga tudi pri programiranju, ki je trenutno njegov poklic in pravi, da v njem neizmerno uživa. Doma pravijo, da je trmast, izbirčen pri hrani, v prostem času, ki ga ni veliko, pa rad odigra kakšno športno igrico. Vikende si krajša s spremljanjem svojega najljubšega kluba Chelsea in nabiranjem točk na Fantasy footbal league, ki marsikomu v gymu povzroča sive lase.
Edina pripomba je ta, da bi se lahko hitreje uredil po treningu, saj ga boljša polovica vedno znova čaka in čaka … verjamemo pa, da so v moški garderobi vedno zanimive debate, tako da mu tega ne moremo zameriti. 🙂
Gašper, še enkrat čestitke za naziv športnika meseca!


Športnik meseca septembra 2020 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – JURE TEPINA

Dobri vojak Jure je dokaj nov v našem gymu. K nam se je po športne dogodivščine spustil, ker sodelavcev enostavno ni več mogel samo poslušati, kako so zjutraj naredili treninge, kdo je bil boljši, kaj vse so presegli in dosegli, zato se je tudi sam podal v lov za njimi in z njimi 🙂 Športni navdušenec, ki se je davnega leta ’95 vpisal na Fakulteto za šport, nato pa že kmalu pričel z delom v novinarskih in obveščevalnih vodah. Je obseden s Šmarno goro, letos je bil *gor* že okrog 150-krat (bomo videli, kje se bo ustavila številka do konca leta), največkrat vsaj z vojaškim nahrbtnikom, če ne tudi z jopičem. Med sodelavci je znan po tem, da se nanj lahko zaneseš, da ne bo nikoli prelomil obljube in te ne bo pustil na cedilu. Tak je tudi na treningih, kjer ima najraje partner workoute, v katerih izvleče iz sebe res največ in enako iz partnerja. Je vedno nasmejan in pozitiven, zato si vadeči vedno prizadevajo, da bi bili v njihovi ekipi. Bil je tudi član letošnje nočne odprave na Triglav, kjer je imel v nahrbrtniku še toliko prostora, da je Aljažev stolp opremil s paketom prve pomoči! Svoj adrenalin sprošča tudi na motorju, saj je velik ljubitelj hitrosti. Obožuje tudi vse, kar je povezano z vojsko (orožje, pištole, streljanje) in najraje poroča s terenov, ko se skupaj z enoto za par dni umakne v divjino. Prosti čas najraje preživi v krogu družine z ženo in dvema otrokoma in na izletih uporabi veščine iz vojaškega terena, kjer nemalokrat okusne malice pripravi kar iz tactical foodpackov…. ni ravno za michelinovo zvezdico, a zadosti najnujnejšim potrebam 🙂
V službi so že vsi naveličani »njegovih tort«, ko spletno redakcijo, ki ji urednikuje, pogosti vedno, ko dosežejo rekordno število klikov na mesec. No Jure, mi se tvoje torte in pogostitve za športnika meseca že zelo veselimo.
Se vidimo v gymu!


Športnik meseca avgusta 2020 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – ROK FLORJANČIČ

Rok je z nami že skoraj 2 leti, postal je reden del »jutranje« ekipe, ki vsak dan prvi »preizkusijo« kaj je na CrossFit meniju. Vsako jutro vstane ob 4:50, ko se njegovo dekle Nina prvič obrne (ona
pravi, da to občuduje – ne obračanje, temveč vstajanje tako zgodaj) in pelje na sprehod kužka Naja, nato pa se odpravi premetavat železo, kot temu pravimo v CFL. Šele nato se poln novega zagona posveti kadrovskim izzivom. Pred CrossFitom je bila njegova velika strast igranje nogometa, v katerem ljubiteljsko uživa še danes. S soigralci pa večkrat po »fuzbalu«, še kaj obrnejo na žaru. Poleg CrossFita in nogometa rad tudi kolesari in hodi v hribe, kjer ga spremljata Nina in Naj. Prijatelji bi Roka opisali kot vedno nasmejanega, ustrežljivega, prijaznega in vedno pripravljenega pomagati – in to lahko zagotovo potrdi tudi ekipa CrossFit Ljubljana. Sicer pa mu gredo od rok prav vse veščine CrossFita, od olimpijske palice, do elementov z lastno težo, tudi »airbike-a« in »burpeejev« se ne boji. Rok, še naprej drži tempo, sledi navodilom trenerjev, pridno hodi na jutranje »žgalke požigalke« in uživaj s CFL Family.


Športnica meseca avgusta 2020 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – NIKA ŽIBRAT

Vedno nasmejana Nika prihaja iz Ptuja, v Ljubljano pa jo je pripeljala uka želja in študijski izzivi. Ni pridna samo na treningih Boot Campa, temveč tudi v akademskih vodah. Nika je doktorska študentka na biotehniški fakulteti in mlada raziskovalka na Kemijskem inštitutu (odsek za molekularno biologijo in nanobiotehnologijo – raziskuje tiste stvari, ki jih ponavadi vidimo samo v filmih :D). Poleg akademskega dela in Boot Campa so njena strast še hribi in potovanje. Včasih je sicer veliko potovala, zdaj malo manj, a tudi za to bo še dovolj časa, saj je Nika vedno v pogonu in zase pravi, da si ne predstavlja življenja brez športa in gibanja nasploh. Na treningu je lepo napredovala v vseh elementih. Na začetku je bila malo skregana z elementi z lastno težo, vendar se je ta odnos popravil, saj ji gredo vedno bolje. Ne boji se zavihteti tudi kakšnega malo težjega »kettlebella« ali ročke. »Najrajši« pa ima kakšno žgočo kombinacijo, na primer: »airbike-a« in »burpeejev«. Aja, še to – nikoli ne zamuja na trening. 🙂
Nika, želimo ti vso srečo v akademskih vodah in seveda, veliko uspešnih treningov in dobrega počutja s CFL druščino. Se vidimo v gymu!


Športnik meseca julija 2020 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – ŽIGA DOLINAR

Tokrat smo za športnika meseca izbrali Žigo Dolinarja, ki je v mesecih pred karanteno in tudi takoj po njej redno zahajal v gym in ker ni miroval niti v vmesnem obdobju je posledično prikazal velik napredek pri vseh elementih crossfita, še posebej pa pri rokovanju z olimpijsko palico in workoutih, pri katerih je poudarek na izvajanju vaj s palico. Spoznali smo ga kot enega od ”jutranjikov’, saj je redno hodil na jutranje treninge, zadnje čase pa hodi izključno popoldne. Mogoče je tukaj eden izmed faktorjev, ki so pripomogli k napredku. 🙂
Žiga je zaposlen v pomorski agenciji CMA CGM kot business project manager, kjer skrbi za optimizacijo pisarne in uvajanje novih procesov. Poleg tega zaključuje študij ekonomije, razmišlja pa tudi o magisteriju, kljub temu pa mu pomorstvo še vedno veliko pomeni. Ob vseh obveznostih je še toliko bolj pohvalno, da najde čas za redno treniranje.
Kljub pridnosti v gymu pa za Žigo crossfit še zdaleč ni edini šport s katerim se ukvarja in ki ga veseli. Rad ima adrenalinske športe in kolesarjenje, naravnost obožuje pa surfanje.
Poleg službe, študija in športa pa se Žiga rad tudi obrne v kuhinji in eksperimentira na tem področju, uživa pa tudi v dobrih vinih. Prijatelji pravijo, da kuha zelo dobro. Pohvalno, Žiga.
Pravijo tudi, da je zelo pozoren in vedno pripravljen pomagati, da je družaben, zabaven, nasmejan in avanturističnega duha, ter da je zvest navijač Olimpije in Green Dragonsov. Od zelenega zmaja pa do našega zmaja v gymu, očitno je zmaj tvoj spirit animal 🙂
Upamo, da boš še naprej tako zavzeto grizel na treningih.


Športnik meseca julija 2020 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – ŽIGA TRILLER

Čeprav zahaja v naš gym veliko športnikov in športnih entuziastov, zaenkrat še nismo našli člana oziroma članico, ki bi se lahko kosal z Žigo na področju raztegljivosti in fleksibilnosti:) . Sam pravi, da mu je raztegljivost ostala od treniranja tae-kwon-doja, v katerem ima črni pas in je v mlajših letih zmagoval na tekmovanjih, kasneje pa nadaljeval tudi kot trener.
Še ena stvar, ki je pri Žigi zavidanja vredna so njegovi športni copati, ki so zelo unikatni. Zaenkrat še nismo dognali, ali nošenje kaj pripomore k intenzivnosti in zagonu na treningih, ki ga ima Žiga na pretek 🙂 .
V preteklosti je Žiga zelo rad plezal, v zadnjih letih pa se s tem ne ukvarja več, saj se spopada s strahom pred višino, ki ga je skušal premagati z bungee jumpingom, ob tem, da je prvič skok pomagal, drugič pač ne. Ne glede na rezultat so takšni poskusi premagovanja strahu kar smela odločitev. Ker se kot pravi športnik ne preda, ima v planu plezanje na plezalni steni v dvorani. Le pogumno, Žiga!
Ne glede na vse pa vseeno zelo rad zahaja v hribe in gore, ki jih obožuje že od malih nog. Še vedno zelo rad hodi, še posebej v okolici Kranjske gore, kjer je v otroštvu tudi veliko počitnikoval in raziskoval skrite kotičke z očetom. Posledično pa tudi rad smuča in počne vse ostalo, kar spada zraven smučanja, od družbe pa do apres-ski zabav. 🙂
Planira tudi opraviti tečaj potapljanja na dah, saj ima zelo rad morje in pa jadranje, kjer se tudi trenutno mudi, velika želja pa je, da bi nekoč imel svojo jadrnico.
Odkar se je gym ponovno odprl, je Žiga še bolj resno vzel trening in začel takoj po odprtju, tudi ko so še vsi treningi potekali zunaj. Le tako naprej, Žiga. Govori se, da boš v kratkem preizkusil tudi crossfit treninge. Vabljen. 🙂 Pa upamo, da se v gym vrne tudi tvoja boljša polovica. 🙂


Športnik meseca marca 2020 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – MIKE MARTEL

Mike has been with us for nearly a year now. He is from across the pond, but is currently stationed at U.S. Embassy in Slovenia. If he is not on duty at the embassy, he is most likely to be found in the gym, typically for several hours, each day. He does not know what over training looks like, he is a beast. His favorite movements are anything that includes a squat or a lunge with a heavy barbell on his back. In any weather condition, let that be snow, rain, -30 degrees celsius, he will always show up on time, riding his bike to the gym – no excuses for Mike! While staying in Slovenia he discovered some delicious new food, which he can not get enough of. His favorite ones (so far) are »čevapčiči«, »pleskavica« and a giant horse burger. He is very competitive and determined. If someone beats him in a workout, he will re-do it as many times as neccessary to beat the score – in the same day! Hence his nickname: The Beast. Other than crossfit, he likes to sing in the shower (that is why he does not shower in the gym, but we had reports from other sources about his karaoke :D). Besides munching down burgers and sweet potato fries, he also loves his morning cereal, to fuel his muscles for heavy workouts. Mike has really become a part of our crossfit family and a good friend, unfortunately he will be leaving soon. His next destination is Moscow, Russia, where he will be stationed next. But untill then… Keep up the good work Mike!


Športnica meseca marca 2020 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – ANJA KOPAČ

Anja je prijetno dekle poznih dvajsetih, ki poleg verbalne telovadbe redno telovadi tudi v jutranjih urah. Seveda se soudeleženci pri Boot Camp vadbi sprašujejo zakaj vedno Anja dobi najtežje vaje in uteži. No, saj niso, ampak gospodična res obvlada pritoževanje in je pri tem zelo prepričljiva (malo za šalo, malo zares, kajne Anja :D). Pohvalno je tudi to, da nikoli, ampak res nikoli ne zamudi vadbe, samo ostali iz neznanega razloga pričnejo 10-15 minut prej kot ona. Anja pač ne potrebuje ogrevanja. Ker jo jutranja vadba ne utrudi dovolj, hodi v službo, da lahko opravi vse privatne obveznosti, ki jih res ni malo;). V Publicis One Slovenija sicer zaseda mesto asistenke vodstva skupine in koordinatorke aktivnosti z regijskim in globalnim vodstvom, a ob zahtevnih nalogah skrbi tudi, da sodelavci vsak dan zaužijejo zadostno količino vitaminov z gajbico sadja in zelenjave 🙂
Kljub zamujanju in pritoževanju, pa je Anjina pozitivnost nalezljiva in se prenese na vse v skupini. Resnično sovraži Air bike s katerim že od prvega dne ne najdeta skupnega jezika, zato pa toliko bolj užva na Ski ergu.
Da si popestri že tako dejaven dan pa doma poskrbi še pes Chilly s katerim sta nerazdružljiva. Ime je dobil verjetno po angleški besedi, ki je za Anjo zelo pomembna, saj zelo rada uživa življenje. Najsrečnejša je, ko se lahko s svojim zaročencem podata na nove pustolovščine in odkrivata nove kraje ter skrite kotičke našega planeta. V zadnjem času prav zaradi obiska Balija pospešeno kuri kalorije in dela trebušnjake, da nas bo lahko preko družabnih omrežjih dražila s fotografijami iz potovanj na katerih neskončno uživa.
Anja mi smo s tabo! Še naprej pridno hodi na jutranje ure, ampak brez zamujanja! 😉 Se vidimo v gymu.


Športnica meseca februarja 2020 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – JANA ROTH

Jana knows how to start the day right, by exercising of course. Here favourite CF class is the 8:30 class which she rarely missed. To experience something new in life she decided to go on Erasmus student exchange to Ljubljana. During her semester in Ljubljana she travelled as much as she could, visiting several European capitals. She used shorter brakes for exploration and sightseeing of Slovenia and its beautiful nature. A future chemist enjoys several sports like skiing, swimming, boulder climbing and hiking. In her spare time, she enjoys watching a good live football match, especially if it involves Bayern Munich in the Allianz arena. Jana’s stay in Slovenia will always remain in her best memories but career waits for no one, so she needs to return home. On our goal board until 1. 4. 2020, she wrote she wants to hold a free standing handstand. Even though she won’t be in Slovenia then we are sure she will achieve her goal. Alles Gute Jana und auf wiedersehen!


Športnik meseca februarja 2020 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – TILEN PEČNIK

Tiha voda bregove dere je rek, ki odlično opiše našega Boot Camp športnika meseca. Tilen je sicer bolj mirne sorte vendar vedno delovno razpoložen in pripravljen na akcijo. Treningov se udeležuje redno, saj je šport ključni del njegovega življena. Pogosto na ure prihaja celo nekaj prej, da povadi slabosti kot na primer dvojni poskoki s kolebnico. Trening vedno naredi z visoko mero intenzivnosti in ne potrebuje pretiranih dodatnih razlag, saj večino elementov hitro razume in osvoji. Na CrossFit Open-u letošnje sezone je zastopal ekipo Deadpool in prvič preizkusil svojo pripravljenost na mednarodnem nivoju. Glede na rezultate in vloženi trud se že veselimo naslednje priložnosti dokazovanja. Kot navijač rdečega dela Manchestra, bi se lahko naslednjo sezono Fantasy football lige pridružil ostalim ljubiteljem angleškega nogometa. Svoje vikende in proste trenutke najraje preživlja v gorah. Višja nadmorska višina mu poleg dobrega zraka in odlične rekreacije ponuja tudi notranji mir. Čestitke Tilen!


Športnik meseca januarja 2020 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – AMAR HANDANAGIĆ

Amar je v našo Ljubljano in naš gym prišel zaradi študija. Pot v naša srca pa si je odprl z neverjetno prijaznostjo, preprostostjo, pozitivnostjo in toplino, ki jo vsakodnevno začutimo v njegovi bližini. Sicer je Amar rojen v Bihaču (Bosna) in je ime dobil na pobudo svoje sestre Adne in v prevodu pomeni “hraber”.
Vedno je bil športen tip in prav v vseh športih se je izkazal, a je vseeno najbolj izstopal v rokometu, kjer je prišel do reprezentance in prve postave. Poleg športa, ki je bil njegov prvi hobi ima Amar še eno strast in to je glasba. Igra namreč kar tri inštrumente, klavir, električno kitaro in bas. V prostem času rad posluša elektronsko glasbo. Poznan je tudi po svoji trdoglavosti za kar imajo v Bosni idealen pregovor zanj “uporan k’o mazga”. Je zelo ambiciozen in si vedno znova premika meje. Njegov stric živi v Ljubljani in tako se je porodila ideja za študij medicine v Ljubljani, kjer mu je sedaj cilj dokončanje študija in specializacija urgentne medicine.
In CrossFit je njegovo zdravilo med napornim študijem, prav tako pa zadovoljuje njegovo ambicioznost in iskanje ter premikanje svojih meja. Obožuje vse, kar se dela z olimpijsko palico na kateri se vedno najde ogromno število uteži, zadnje čase pa največ pozornosti posveča mobilityu in hoji po rokah. Je pa tudi član z največjim “platfusom” v gymu in večkrat ga prijatelji podražijo, če ima zamenjani stopali. 🙂 S svojo tekmovalnostjo se je prebil tudi v RCL weightlifting ekipo, v kateri zelo rad nastopa in ji pomaga do vse boljših rezultatov, ki jih dosegajo zadnje čase.
Med CrossFit Opnom, se je Amar že izkazal tudi v kulinariki saj je v gymu vse dišalo po njegovi kljukuši, zato prav nestrpno čakamo in se prav veselimo s čim nas bo presenetil tokrat.
Ob nazivu športnika meseca bodo nanj zagotovo ponosni tudi vsi domači, še posebej pa sestra Adna s katero imata prav posebno vez in zanj pravi da je najboljši brat na svetu.


Športnica meseca januarja 2020 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – MILENA BEVK

Milena je bila rojena v Puli, kjer je pred prihodom v Novo Mesto preživela tudi otroštvo. V mladosti nikoli ni mirovala, smučanje, tek, skok v višino ter večletno treniranje gimnastike pa so ji dali osnovo, da sedaj obvalada vse športe, ki se jih loti. Po prihodu v Ljubljano je trenirala Boot Camp v drugi telovadnici, nato pa je po dolgotrajnem iskanju težjih in zahtevnejših treningov in napredku, po večmesečnem prepričevanju prijateljice Andreje le preizkusila treninge v RCL-ju in od takrat je nezamenljiv kamenček v mozaiku našega gyma.
Milena je diplomirala na FKKT (Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo) in trenutno piše magistrsko nalogo znotraj programa Kemijsko inženirstvo in vsi že z nastrpnostjo čakamo ta veseli trenutek, ko bo študij uspela zaključiti, saj ji res manjka samo še čisto, čisto malo. V prostem času rada skoči v hribe, a so vrhovi skrbno izbrani saj mora biti na vrhu obvezno dobra domača jota. V spremstvu RCL-ja je osvojila tudi Triglav in pridobila status ‘prave’ Slovenke. Obožuje dobro hrano, njena droga je tudi kava, brez katere si ne predstavlja preživeti dneva. Rada ima tudi presenečenja, potovanja ter rock glasbo, komaj pa že čaka na junijski concert Red Hot Chili Peppersov v Firencah. V gymu je spoznala tudi svojega fanta Jerneja, s katerim sicer še nista imela vselitvene žurke (!!!) a že nekaj časa živita na svojem. Šušlja pa se tudi, da bi se jima lahko kmalu pridružil štirinožni prijateljček, saj sta oba z Jernejem velika ljubitelja psov in si ga neizmerno želita.
Na Boot Campu da vedno svoj maksimum, in kljub občasnemu negodovanju nad vajami (Assault Bike, v večini primerov) ter pomankanju višine suvereno oddela vse kar od nje zahtevajo trenerji. Rada ima treninge v katerih imaš partnerja (partner workout), saj takrat poleg sebe na (in čez) limit spravi tudi njega. 🙂


Športnik meseca decembra 2019 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – BRUNO BUČAR

Kot vedno ponavlja naš trener Luka, “za uspešno napredovanje pri crossfitu in nenazadnje tudi v življenju potrebuje človek tri stvari: red, rad in disciplino”. Več kot očitno je, da gre za družinski moto, saj se po njem ravna tudi njegov bratranec Bruno, oziroma kot mu pravimo v gymu “ta lepši od bratov Golob“, oz. ”nesojeni član ekipe Deadpool, ki bi zmagala Open, če bi bil Bruno v ekipi. Bruno je pokazal, kaj lahko naredi eno leto pridnega treninga v našem gymu, saj je zelo napredoval tako v moči, kot tudi v kondiciji. Že zdaj lahko z gotovostjo rečemo, da je najboljši v gymu pri izvajanju vaje “burpee to target“, saj lahko pri katerikoli dodeljeni tarči, opravi dotik brez poskoka. 🙂 Je popoln primer osebe, ki je every coach’s dream, saj vsak trening opravi dosledno in “na polno“, nikoli z ugovarjanjem ali negodovanjem. Lahko bi rekli, da je trmast oz. zagrizen, zato tudi ne preseneča, da hodi na trening vsak dan. Prav ta karakter je tudi “zaslužen“ za to, da se je naučil voziti celo monocikel in pa, da se je naučil vse države sveta in glavna mesta, ter da jih tudi zna pokazati na zemljevidu. Samo pri izbiri hrane se mu malo zatakne, saj je zelo izbirčen in je v mlajših letih jedel samo čokolino. Da pa je dobil zadostno količino vitaminov, mu je mama zraven mešala še Pikovit. 🙂 Očitno gre za zmagovalno kombinacijo. 🙂 Čeprav je Bruno še zelo mlad, bi lahko rekli, da ima “retro“ dušo, saj rad gleda stare filme, predvsem Hitchcocka, od mlajših pa Quentina Tarantina in Stevena Spielberga. Eden izmed njegovih najljubših filmov je Jaws iz leta 1975, zato se ne čudite, če ga boste v gymu večkrat videli v majici z motivom morskega psa.
Bruno, želimo, da še naprej pridno obiskuješ vadbo, ter da v istem tempu napreduješ še naprej, tako boš kmalu tudi “ta močnejši od bratov Golob“ 🙂


Športnica meseca decembra 2019 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – ANDREJA PETROVIČ

Pa smo jo končno dočakali! Sicer ne vemo, zakaj je Andreja športnica meseca šele sedaj, saj si je ta naslov do zdaj nedvomno zaslužila že večkrat, ampak sumimo na manjšo blokado s strani Žana, ki si najbrž ni želel, da bi bil edini v družini brez tega laskavega naslova. 🙂 Vendar menimo, da je zdaj pravi trenutek, saj je razlogov več. Prvi je ta, da ima Andreja ravno zdaj rojstni dan, vendar moramo poudariti, da to ne pomeni, da lahko prinese samo eno dobroto za oba dogodka. Andreja, se pravi, ena za rojstni dan in druga za športnico meseca. 🙂 Nadalje, Andrejina ekipa Captain America je zmagala na internem tekmovanju gyma Marvel Open 2020, kjer so tekmovalci njene ekipe nanizali neverjetne rezultate, še posebej v Scaled kategoriji in so tako zakrili slabše rezultate vodje ekipe, Žana. 🙂 Andreja se je letos udeležila svojega prvega Opna, kjer je z vsemi petimi WODi opravila vrhunsko, poleg tega pa je bila tudi sama zelo zadovoljna s svojim rezultati, kar je najbolj pomembno. Eden od razlogov je tudi dejstvo, da Andreja pridno obiskuje Boot Camp že pet let, kar jo že kvalificira kot starešino oz. veterana gyma. Na vadbi Boot Campa je tudi spoznala našega Žana in skupaj ustvarjata eno od lepših zgodb gyma, še posebej od takrat, ko jima je štorklja prinesla Gajo, ki je največji sonček našega gyma.
Preden se ji je življenje spremenilo z obiskovanjem RCL-ja, je Andreja trenirala hip hop in ta ljubezen do plesa nikoli ni prenehala, edini problem je, da Žan ne pleše. 🙂
Andreja je diplomirala na FKKT (Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo), trenutno pa, ob rednem obiskovanju vadb in vzgajanju Gaje, piše magistrsko nalogo znotraj programa Kemijsko inženirstvo. Zelo pohvalno.
Poleg družine, ki ji pomeni največ na svetu, ima zelo rada morje in morske aktivnosti, pozimi pa rada borda. Poleg omenjenih aktivnosti, ki so zelo ”normalne” pa Andreja prakticira še eno, malce bolj eksotično aktivnost, in sicer govorjenje v spanju. 🙂 Še zmeraj čakamo Žana, da nam sporoči njen PIN, ko se ji bo v spanju zareklo 😉
Andreja, zelo te imamo radi. Vse tri. Želimo vam vse najboljše in čimveč lepih skupnih trenutkov. Na nove zmage!


Športnik meseca novembra 2019 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – MARKO HORVAT

Marko a.k.a. Čupo je tisti visok štajerc brez las. Če se sedaj sprašujete zakaj »Čupo«, je razlog v tem, da je do svoje prve redne zaposlitve imel lase dolge vse do riti – danes nepredstavljivo. Tekom študija na Ekonomski fakulteti v Mariboru se je preživljal kot statist v mariborski operi, s katero je potoval po vsej Evropi in doživel ogromno zanimivih prigod (saj veste, mladi statisti – študenti so v tujini hitro našli bližnji bar in ničkolikokrat pozabili, da je potrebno še na oder). V tem času je največ časa preživel v lokalu Cantante, kjer je bil eden izmed najbolj cenjenih barmanov v regiji. Svojo poslovno pot je pričel kot Regionalni vodja prodaje pri podjetju Hofer in jo nadgradil v Lidlu, kjer je najprej kot vodja prodaje in sedaj kot vodja skladišča postavil nove standard kakovosti delovnih procesov. V tem času se je zaradi ljubezni iz lepe štajerske preselil v okolico Medvod, kjer danes uživa s svojima otrokoma Niko in Vidom. Seveda jim dela družbo tudi Katarina, ki je Marka »zvlekla« na Gorenjsko. V prostem času zelo rad kaj dobrega poje, popije špricer ali dva ter pogleda kakšno serijo – pred kratkim je odkril, da obstaja Netflix ;). Seveda pa je njegova glavna, najljubša in dejansko edina rekreacija trening Crossfita, ki ga obiskuje že štiri leta. Pravi, da če bi lahko, bi bil na treningu 5x na teden, a mu zaradi vsakodnevnega ritma življenja to žal ne uspeva. Je pa prepričan, da če bi Crossfit obstajal v njegovih 20tih (to bi bilo konec 90′), bi bil boljši kot Aleks. Marko se s celim svojim “gangom” redno udeležuje tudi vseh RCL dogodkov in akcij. Pred kratkim pa je praznoval okroglih 40 let, tako se vsi nadejamo, da bo ob proslavitvi športnika meseca postavil nove standarde tudi s količinami hrane in pijače. 😉


Športnica meseca novembra 2019 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – ALENKA GAŠPARIČ

Alenka »Five-O« Gašparič Alenka je prleški sončni žarek, ki že nekaj let pridno sveti v temni in zašvicani kleti gyma. Po pedigreju je pol-maratonka, cela-smučarka, odlična nemcistka, zgodovinarka in pianistka. Tudi v redkih trenutkih ko ni v akciji je 100% predana sončenju in potapljanju na morju, doma pa peki sladic in rasturaškemu crkljanju z mačkom Rudijem. Po veselem ogrevanju pozorno posluša, zelo ceni in vestno sledi napotkom trenerjev in kolegov. Je močna, udarna in vztrajna, tako na Boot Campu kot na jeziku. Povsod se hitro zašteka, zagrizeno »hara« in nikjer se ne špara – zato z njo vsi radi delajo »partner-WOD-e«. Na Bootcampu je v zadnjih sezonah izjemno napredovala v moči, izklesala svojo zavidanja vredno figuro in nabildala mične mišice, ki ji jih zavidajo celo številni fantje. Ker se zlepa ne preda je ščasoma obvladala tudi kolebnico in man-makerje, le z air-bajkom nista velika prijatelja. Zimzelene Vijolice ne ustavijo niti kalorično zahtevni veslači, zelena zavist in strupeni žabarski komentarji, ki jo le še podžgejo. Zato je živahna in polnokrvna »auf-biks« Alenka pravi zgled športnika in karakterja stareješim in mlajšim – trenerjem pa inspiracija in izziv ob katerem rastejo tudi oni.


Športnica meseca oktobra 2019 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – NATAŠA PRAŠNIKAR

Nataša je vsestranska športnica, ki si svojega dne ne predstavlja brez športnega udejstvovanja. Če bi delali seznam najbolj konstantnih in pridnih članov v jutranji CrossFit skupini, bi se Natašino ime zagotovo nahajalo pri samem vrhu. Svojo odlično tekaško formo redno preizkuša z udeležbo na številnih tekih in polmaratonih, kjer osvaja najvišja mesta. Glede na to, da se poleg teka odlično znajde na kolesu in v vodi ima popolno kombinacijo sposobnosti za tekmovanje Ironman. Na Ironmanu Slovenska Istra 2018 je v ekipi trojk svojima sodelavcema v “Hervis tri” pomagala kot plavalni del štafete. Svojevrsten izziv ji je predstavljala tudi udeležba na CrossFit Open 2018, kjer je v svoji starostni kategoriji Scaled osvojila odlično 8. mesto v Evropi. Nataša se poleg redne športne aktivnosti zaveda pomembnosti zdrave in kvalitetne prehrane. In to, da ve kaj je zdravo in kako se uravnoteženo prehranjevati se kaže tudi na njeni postavi, ki ji jo lahko zavida marsikatero dekle. Polna pozitivne energije je vedno pripravljena na nove izzive. Njena vztrajnost in perfekcionizem sta ključni lastnosti, ki znatno pripomoreta k njenemu napredku v vseh segmentih vadbe. Številne zahtevne elemente kot na primer sklece v stoji je že osvojila, vendar pa nikoli ne odneha in želi še več in zato Nataša vselej rada reče »lahko bi bilo bolje«. In tako ona kot mi smo prepričani, da z vsakim dnem treniga tudi bo!


Športnica meseca oktobra 2019 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – ŽIVA BREČKO

Navzven tiho in mirno dekle iz Hrastnika se na cesti prelevi v modrega dirkača. Pri vožnji zato ne mara »nesposobnih« in počasnih voznikov »mečkačev«. 🙂 V prostem času ljubezen do
bencina izživi ob vožnji motokrosa. Svojo možgančke je preizkušala že v osnovni
šoli, ko se je sodelovala v priljubljeni oddaji  Malih sivih celic. Zlata maturantka je svojim
sošolcem vedno z veseljem posojala zapiske iz katerih so se vsi učili in skupaj
dosegali uspehe. Že od nekdaj je bila zelo pridna, pred kratkim pa je postala
tudi magistrica inženirka kemijskega inženirstva, tako da, če vas zanima »Čiščenje R-fikoeritrina iz rdečih makroalg v sistemu mikrofluidnih naprav”, jo kar povprašajte. 🙂 Živa se je zelo dolgo aktivno ukvarjala s športno panogo kajak in postala večkratna državna prvakinja v spustu in
slalomu. V treningih Boot Campa zelo uživa in čeprav so zelo naporni nikoli ne
odneha. Po treningu svojemu Klemnu vsakič analizira trening in pojasni, da bo
naslednji dan zaradi »muskelfibra« po vsej verjetnosti morala vzeti bolniško, a
se to seveda ne zgodi. 🙂 V prostem času je navdušena nad branjem in nadaljevankami, ki jih pogleda več kot jih večina sploh pozna. Med njene hobije sodi skrb za domače rastline, v zadnjem času pa se navdušuje nad vožnjo s specialko. Zelo rada pa poje tudi kakšen dober burger ali krvavo
pečeni zrezek. Letos je v spremstvu RCL prvič osvojila Triglav in si končno
prislužila status prave slovenke. 🙂


Športnik meseca septembra 2019 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – NIELS MÜNTZENBERG

Niels je tisti simpatični nemec, ki pri nas trenira že dobro leto. Vedno nasmejan in vedno pripravljen na vse kar od njega zahteva WOD.
Marsikdo od vas pa zagotovo ni vedel, da se je Niels v študentskih časih profesionalno ukvarjal s plavanjem in bil ob polni štipendiji v tekmovalni ekipi na univerzi Simon Fraser v Vancouvru, Kanada.
Prav tam je Niels spoznal ljubezen svojega življenja Addie (tudi ona pridno obiskuje CrossFit in še dodatno spodbuja Nielsa), ki je bila ravno tako članica prej omenjene plavalne ekipe. Kasneje sta se tudi poročila in se skupaj preselila nazaj v München, kjer tudi živita. Začasni dom v Ljubljani sta morala poiskati, saj so Nielsa, ki je finančni direktor MAN truck&bus, službene obveznosti pripeljale v Slovenijo.

Tako kot vsi, ki so se profesionalno ukvarjali s športom in potem svojo kariero prekinili, se tudi Niels sooča s pomanjkanjem treninga. Med športno kariero je treniral po 20 ur na teden in po koncu kariere, ko se ritem življenja popolnoma spremeni, se marsikdo preveč posvetijo pivu s prijatelji in neomejenemu dostopu do hladilnika 😉 Toda Niels je našel pravo rešitev in korak nazaj k aktivnemu življenju naredil že v Münchnu, kjer se je pridružil nogometnemu društvu Münich Irish Rovers, v kombinaciji s pivom, saj kot je pri pravih ircih v navadi, se po končani aktivnosti vsi dobijo na vrčku piva. 😀

Kmalu za tem je Niels slučajno naletel na CrossFit in se vanj zaljubil saj pravi, da je idealno razmerje fizične aktivnosti, druženja in trplenja, ki ga je pogrešal še od plavalnih časov. Atmosfera v našem gymu je nalezljiva in kaj hitro ga je vse skupaj vodilo k temu, da je postal bolj konstanten. In bolj kot je bil konstanten, bolj mu je bilo všeč. Kot pravi njegova Addie, ne pozna kalkuliranja, ali gre na vse ali pa se zadeve sploh ne loti. Njegovi najljubši treningi so taki, da iz njega izvlečejo največ in na tleh v gymu vselej pustili največjo lužo. 😀

Službovanje pri nas se za Nielsa kmalu končuje tako, da se z Addie selita nazaj domov, a se bosta še vedno z veseljem spominjala dnevov v Sloveniji ter novih prijateljstev. RCL ga je po njenih besedah vrnil nazaj na prava pota in obljublja, da bomo, ko se naslednjič srečamo, videli tistega Nielsa, ki je kot študent z lahkoto premagoval dolžine v bazenih.

Niels, čestitke za naziv športnika meseca.


Športnik meseca septembra 2019 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – URBAN JURCA

Če bi imel RCL ekipo, ki bi se udeleževala X-gamesov, bi bil Urban zagotovo kapetan ekipe 😀 Border, kajter, wejker, downhill kolesar (downhill je za 10ko, uphill pa bo moral še malo potrenirat :D) toliko je stvari, da Urban potrebuje res dober plan, da skoordinira vse svoje aktivnosti. Obožuje tudi supanje, kjer se odklopi in odmisli vse okoli sebe. Je neoklicani RCL Sup prvak, saj je že objavljeno tekmo, prestavil za nedoločen čas 🙂 Aktivno sodeluje na vseh eventih RCLja, ki se odvijajo v naravi, motijo ga le zgodnje ure začetka in potem vsi kar nekaj časa poslušamo njegovo neprestano jamranje 😀 Urban je diplomiral leta 2014 na FRIju, kar pomeni da zna pisati jezik, ki je za večino smrtnikov nerazumljiv, prav tako in še manj razumljiv nam je tudi jezik, ki ga po jutranjih treningih govorijo Boot Camp kolegi, ki izhajajo iz istega ceha 🙂
Poleg adrenalinskih izzivov je Urban aktiven tudi na ostalih področjih, saj rad pleše salso in ve kako pravilno zavrteti dekle, kar kaže na to, da ima tudi nežno plat. V prijateljskem krogu je poznan tudi kot pravi žar/steak mojster in ni ga potrebno prevečkrat prositi, da zakuri svoj žar in uživa s prijatelji ob dobrem obroku in craft pivu. In ne, nismo še končali, saj Urban igra tudi v bandu In between, kjer je zadolžen za kitaro. Ja če se sprašujete ali pišemo samo o eni osebi je odgovor pritrdilen, kaj…… je pač hiperaktivec 😀 Letošnjega julija je obrnil novo poglavje, saj je dvojko zamenjal s trojko, ki jo bo kmalu na žurki tudi dobro proslavil. Leta pa se mu na treningih prav nič ne poznajo, saj Urban vedno med prvimi, ki zaključi WOD in tistimi, ki se vedno ženejo korak dlje, pa naj bo to z večjo težo ali učenjem novih tehnik in elementov.
Da obožuje izzive pa kaže tudi to, da je s sodelavcem stavil kdo izgubi več kilogramov do konca januarja :O in tudi nas prav zanima razplet te zgodbe.

Urban, čestitamo za naziv športnika meseca.


Športnica meseca avgusta 2019 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – KAJA MLJAČ

Čeprav je Kaja novejša članica ekipe RCL, nas vara občutek, da je z nami že vrsto let. Je diplomirana učiteljica športne vzgoje in namerava nadaljevati študij kineziologije. S svojo prijaznostjo in sproščenostjo nas je osvojila že v prvih mesecih obiskovanja našega gyma. Kot pravijo trenerji, je tudi zelo dojemljiva za vsak nasvet in popravek tako, da imamo tudi iz tega vidika občutek, da je z nami že dolgo, saj je osvojila že veliko prvin crossfita. To pa nenazadnje tudi ne preseneča, saj je šport v njeni krvi. V mlajših letih je posegala po najvišjih mestih v športni gimnastiki in mnogobojih in tudi mi lahko občudujemo njeno hojo po rokah in stojo in v teh elementih je v gymu nenadkriljiva, kar lahko potrdi tudi naš CF champ Aleks. Je super sestra, ki je izjemno natančna, organiziana in okoli nje mora biti vse pospravljeno tipi topi in poravnano kot v laboratoriju;) Tudi vsakodnevno obiskovanje treningov ji ni problem, tako, da bo tudi v tej prvini kmalu prehitela še enega našega člana, Ratka. Ne le to, na trening ponavadi pride slabo uro prej in tako običajno oddela še gimnastiko, po uri pa je mandatorna krepitev trebušnih in hrbtnih mišic, disciplinirana kar se da, kar ne preseneča, saj ima za sabo 15 letni tekmovalni staž športne gimnastike. Kapo dol, Kaja! Veseli smo, da si z nami in ti v prihodnje želimo še več uspehov na vseh področjih, poleg tega pa nestrpno pričakujemo tvoj prvi bar Muscle up, ki je že na vidiku:) Ptičica nam je prišepnila, da Kaja išče enega luštnega in prijaznega fanta in RCL je kot nalašč mesto, da ga najde. 🙂


Športnik meseca avgusta 2019 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – KRISTJAN BAJUK

Predstavljamo vam športnika meseca avgusta, ki ravno v mesecu avgustu praznuje prvo obletnico vpisa v RCL. In Kristjan ne potrebuje nobene posebne predstavitve, saj je kitarist znane domače metal zasedbe Within Destruction, ki je presegla domače okvirje in je že gostovala v vseh večjih evropskih mestih ter ima tudi lastno Wikipedia stran (Kristjan, a je kakšna možnost, da nam postrežeš s kakšnim “riffom“ zdaj, ko si športnik meseca? 🙂 Vseeno pa vedno najde čas za trening in tako redno obiskuje Boot Camp, kar se tudi pozna na kondiciji in predvsem moči, saj je običajno prav on tisti v skupini, ki izbere najtežje uteži za trening. Pohvalno! Izpiliti moramo le še njegovo tehniko zavezovanja elastike na ogrodju za pull-upe in njegovo veselje do teka, ki zaenkrat ni na visoki ravni, govori se pa tudi, da je ravno med tekom dobil idejo za naslov tretjega albuma njegove skupine, in sicer Deathwish. 🙂
Kot največji navdušenec David Lyncha, serije Twin Peaks in filma Wild at Heart, ni težko razumeti njegovega pogleda na svet, ki pravi “this whole world is wild at heart and weird on top“, kar je pa najbrž tudi njegov pogled na treninge Boot Campa. Po končanem treningu namreč pogosto obleži na tleh z izrazom na obrazu, ki se sprašuje, “kaj se mi je ravnokar zgodilo”. Kristjan, tako to mora biti, le tako naprej! 🙂


Športnik meseca julija 2019 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – DEJAN ROT

Če ste kdaj v okolici Bovca preživeli aktiven dan in obiskali rafting ali zipline ste Dejana morda že srečali. V teh čudovitih koncih se je namreč rodil in preživel svoje otroštvo, v katerem je zelo rad smučal in se potapljal. V domačem kraju pa je poznan po povsem drugem športu. Rekreativno se je namreč zelo zagreto ukvarjal s tenisom. Na enem izmed lokalnih igrišč si je celo prislužil svojo leseno desko z napisom Jošč. Ta vzdevek se v družini Rot prenaša iz roda v rod, tako da imata enakega tudi njegov oče in nono. Jošč je trmast in vztrajen, kar velikokrat prinese rezultate. Svoj karakter je preizkušal tudi ob teku na Bovškem polmaratonu. Vztrajnost pa je prav tako pomembna pri njegovi ljubezni do hribov. Kadar si zaželi majhnega izziva se v hribe poda peš, ob višku energije pa se tja odpravi s kolesom. Za takega ljubitelja športnih izzivov kot je Dejan je bil preizkus CrossFita le vprašanje časa. Njegovo željo po napredku smo opazili pri dvojnih poskokih s kolebnico, ki so na programu pred vsakim treningom. Vseeno pa se je ob manjši poškodbi zavedel, da napis CHECK YOUR EGO AT THE DOOR na naših vhodnih vratih tam ni brez razloga. Kljub veliki želji se je odločil, da je tehnika bolj pomembna kot rezultati. Njegovo življenje je pred kratkim dobilo popolnoma nov pomen z rojstvom male Amalije. Slišali smo tudi, da se rad izkaže v kuhinji, kako pa peče pa zaenkrat še ne vemo 😉


Športnik meseca julija 2019 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – MARKO GABER

Marka je v RCL »zvlekla« punca Teja, ki pa je bila kasneje pozitivno presenečena, saj je Marko začel redno obiskovati vadbo in bil zelo navdušen nad njo (nad vadbo in Tejo :D). Ker postane malce siten, če Teja komentira njegovo izvedbo vaj, v primeru, da kaj ne dela pravilno, »partner workoutov« ne delata skupaj ;). Oba s Tejo sta zelo predana in disciplinirana BC-jevca in obiskujeta vadbo tudi med najbolj vročimi dnevi ter dajeta na treningu vedno vse od sebe. Marko najraje goni »airbike«, tako kot polovico članov BC skupin 😉 odlično pa se odreže praktično pri vseh napravah, ki jih imamo v gymu. A Marko je Teji vrnil uslugo in jo navdušil nad pohodništvom in tako zdaj skupaj redno hodita na vadbo Boot Camp in v hribe. S Tejo imata psa, ki ga Marko obužuje, razen zvečer, ko ga je treba peljat na sprehod. Poleg Boot Campa s prijatelji rad igra košarko, kakšno tekmo pa si pogleda tudi po televiziji, ob pitju dobrega »craft« piva. Marko je tudi izvrsten kuhar, najbolj mu gre od rok azijska hrana, ki jo ima tudi najraje, pohvali pa se lahko tudi z odlčno peko na žaru. Tako bosta z Zdenkom naslednje leto v tandemu, pri peki mesa na RCL pikniku :). In še Markova specialiteta – vrtnarjenje. Teja pravi, da on poskrbi za vse zeleno kar uspeva pri njiju doma, od različnih vrst čilija in druge zelenjave, zelenice ter lončnic. Lahko bi reki da je Marko res mojster za vse, tako doma, kakor v gymu.
Marko, le tako naprej 🙂


Športnica meseca junija 2019 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – MARTINA POLES

Martina pri nas pridno miga že nekaj več kot eno leto, v tem času pa je porušila kar nekaj konkretnih »mejnikov« – pri počepu zadaj je prebila magično mejo 100 kilogramov, osvojila je t.i. »kipping pullupe« in »toes to bare« in še bi lahko naštevali. V mladih letih je igrala rokomet, sedaj pa je žogo zamenjala za uteži (in veslača, poleg airbika, njeno najljubšo napravo v gymu ;)). Treninge obiskuje redno, včasih tudi vsak dan v tednu, kmalu se je bo prijel »Ratkotov sindrom«. Na treningih ne morete zgrešiti njenega nasmeha in navihanosti. Njena najljubša vaja je, seveda, počep in olimpijsko dviganje, vse bolj pa so ji pri srcu tudi vaje z lastno težo, pri katerih je viden velik napredek. Je študentka novinarstva, doma s Primorske, iz malo znanega kraja (Skadanščina???). Je zelo trdoživa in trpežna, saj ima 2 starejša brata, ki sta jo v otroštvu utrdila za nadaljnje življenje. V prostem času se rada odpravi na potep s psičko Megi, še raje pa ustvarja članke za STA ali pa za profesorje na faksu. Ne smemo pozabiti na njen doktorat iz vožnje na relaciji Skadanščina-Ljubljana, ki bi jo lahko prevozila z zaprtimi očmi in brez ene roke. Rada tudi potuje in prav te dni se je udeležila odprave RCL Tough Mudder v Nemčiji in na Nizozemskem, s katere se je vrnila še močnejša :D.
Martina, veseli smo, da si z nami in pridno treniraj še naprej!


Športnica meseca junija 2019 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – MARINA ŠINK

Letos je za našo Marino zares posebno leto, polno presežkov (pa še na polovici nismo). Najprej je v krogu prijateljev, ki so ji na teraso postavili pravi »kmečki« mlaj praznovala 60 let. To, da so leta zgolj številka je dokazala s prijavo in osvojitvijo svojega prvega CF Opena. Dogodke je stopnjevala s svojo novo službo, ko je prvič postala babica. Še dobro, saj je po gymu nenehno pestovala vse mogoče otroke. Glede na to, da je na splošno zelo ljubeča in pozorna oseba se v vlogi babice odlično znajde. Lastnica našega gyma je eden ključnih gradnikov močne skupnosti, ki je skozi leta zares zrasla. V sklopu naših druženj redno daruje kri, pred časom pa se je pridružila tudi naši nočni odpravi na Triglav in končno postala prava slovenka 🙂 Njen močan socialni čut in empatija sta glavna razloga za organizacijo številnih RCL dobrodelnih dogodkov s katerimi pomagamo ljudem v socialni stiski. Marina je človek mnogih talentov in hobijev. Kot umetnica v prostem času veliko ustvarja in redno para živce učiteljici kiparstva in grafike. Je velika ljubiteljica živali, zato se ne čudite če bo preden pozdravi vas pobožala vašega kosmatinca. Kljub temu, da bi si doma želela živalski vrt ima dovolj prostora le za muco Piko. Ukvarja se z večino človeku poznanih športov. Po Italiji se govori, da bi z njo v ekipi Primož Roglič z lahkoto osvojil Giro di Italija, saj lahko njenemu tempu na kolesu sledijo le redki 😉 Pozimi se rada poda na bele strmine, kjer nenehno pili tehniko. Sonce in poletje pa izkoristi za partijo golfa ali pa odklop možganov na morju, kjer najraje preživlja svoj prosti čas. Znana je tudi po tem, da se pri plavanju med ledenimi ploščami počuti veliko bolj domače kot Titanik. Marina si je naziv športnice meseca prislužila z rednimi in predanimi jutranjimi treningi Boot Campa. Obenem pa se zavedamo kako dobra pogostitev se obeta s tem nazivom 😉


Športnik meseca maja 2019 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – ROK JESENŠEK

Rok je k nam prišel dobro leto nazaj in od takrat treninge obiskuje zelo redno in zavzeto. Udeležil se je lanskoletnega, ter tudi letošnjega Open-a, za kar je lahko vzgled vsem tistim, ki jih je strah tega podviga. Sicer je po naravi zelo tih, zato velikokrat ne moraš vedeti kaj si misli, ga pa spremlja nasmešek, ki je zelo pogosto prisoten, sploh po dobro in uspešno opravljenem workoutu (po principu: Tiha voda bregove dere ;)). Preden se nam je pridružil v RCL-ju je s prijatelji rad odigral kakšno prijateljsko tekmo malega nogometa. Drugače pa rad pogleda kakšno TV serijo, v zadnjih dnevih je to aktualna Game of Thrones, doma ima tudi psičko, ki ji posveča veliko prostega časa in z njo hodi na sprehode. Če ima kakšen dan prosto rad skoči na slovensko obalo. Rad tudi potuje in ker je po duši rocker, z veseljem obišče kak dober rock koncert. Sicer je po poklicu programer in je trenutno zaposlen pri podjetju Zebra Bi. Pred kratkim je razvil kar nekaj aplikacij za Windows Phone, programiranje pa mu je nasploh tako pri srcu, da programira tudi v prostem času. Tak analitičen pristop ima tudi do CF treningov, zato tudi tukaj ne izostajajo dobri rezultati.


Športnica meseca maja 2019 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – NINA NOVAK

Po Sloveniji bolje poznana kot tista hiperaktivna Pika Nogavička, ki jo imajo radi vsi otroci katerih starši se čudijo kako lahko en človek premore toliko energije. Fakulteto je končala na filofaksu in sicer pedagogiko in androgogiko in je šolana za svetovalno delavko. Trenutno dela v OŠ Nove Fužine kot učiteljica v podaljšanem bivanju. Je izredno prijazna, delavna, zanesljiva in igriva oseba 3 tedne v mesecu. Tisti zadnji teden ali pa ob polni luni pa je to oseba kateri se nočeš zameriti, saj ti samo z enim pogledom nazorno pokaže, da je bolje, da si tiho. Torej punca, ki ve kje so meje. Sicer zelo rada naredi kaj dobrega za svoje telo kar se lepo odraža tudi na njeni super postavi. Rada hodi na sprehode, teče, rola, poleg treninga v RCL-ju pa redno trenira še MMA. Torej punca, ki je kos vsemu. Na treningih se njena delavnost in energičnost zelo poznata, saj da v gymu vedno vse od sebe, pa tudi če mora delat vaje, ki ji niso najbolj pri srcu (recimo airbike). V tem primeru po treningu kdaj malo zajamra svojemu fantu, ampak povdarek je res na Malo 🙂
Torej, v mesecu maju si Nina, ki je vsekakor izjemna punca z velikim nasmeškom na obrazu, zasluži naslov športnice meseca.


Športnik meseca aprila 2019 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – GORAN MIHALJEVIČ

Goran aka Goce aka Šnaucer :). Prihaja iz Štor, ki so kot nekakšen ghetto Celja. Je Edinec a zase pravi, da ni razvajen. Na Gea Collegu, zaaaaaključuje diplomo že kar nekaj časa in v tej kategoriji drži rekord v času pisanja, ki se iz dneva v dan povečuje. Ima črni pas, 7. dan, v pisanju ljubezenskih SMS sporočil ima svetovni pas v hitrostnem pisanju preko chatov ter obožuje družabne igre, sploh tiste žepne. Brez 5ih espressov si ne predstavlja kako se prebiti skozi dan, ki je v njegovem primeru vedno zapolnjen do konca. Kot pravijo njegovi prijatelji je velik gurman, ki rad uživa ob dobri hrani ter pijači, obožuje papriko, ko je lačen pa se ga je potrebno izogibati v velikem loku. Kljub zasedenosti pa redno najde čas za športne aktivnosti. Obožje Kajtanje, tek ter CrossFit, kjer je nepogrešljivi član tistih, ki so v gymu še pred prvim svitom, za to se ima v največji meri zahvaliti Janu, ki je že več kot leto dni njegov osebni šofer in skrbi, da je Goce redno v gymu. Kljub poškodbi komolca, ki si ga je poškodoval na eni svojih avantur, pridno premaguje vse ovire med treningi in se hitro uči novih prvin. Je trmast, vztrajen, nepopustljiv, in tekmovalen, to ga iz dneva v dan žene, da napreduje na vseh področjih.
Goce čestitamo za naziv športnika meseca APRILA, in komaj čakamo kakšno vragolijo nam boš pripravil 🙂


Športnica meseca aprila 2019 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – MATEJA MAKUC

Mateja prihaja iz Šempetra pri Gorici, ima brata Tjaša in psička Ozija. V Ljubljano jo je pot pripeljala leta 2016, ko je začela obiskovati Ekonomsko fakulteto, kjer je sedaj trenutno v tretjem letniku. Večina jo prepozna po njenem nalezljivem nasmešku do ušes, ki s pozitivno energijo in dobro voljo napolni ves prostor v trenutku ko vstopi vanj. Svojo pozitivnost in motivacijo velikokrat prenese na druge ter jih navdušuje za preizkušanje novih stvari. Kot tipični rak obožuje morje in poletje, ki je njen najljubši letni čas ter potavanja in odkrivanja novih krajev. Že od malega se rada ukvarja s športom, sprva je bil to ples, hip-hop, aktivno se je ukvarjala z atletiko, rada teče v naravi, kolesari, ko pa je v Ljubljani le redkokdaj zamudi trening Boot Campa v RCL. Včasih rada potarna kako je utrujena ter se hoče pred treningom na vsak način izogniti pull upom ter airbiku (ki jih potem na treningu mimogrede naredi z lahkoto), a ko se trening začne, je Mateja s svojo natančnostjo in pravilno izvedbo ter borbenostjo lahko zgled vsem v skupini.
Poleg vsega naštetega, bomo lahko sedaj preverili tudi njene pekovske sposobnosti in vsi že komaj čakamo s čem se bomo posladkali 🙂


Športnica meseca marca 2019 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – KIM POTOČNIK

Kim si je naslov športnice meseca prislužila že leta 2015, tako, da bo prva z dvojno krono. Zakaj? Preberite v nadaljevanju. Skoraj 4 leta, 2 poroda, poroka (in še kaj bi se našlo) kasneje, ponovno grize in sopiha na treningih crossfita. Začela je na crossfitu, za katerega jo je navdušil soprog Sergij, nato presedlala na bootcamp in sedaj se je vrnila tja, kjer je začela. Dogodek, katerega smo dolgo čakali. S partnerjem Sergijem super usklajujeta obisk treningov in varstvo malčkov – Leva in Lexi, tako zmeraj najdeta čas in oddelata trening tako kot je treba. Po poročanju Sergija, ima Kim rada vse »pod kontrolo« in tako ima pod kontrolo tudi svojo postavo. Po dveh porodih ji to super uspeva, pa šele dobro se je vrnila na treninge CF-ja. Najbolj ji ležijo elementi z lastno težo (inštrukcije za pull-upe ima baje ob sobotah – prijave pri njej), počasi pa se ji vrača tudi moč, tako z veseljem poprime tudi za olimpijsko palico in pokaže ostalim, da ji je »poezija gibanja« ostala v spominu. Za prijavo na CF Open še ni zbrala dovolj poguma, verjamemo pa, da ga bo do septembra nabrala več kot dovolj :). Kim, lahko si vzgled ostalim, le tako naprej!


Športnik meseca marca 2019 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – DEAN GOSTIŠA

Dean se že 3 leta vestno udeležuje jutranjih Boot Camp treningov, kamor ga je pripeljal prijatelj Peter Knego. Ker ga redno delo in popoldanski hobiji silijo v sedenje za računalnikom mu definitivno koristi, da se zjutraj zbudi z vadbo (in kapučinom v Oliju). Njegova najljubša vaja so definitivno burpeeji, zaradi katerih večkrat namenoma zamuja (ja Dean, pogruntali smo te). Letos se že 3-je leto udeležuje Crossfit Open tekmovanja, kjer potrpežljivo čaka na “workoute” s »štango« in utežmi. Kadar ni v gymu ali za računalnikom pa se seveda posveti svoji ženi Tatjani in pa zadnje pol leta tudi svojemu prvorojencu Oskarju. Dean pa je tudi naš hribovski influenser, saj ob pogledu na njegov FB profil večkrat opazite hribovske destinacije, največkrat Planino nad Vrhniko, kjer je obvezen “selfi” na vrhu stolpa. Ne glede na letni čas, uro ali katerikoli drug dejavnik pa vedno najde čas za peko na žaru. Po tečaju pri Jezeršku, v nobeni restavraciji ni več tako dobro kot lep sočen medium kos mesa iz domačega žara. Mogoče bo pa sedaj priložnost za kakšnega tudi v Gymu? Mi smo ZA!!!!


Športnica meseca februarja 2019 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – HANA MOLAN

Hana je Brežičanka, ki ima zelo rada svoje rodno mesto, a želja po novih dogodivščinah in širjenju svojih znanj jo je odpeljala v Ljubljano, kjer obiskuje Fakulteto za šport. Dif je bil popolnoma logična izbira za dekle, ki obožuje vse kar je povezano s športom. Ljubezen do funkcionalne vadbe jo je pripeljala v naš center pred približno letom in pol in v njej smo takoj prepoznali veliko željo po učenju in spoznavanju novih CrossFit elementov. Hana je odlično osnovo v tem času opazno nadgradila in prišla na povsem drug nivo, kjer s svojo spretnostjo in močjo na dnevni ravni potepta marsikateri moški ego 😉 Po napornih treningih svoje bolečine v mišicah lajša z znanji o maserstvu. Svoj nivo pripravljenosti redno preizkuša na raznih CrossFit in Weightlifting tekmovanjih, kjer se ni ustrašila niti CF Throwdowna v Zagrebu, lani pa je osvojila kar nekaj medalj na WL tekmah v Sloveniji. Njen napredek in samozavest rasteta iz tekme v tekmo in prepričani smo, da jo čakajo lepi dosežki tako na bližajočem se Državnem WL prvenstu v Kranju, kot na Womens Grand Prix WL tekmovanju v Ljubljani. Kot trenerka vadb za otroke Hana svoja znanja pridno prenaša na mlajše generacije. Poleg svojih trenerskih znanj se zaveda tudi pomembnosti zdrave prehrane, zato svojim RCL kolegom rada poda kakšen prehranski nasvet ali deli recept. Ob vsem pa ji ne zmanjka energije za to, da se s svojim dekliškim gangom “opedenčka”, obišče katero od glasbenih prireditev in poleti se nikar ne čudite, če Hano in druščino srečate na katerem od glasbenih festivalov kot so Exit, Tomorrowland ali Ultra 🙂


Športnica meseca februarja 2019 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – ALMA ČORALIĆ

Alma je prava »primorka«, rojena na Reki. Ljubezen do športa je prvič začutila ob igranju svojega najljubšega športa, odbojke. Najboljša odbojkarska leta je preigrala za ekipi Šentvida in Grosuplja, kjer je trening postal del njenega vsakdana. Po zaključku resnih treningov, se je kljub rednemu rekreativnemu igranju odbojke počutila, kot da ji nekaj manjka. Na srečo jo je brat Alen pravočasno pripeljal na trening Boot Campa, kjer je postala nepogrešljiva in ena najbolj zagrizenih članic jutranje ekipe. Alma se kot pomemben del naše skupnosti redno udeležuje različnih dogodkov, ki jih organiziramo. Na tradicionalnem Ski openingu na Kronplatzu z veseljem pokaže svoje smučarske veščine, na vikendu v Bohinju nam je predstavila svoje znanje beachvolleya, na dobrodelnem veslanju pa dvignila nivo ekipe Avant2Go. Postaja tudi redna članica ekipe RCL Tough Mudder, ki se vsako leto poda na težavno skupinsko premagovanje ovir in spoznavanje novih mest in kultur. Alma obožuje morje, zato se vsako leto poleti odpravi na jadranje. Da je skrbna gospodinja vedo še njene kolegice iz odbojkarskih časov, ki so povedale, da če se je primerilo, da so pustile pri njej v avtu torbo s športno opremo, ko se je šlo žurat, jim je naslednji dan nazaj prinesla vse oprano in zlikano 🙂 Slišali smo tudi, da je zelo spretna pri peki slaščic, ki jih bomo z veseljem preizkusili tudi v RCL 🙂


Športnica meseca januarja 2019 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – SAŠKA POLANC

Saška je z nami že od samih začetkov RCL gyma in upravičeno RCL imenuje “drugi dom”. Čeprav je doma iz gorenjskega konca, stereotipi o gorenjkah zanjo ne veljajo. Radodarno razdaja dobro voljo in prijaznosti, ki polepšata prenekatero uro CrossFita ostalim vadečim, deležni pa smo tudi njenih odličnih tortic. Saška prihaja iz Gozda Martuljka, kamor se ob vikendih zelo rada vrača in izkoristi lepe zimske pogoje za tek na smučeh, ki ga je včasih tudi trenirala in tekmovala ali pa pohod v bližnje gore. Živi v Ljubljani, kjer je nekaj let nazaj zaključila študij biokemije in je sedaj zaposlena v podjetju, ki se ukvarja z medicinskim materialom. Dokazuje, da je strup res v majhnih flaškah, saj je obenem vestna CrossFiterka, ki se je v preteklosti udeleževala tudi tekmovanj, dobra tekačica, saj ji polovička na ljubljanskem maratonu skorajda več ne zadostuje in tudi pridna pohodnica. Striktne Muscle upe na krogih dela že kot za šalo, na treningih pa je disciplinirana in zavzeto presega svoje meje. In ker svojim prijateljem privoščimo le najbolje, je za CF ogrela tudi svojo prijateljico Karin, s katero v prostem času raziskujeta gore in oddaljene destinacije. In ker je Saškin hobi tudi fotografiranje, na potovanjih nastajajo čudoviti foto spomini. Sicer pa Saška ni edina v družini, ki jo šport krepi in navdušuje, na naših izzivih se ji redno pridruži kar velik del družine, mami, sestri, posebej pa navdušena mala crossfiterka, nečakinja Sara. Saška si kot prva v tem letu zasluži naziv CrossFit športnica meseca in ob tej priložnosti ji ekipa RCL želi zdravo novo leto, polno lepih doživetij in nepozabnih potovanj.


Športnik meseca januarja 2019 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – MATEJ LAVRIČ

Po bratovih besedah (op. brat je naš trener Luka) je Matej ‘tak, za ožent’. In res je, srečno je poročen že deset let in ravno v pričakovanju na le enega, ampak prvih dveh otrok, saj bosta družinico kmalu okrepila dvojčka. Je deloholik z velikim srcem, na pomoč priskoči tudi nam, ko potrebujemo nove pull up palice, oziroma tarče za wall balle in jih brez problema tudi sam zmontira. Je gurman, odličen kuhar in zagret motorist. Pri svojem delu in v življenju na splošno je nemško natančen in švicarsko točen. Rad ima živali, ne pije alkohola, kar je v današnjem času res prava redkost. Včasih je bil gimnastičar, sedaj pa poleg svoje prve ljubezni, motorjev tudi rad kolesari. Tudi on je pri nas že skoraj od samega začetka in hvaležni smo mu za vsako pomoč, ki nam jo nudi. Ob svojih začetkih na Boot Campu so Mateju kar nekaj problemova predstavljali počepi in nasploh elementi, pri katerih je bila potrebna mobilnost, a tudi to je trmasto premagal in sedaj so neuspešno izvedeni počepi le še zabavni spomini. Tudi teže mu niso ovira in med izvajanjem treningov vselej poišče največje. Matej, brez dvoma je pred tabo najlepše, verjetno upravičeno najbolj nepozabno leto in ekipa RCL bo s tabo 🙂


Športnica meseca decembra 2018 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – SANJA UKIĆ

Vedno nasmejana Sanja se nam je pridružila v letošnjem letu. Redno obiskuje treninge v popoldanskih terminih, če ji služba tega ne dopusti, pa z lahkoto vstane malo bolj zgodaj in se pridruži jutranjemu terminu. Je prava športnica po duši in ne predstavlja si dneva brez športa, tako ima tudi doma v garaži, urejen prostor za vadbo. Tudi v službo in na trening se najraje odpravi kar s kolesom. Obožuje vse elemente – od dviganja uteži, kar ji gre vedno bolje, do vaj z lastno težo, med katerimi ima najraje vojaške poskoke. Vedno bližje je tudi hoji po rokah oz. stoji na rokah, kateri redno vadi po oddelanem treningu. Je ljubiteljica živali in tatujev in v prostem času se najraje odpravi na potep s psičko. S svojo štirinožno kosmatinko se Sanja udeležuje tudi tekmovanj(Hard Dog Race), ki so namenjeni preizkušnji fizične in psihične pripravljenosti psa ter njegovega vodnika, predvsem pa je preizkušnja njunega razmerja in kot kaže, sta pri tem zelo uspešni 🙂 Sanjino telo krasi kar lepo število tetovaž, ki jih v gymu ne morete zgrešiti. Je tudi strokovnjakinja za parfume, tako da se nanjo obrnite za nasvete glede kolekcije zima/pomlad 2019 :D. Sanja, ohrani svojo zavzetost in veder duh in se vidimo v gymu!


Športnik meseca decembra 2018 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – GAŠPER ČERNEVŠEK

Športnik meseca na Boot Campu je Gašper Černevšek ali, kot ga kličemo v gymu – Gapi. Odkar ga je prijatelj Dean spravil na trening Boot Campa, je postal redni član jutranje 7:30 skupine. Med jutranjimi sotrpini je znan po tem, da vse prvine dela »striktno«, torej brez kakršnegakoli zibanja gor in dol. Dobro mu gre vse kar vključuje lastno težo, ne brani pa se tudi dvigniti kakšne uteži. Gapi se sicer ukvarja z vsem kar je malo podobno računalniku, tako da mu vadba zagotovo dobro dene, ob vsem tem poklicnem sedenju. Rade volje pa tudi komu od članov RCL da kak uporaben nasvet iz IT področja. Je ljubitelj azijske hrane in strasten »gamer«, kar je razumljivo, glede na poklic. V prostem času se okoli preganja z gorskim kolesom, kot pravi Kamničan pa se v njegovem besednem zakladu največkrat znajde beseda »one« (ne, kot številka ena v angleščini, ampak kot tisto) – Gapi, upamo, da ne boš jezen, ampak ljudje morajo vedeti!


Športnik meseca novembra 2018 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – ALEKSANDER GORIČAN

Nič ni čudnega, da je Aco mišica športnik od glave do pete, saj prihaja iz Črnuč in je še iz časov, ko so otroci namesto na telefonih vsako prosto minuto preživeli na igriščih ob vseh možnih športih in igrah. Črna mamba je bil nepogrešljivi člen ekipe črnuških stolpnic, znan predvsem po brezkompromisni borbi in kot ekspert v uničevanju superg 🙂 Ljubezni do športa pa ni opustil tudi po odsluženem vojaškem roku v Bohinjski beli.

Obožuje nogomet in je zvest navijač Olimpije tako, da ga za vikende večinoma najdete v Stožicah. Od tujih klubov pesti stiska za Liverpool a je po duši zapriseženi “Milanista” 🙂 Svoje nogometno znanje dokazuje tudi v RCL Fantasy ligi, kjer zaseda sam vrh lestvice. V gymu se bori z nekaterimi zahtevnejšimi prvinami, jih trmasto premaguje in prav pred kratkim smo slavili njegove prve Muscle-upe.
Njegov nemirni duh ga velikokrat vodi v hribe, poleg nogometa pa so njegova strast tudi potovanja, saj izjemno rad odkriva in raziskuje nove kraje. Njegov naljlubši letni čas je poletje, ko v družbi dekleta raziskuje otoke in išče sanjske plaže. Njegova naslednja destinacija pa bi utegnil biti London, ki ga neprestano omenja. Tam bi si ob nogometu lahko dal duška tudi na modnem področju, saj je Aco vedno, tudi ko pride na trening ‘skockan u nulo’ in pripravljen za snemanje kakšne reklame za novo modno kolekcijo 😉

Prav radovedni pa smo, ali bo v prihajajočih ohladitvah meseca novembra na pokušino prinesel tudi kako dobro domačo travarico, ki mu je še posebaj pri srcu 😉


Športnica meseca novembra 2018 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – VESNA POŽAR

Vesna se je Boot Camp (jutranjikom) pridružila lanskega marca, ko je izvedela, da je možno obiskovanje treningov tudi v zgodnjih jutranjih urah in v poletnem času. Jutranje ure so ji ustrezale zaradi popoldansko večernih obveznosti, saj je trenerka Cheer dance Doubles. Z ekipo je v lanskem letu osvojila evropski naslov v Zagrebu ter se uvrstila na svetovno prvenstvo na Japonskem (6.mesto), kjer je svojo pot kot trenerka »zaključila«. Kot tekmovalka je dosegala izjemne uspehe v jazz baletu in stepu, tako na državni, evropski kot tudi svetovni ravni. Bila je tudi v ekipi plesak, ki so plesale na razprodanem koncertu Sidharte na kultnem Bežigrajskem stadionu.
Vesna je že v rosnih letih kazala svoje voditeljske sposobnosti, saj je bila podpredsednica razreda. Kasneje je zaklučila ekonomsko fakulteto, vmes pa izkoristila priložnost in se na izmenjavo odpravila v Zlin (Češka), njen najljubši predmet na fakulteti pa je bil gospodarsko pravo.

Rada potuje, z družino se večkrat odpravi na izlete, s prijateljicami pa tudi na kak vikend »odklop«, posebej obožuje jadranje v dobri družbi. Letos se je prvič udeležila Buyothlona in se že prijavila na Tough Mudder naslednje leto. Zanimivi so njeni pogovori s cariniki, ko le-ti ne dobijo povsem zadovoljivih odgovorov na vprašanja:
Carinik: Gdje idete? Vesna: preko vikenda Carinik: Koliko ostajete? Vesna: Bihać
Da je Vesna trmasta in vztrajna dokazuje na vsakem BC treningu, da pa zanjo ni nič nemogoče je dokazala tudi na 23. Ljubljanskem maratonu, kjer je kljub temu, da sovraži tek, odtekla 10 kilometersko razdaljo in to v načrtovanem času pod eno uro (59:01).
Frčka, čestitke za naziv športnice meseca, sicer bi ti čestitali tudi za izvrstno peko, vendar za sedaj o božanskih sladicah poslušamo le bajke in povesti 😉


Športnik meseca oktobra 2018 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – MARKO GOLUBIČ

Marko je vsestranski človek, ki ga je vedno dobro imeti v bližini. Glede na njegov pristop k treningom je vsakomur takoj jasno, da mu trdo delo ni tuje. Dolgo časa je opravljal delo kuharja v gostilni Figovec, vendar ugotovil, da je tempo v gostinstvu nekoliko prehud. Delo je nadaljeval v transportnem podjetju, kjer je s svojo delavnostjo in željo po rasti v desetih letih kar nekajkrat napredoval in vsakič dodobra osvojil zahteve novega delovnega področja. Markova velika strast je gasilstvo, kjer kot poveljnik PGD Sostro preživi velik del svojega prostega časa. Kot dober oče je največji vzornik svojima sinovoma in seveda, tudi onadva sta že postala gasilca. Mami svoje fante vidi šele zvečer, ko so vse cevi zložene in pospravljene. Obožuje svojega psa Onixa s katerim občasno osvojita bližnji hrib. Zagrizenost za šport ga je preko večletnega obiskovanja fitnesa, ki pa je postal za dinamičnega Marka dolgočasen, pripeljala v naš gym. Crossfit mu je že od začetka predstavljal poseben izziv, saj je vsak dan spoznal kakšen nov element. Ugotovil je, da surova moč ni dovolj, zato je nekatere elemente pilil tudi doma in družina Golubič je dodobra seznanjena z vsemi CF izrazi in prvinami, ki jih Marko občasno preizkusi tudi doma. In tako po opravljenem treningu kljub naporom, ki jih premaguje že nestrpno načrtuje nove obiske gyma. Veseli smo, da si z nami, Marko. 🙂


Športnica meseca oktobra 2018 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – URŠA JELENC

Vedno nasmejana in dobrovoljna Urša obiskuje Boot Camp že kar nekaj let. V tem času je s trdim delom, ko športnega tempa ni opustila niti ob vikendih, kmalu in vidno napredovala. Med našimi »mučilnimi« napravami se najbolj otepa air bika. Ja, to je tista naprava kjer se vedno znova sprašuje, če je števec za kalorije pokvarjen. 🙂 Svojo pridobljeno moč rada preizkusi pri držanju stoje na rokah, še posebej če je izvedba le te mogoča na travniku ali peščeni plaži. Šport jo zanima tudi izven gyma zato se občasno rada odpravi na sprehod v hribe ali pa kar na surfanje v toplejše kraje. Je ljubiteljica salse in plesa ter glasbe nasploh, zato ne presenečata njeni najljubši TV oddaji World of Dance in The Voice. Urša je vedno pripravljena na nove izzive, poslovno se kali v managerskih vodah poleg tega pa zaključuje magisterij logističnih ved. Je tudi ljubiteljica živali in vsakič, ko sreča kužka ga nujno ogovori, najraje pa se pogovarja z zlatimi prinašalci. 🙂 Po koncu »natrpanega« dne si z veseljem privošči kozarec dobrega vina ali pa hamburger s slanino. Ja, za dobro delo se je treba tudi dobro nagraditi. Prav imaš, Urša. 🙂


Športnik meseca septembra 2018 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – MARCEL OGNJENOVIČ

Marcel je eden izmed članov številne jutranje Avant Car ekipe, ki družno vstopa v delovne dneve z veliko dozo energije in zagona. Zelo redko manjka na treningih in je zjutraj vselej prvi pred WOD tablo in skorajda že ogret in pripravljen na trening izzive. Po srcu je športnik v pravem pomenu besede, saj je vse njegovo življenje prepredeno s športnim udejstvovanjem, je tudi bivši judoist in sedaj zelo aktiven alpinist, kolesar in seveda CrossFiter. Njegova največja ljubezen so hribi in gore in pred kratkim je osvojil vrhova Grossglocknerja, Mont Blanca, pa še najvišji vrh Evrope, 5642 visoki Elbrus tako, da Marcel na Triglav skoči kar v času malice. Najvišji vrh sveta, Mount Everest ga prav tako vabi in čaka, saj mu je osvojitev le tega največja želja v življenju. Marcel je enako zavzet in analitičen v vsem kar počne, tako pri delu, kot pri športu in preden se kam odpravi, kaj kupi ali kaj stori, vselej podrobno prouči vse možnosti in variante. S svojo izjemno predanostjo športu ter delavnostjo in zavzetostjo na treningih si je Marcel prislužil naziv športnika meseca septembra. Celotna ekipa RCL-ja mu želi vso srečo pri vseh naslednjih podvigih, predvsem pa, da se mu uresničijo sanje in osvoji najvišjo goro sveta.


Športnica meseca septembra 2018 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – VANJA ŠPEH

Pri Boot Campu si je naslov športnice meseca septembra zaslužila Vanja. Je edina predstavnica ženskega spola v najbolj zavzeti jutranji ekipi Avant Car, ki namesto da se zgodaj zjutraj obrne v postelji, vstane in odide na trening. V kolikor ji zjutraj to ne uspe, njen dan ni popoln, saj je super aktivna in težko miruje. Ker prihaja s kmetije, ni nič čudnega, da jo vleče v naravo in njeni hobiji v večji meri vključujejo aktivnosti na prostem, kar lepo združi v teku, kolesarjenju ter hoji v hribe in gore, v letošnjem letu pa tudi redno trenira v RCL in je najbolj konstantna članica AC na Boot Campu. V avgustu je skupaj z Marcelom osvojila najvišji vrh v Alpah, Mont Blanc s 4810m, pred tem pa še Grossglockner. Ker dela v klicnem centru Avant2Go, je velika verjetnost, da vam bo prav ona priskočila na pomoč v kolikor se znajdete v težavah pri najemu avtomobila. V gym pride vedno z nasmehom na ustih, treninge pa oddela zavzeto in osredotočeno in na koncu ožame športna oblačila  Vanja je tudi zelo sladkosnedna, zato smo prepričani, da bo tale naziv športnice meseca obeležila s kako sladko pregreho, mi pa ji bomo z veseljem pomagali, predvsem pa ji želimo, da uresniči vse načrtovane podvige, tako v športu kot v življenju nasploh.


Športnica meseca avgusta 2018 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – VIKTORIJA SMOLE

Za vrnitev v RCL po premoru in menjavi z Boot Campa na CrossFit jo je prepričal fant in že na prvem treningu je vedela, da je bila to pravilna odločitev. Izjemno jo veseli delo z olimpijsko palico, kjer pridno osvaja tehnike vseh dvigov, le s “snatchom” še nista najboljša prijatelja in pogosto, ko razmišlja o treningu za naslednji dan potarna “jao, k že prav vidim, da bodo jutri snatchi v WODu”. Kljub temu se na vsak trening, ki ga prej seveda dodobra preuči in analizira na SugarWODu, odpravi z obilo veselja in željo po učenju ter napredku. Že od nekdaj je bila perfekcionistka in se tako zelo rada posveti pravilni izvedbi vsake vaje. O tem priča tudi dejstvo, da si je doma že izbrala steno ob kateri vztrajno vadi sklece v stoji.
Kadar ve, da ji urnik ne omogoča treninga popoldne, brez problema vstane zgodaj zjutraj in se priključi jutranjikom na prvi uri 6:30. Edina stvar, ki ji preprečuje da bi v gymu bila vsak dan je ta, da pridno nabira tudi tekaške kilometre in se pripravlja za Ljubljanski (pol)maraton, kjer je zdaj že redna udeleženka. Sicer magistra psihologije Univerze v Ljubljani pa ima, poleg svoje službe kot psihologinja v kadrovski agenciji, še cel kup hobijev. Poleg treningov CrossFita in teka vsak teden tudi plava ter kolesari. Ob sobotah, ki so praviloma rezervirane za počitek, pa z veseljem spije kozarček dobrega viskija iz fantove zbirke. Rada tudi peče, njene posebnosti so sladke, a vendar zdrave zadeve, katerih se v gymu že veselimo. CrossFit je res postal del njenega življenja in poleg treniranja jo navdihujejo tudi sposobnosti vrhunskih športnikov. Tako je fanta za njegov rojstni dan odpeljala v Berlin na ogled Evropskih CrossFit regionalcev, v teh dneh pa že nestrpno pričakuje začetek Gamesov, kjer bo pesti stiskala za “svojega Frejzija” (Mat Fraser) in Katrin Davidsdottir.


Športnica meseca avgusta 2018 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – AJDA JERUC

Ajda se nam je pridružila pred parimi meseci, pa vendar se zdi, kot da je pri nas že vrsto let. Sedaj že pozna in dobro obvlada vse vaje, vsake toliko pa ji med treningom vendarle pade kompas iz rok, a na koncu vedno najde pot nazaj (največkrat do airbike-a, ki je njena najljubša napravica v gymu). Vedno nasmejana Ajda je sicer mama dveh otrok, kar zna biti zelo naporno opravilo, a vseeno najde čas za obisk Boot Campa 3x tedensko. Pravi, da odkar hodi na treninge, doma otroci letijo po zraku. Njeno navdušenje nad treningi je veeeeliko :), vsaj tako pravijo njene sodelavke. Prva stvar, ki jo omeni, ko pride zjutraj v službo je, da komaj čaka na večerno »garbanje«, tako je poimenovala našo vadbo;) Bravo Ajda! Je nepopustljiva in brez pripomb (no ja, brez večjih pripomb) naredi vse, kar piše na tabli, pa tudi, če je na meniju milijon burpeejev. Dobili smo tudi informacijo, da dobro peče, a tega v gymu še nismo preverili. Sedaj bo imela super priložnost, da nas preseneti. Ajda, le tako naprej in se vidimo, ko prideš z dopusta! 🙂


Športnik meseca julija 2018 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – MARKO TRAJBER

Marko je lansko leto končno presekal večletno preizkušanje različnih vadb in začel redno obiskovati Crossfit. Kljub pomanjkanju časa in noremu delovniku najde prosto urico in se pridruži CF skupini in ni pomembno ali je to prva jutranja ali pa zadnja večerna! In Marko dejansko potrjuje rek: “Vse se da, če se le hoče”. Moč ni bila pri Trajbiju nikoli vprašljiva, sedaj pa ko je osvojil še tehnike posameznih CF elementov, se že naglo približuje Rx težavnostni stopnji in Open mu prihodnje leto ne uide. V prostem času pa se zelo rad rekreira tako, da s prijatelji odigra dober basket. Marko je tudi redni “aktivist” vseh naših dobrodelnih akcij, kjer sodeluje na vse možne načine. Glede na to, da je Marko brand manager pri g3spirits, je že tako prekratko poletje izpolnjeno s številnimi eventi, letos pa ga čaka najpomembnejši do sedaj. S svojo izvoljenko si bosta namreč dahnila usodni DA. In prav sedaj je Marko na jadrnici s katero je svoje prijatelje odpeljal na fantovščino v Split, kjer poteka največji festival elektronske glasbe in zabave v tem delu Evrope. Marko, čestitke in srečno na tvoji poti! Oooouuuuuuu 🙂


Športnica meseca julija 2018 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – MANJA PRAŠNIČKI

Štajerka na misiji v Ljubljani, ljubiteljica minijev in uživačka 🙂 Manja je del naše jutranje Boot Camp ekipe postala že pred leti, ko se je prvič srečala s tovrstno vadbo. Od takrat pridno obiskuje vse jutranje termine, če le vmes ne pride kakšen žur, na katerem ne sme manjkat 😉 Napredek je očiten, tako pri kondiciji, kot tudi pri moči, saj vztrajno izpopolnjuje vse elemente vadbe, ob tem pa uspe še klepetati in le resni pogled trenerjev za trenutek prekine njeno veselo “žuborenje”. Še vedno sicer iz dna duše sovraži burpeeje, ampak ob ritmih Beepopa so tudi ti postali mačji kašelj 😀 Manja je s svojo sijočo osebnostjo pravi sonček na jutranjih treningih in ob njenem smehu tudi ostali nikakor ne morejo ostati resni. Poleg Boot Campa se ukvarja tudi s tekom, saj je njena želja, da bi jeseni pretekla Ljubljanski maraton (21 km), na katerega se že pridno pripravlja in če si Manja kaj zada, to tudi doseže! Zelo rada tudi peče sladice (potrdimo lahko, da tudi to obvlada) in lakira nohte, prav poseben hobi pa ji je fotokopiranje;) Da je pridna tudi na drugih področjih dokazuje to, da se je pravkar preselila, napredovala v službi, pri študiju komunikologije pa je v fazi pisanja magisterija. Manja, čestitke za vse in ostani še naprej in vselej pozitivna in nasmejana 🙂


Športnik meseca junija 2018 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – MIHA ROMIČ

Takoj po prihodu v gym smo začutili, da bo Miha postal pomemben del naše skupnosti. V zadnjem letu je presegel kar nekaj mejnikov. Naučil se je svoje nove najljubše vaje Muscle-Upa. Prvič se je udeležil tekmovanja CrossFit Open, kjer se je kosal z najboljšimi v Sloveniji in na svetu, dokazal pa se je tudi z uvrstitvijo na svojo prvo CrossFit tekmo v Zagrebu. Njegova zagnanost se kaže z zgodnjimi prihodi na trening, ambicioznost v močni želji po nenehnem izboljševanju, saj želi vsak trening izvajati na RX težavnosti. Ljubitelj NBA ekipe Boston Celtics bo svoje košarkarsko znanje zagotovo prikazal na turnirju trojk, ki bo potekal na letošnjem Buyothlonu. Diplomant pravne fakultete je vedno nasmejan, prijeten za druženje in z veseljem popije kakšno dobro pivo s svojimi športnimi prijatelji. Svojo punco Mašo, ki jo poznamo kot zavzeto Boot Camp-ovko, kot moralna podpora redno spremlja na maratonih. Uslužbenci sosednje trgovine z živili pa ga poznajo, kot zadnjo stranko, ki preznojena vstopi pet minut pred zaprtjem. Srečno na vseh bodočih tekmovanjih, Miha!


Športnik meseca junija 2018 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – ROBERT AVGUŠTIN

Ste se slučajno spraševali, kdo je v filmu Trije mušketirji igral kaskaderskega dvojnika mušketirja d’Artagnana? To je naš Robi 🙂 Spada v čvrsto skupino ljudi, ki je z nami že od samega začetka, zato dobro pozna vse elemente vadbe in vse okrajšave, ki jih preberete na tabli. Po začasni pavzi in pridobitvi parih odvečnih kilogramov, se je vrnil na treninge in stvari vzel v svoje roke. Ob povratku je prvi teden naredil 4 treninge in dokazal, da z močno voljo lahko dosežeš marsikaj. Robi je znan garač, ki treninge vzame zelo resno in rezultati dela so hitro vidni. Njegov polprofesionalni hobi je fotografija, zato ga lahko na številnih dogodkih srečate v spremstvu njegove najljubše »igračke« fotoaparata. In Robijev perfekcionizem se odraža tudi na njegovih fotografiranjih. Lanskega avgusta je v nočni RCL odpravi s pomočjo lučke OliLight z lahkoto osvojil vrh Triglava in prepričani smo, da se bo pohoda udeležil tudi letos. Ob fotografiji je Robi tudi mojster računalniškega oblikovanja ter marketinga, atraktivni letaki in promocijski material ter spletna stran našega gyma pa so večinoma Robijevo delo. In kot vsakoletni nepogrešljivi član RCL izziva Buyothlon na Straži vas bo zagotovo kje ulovil v svoj fotografski objektiv. Pozor, Robi je ves čas na preži 😉


Športnica meseca maja 2018 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – JANJA OBAL

Minila so skoraj tri leta odkar si je Janja prislužila naziv naj športnice meseca in je tudi prva, ki zdaj lahko ponosno reče, da je bila športnica meseca tako pri Boot Campu, kot tudi naCrossFitu. Vzgojiteljica v vrtcu, ki zmeraj najde čas za trening pa naj bo to pred službo, po službi ali ob soboto nam je lahko vsem za zgled, saj dneva, ko ne pride v gym skorajda ni. Po nekaj prerekanjih med njo in trenerji, da naj že vendar zamenja Boot Camp s CrossFitom se je končno vdala in od takrat naprej je vsakič na samem vrhu z rezultati pri dnevnih workoutih.Menjava se ji je tudi več kot obrestovala pri letošnjem Open-u, saj je bila v ženski Scaled kategoriji v Central Europe na 2. mestu, na svetu pa 48. Izjemen nastop je dosegla pri zadnjem workoutu, saj je v sedmih minutah dosegla 186 ponovitev izmenjajočih jumping pull up-ov in thrusterjev, za kar lahko vsi, ki so se udeležili Opna rečejo samo »kapo dol«. Bravo Janja in le tako naprej!
In tako kot pri treningih, je Janja aktivna tudi na vseh dogodkih gyma, glede na njene bogate izkušnje na področju dela z malčki, kjer uvaja mini prvine CF, pa si lahko v kratkem obetamo, da bo z našimi trenerji sodelovala pri pripravi CF Kids programa za naše najmlajše 🙂


Športnica meseca maja 2018 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – TINA HUDNIK

Tinčka je pri nas že skoraj od samega začetka in kljub temu, da smo jo za leto dni izgubili na Kitajskem, kamor je odšla na študij in izpopolnjevanje kitajščine, se je vrnila in še vedno pridno obiskuje treninge v večernih urah. Po srcu in duši je avanturistka in velika popotnica, ki jo nasmeh na ustih redko zapusti.
Ima izjemno voljo do učenja novih vaj in obvladovanja svojega telesa, saj sedaj že brez problema dela striktne pull upe, pri burpeejih pa je izumila nov, zelo eleganten način izvajanja, ki je sedaj že skorajda njen zaščitni znak. Je prijazno, sončno in mirno dekle (razen če jo pokličete po njenem srednjem imenu), ki nas velikokrat nasmeje s kakšno zabavno pripombo, sploh če se postavi v bran Žanu. Dodobra se je seznanila tudi s skrivnostmi draguljarstva in urarstva in na prihajaočem dobrodelnem 24-urnem veslanju bo zagotovo pomembno prispevala k odveslanim kilometrom teama Malalan.
Tina, hvala ker si z nami že toliko časa in upamo, da sledi še veliko dogodkov in dobrih treningov s teboj!


Športnik meseca aprila 2018 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – DAVID MIR

David je eden od starešin RCL-ja, saj je z nami že od samega začetka našega gyma. Kljub temu, da spada v Masters kategorijo, je po srcu še vedno v najstniških letih. Ni dogodka, ki se ga nebi udeležil in tudi na področjih izven gyma dobro parira našim mladincem. Je tudi prava enciklopedija, saj je na njegovem podstrešju veliko zanimivih življenjskih naukov, ki jih z veseljem prenese na druge. V mlajših letih je treniral tisoč in en šport; igral je nogomet, bil dolga leta učitelj smučanja in DEMO team-a, gonil kolesa in še bi lahko naštevali … Njegov zaščitni znak so noge iz titana, saj so Davidove številke pri počepu in mrtvem dvigu ene izmed najvišjih v gymu. Rad pa tudi spusti »gas do daske« in nato leži na našem gumijastem Dormeu še kar nekaj časa po končani uri. Na letošnjem Open-u se je odrezal odlično in v kategoriji masters 45-49 let v Evropi dosegel 11. mesto. Ko ne premetava uteži v gymu, rad udari po golf žogici in vrže kakšno golf palico v jezero. Je tudi ljubitelj dobrega ruma, doma ima lepo zbirko in nekega dne si želi postati pirat. Zna tudi dobro čarati v kuhinji, njegova specialiteta so torte in zrezki – tisti ta pravi, krvavi, polkilski (baje, da bo kmalu pokušina … David?). Mir, ti samo nalož in se vidimo v gymu!


Športnica meseca aprila 2018 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – TAJA BUČAR

Športnica meseca aprila je Taja Bučar. Učiteljica športne vzgoje v osnovni šoli Franc Rozman Stane, v Šentvidu. Ko ne lovi otrok po telovadnici, redno obiskuje naše treninge Boot Campa. Po tem, ko jo je Luka uspel prepričati, da je začela vadbo obiskovati enkrat tedensko, ji je naš Boot Bamp postal tako všeč, da sedaj redno hodi v gym, tudi večkrat na teden. Še posebej ji je všeč vsakoletni CF Open in letos se ga je, kljub temu, da obiskuje Boot Camp vadbo, udeležila že drugo leto zapored. Na Scaled lestvici 50-54 let je med učiteljicami v Evropi zasedla odlično tretje mesto in odkrila par novih mišic, v katerih se lahko pojavi »musklfibr«. Do prihodnjega leta ima v načrtu izboljšati tiste tekmovalne elemente, ki so ji letos delale preglavice in še izboljšati rezultate. V prostem času je zelo aktivna, saj je diplomirala na Fakulteti za šport in tudi športnica po srcu. V mlajšil letih se je aktivno ukvarjala s plavanjem, sedaj pa predvsem rada smuča, teče na smučeh in kolesari, v šoli pa najraje otroke uči gimnastiko. Pravi, da z obiskovanjem treningov v RCL lažje sledi otroški hiperaktivnosti na delovnem mestu. Komaj čaka, da je v gymu kakšen event in takrat ne pozabi prinesti kakšno doma narejeno dobroto. Naš trener Luka je zelo ponosen na svojo »fit« mami. Taja, le tako naprej in se vidimo v gymu!


Športnik meseca marca 2018 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – MATJAŽ TRČEK

Matjaž si je naziv prigaral s svojim neverjetnim trudom in željo po boljšem in več. Je eden tistih, ki da na treningu vedno vse od sebe in na gumi v gymu nariše potnega angelčka
Trenutno je na polno okupiran s svojim drugim OPEN-om in je po lanskoletni scaled verziji letos prestopil med profesionalce kjer kaže super rezultate, ki so posledica dobrega dela na treningih. Je standardi član vseh mogočih norih podvigov v gymu kot so: 24urno veslanje, Buyothlon…..Tudi drugače je Matjaž športnik od glave do pet, obožuje nogomet, tudi tistega ameriškega kjer navija za New England patriotse in ga letošnji poraz v Super bowlu zagotovo še vedno boli. In kot bi od celovitega športnika pričakovali obiskuje Fakulteto za šport, kjer lahko pokaže svojo vsestranskost v različnih športnih disciplinah. V prostem času rad potuje, na morju pa se večinoma skriva v senci kljub temu, da večino časa preživi v Ljubljani pa še vedno z veseljem skoči domov v Mursko Soboto na razavajanje v domačo oskrbo.


Športnica meseca marca 2018 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – NANA ROŠIČ ALT

Nana ali za bližnje prijatelje Nanula je še ena izmed prekmurske “falange” v našem gymu. V sivem mestu je že skoraj deset let, sem pa je prišla na študij etnologije, ki ga je v tem času seveda uspešno zaključila. Je nepopravljivi romatnik, ki je ravnokar spoznala svojo drugo noro polovico 🙂 Obožuje potovanja, spoznavanje novih kultur ter seveda hrano, čeprav se ji to ne pozna saj z rednim treningom poskrbi, da se odvečne kalorije ne naberejo na nepravih mestih. Medtem ko je ni doma, stanovanje straži Buhi, njen dihurček, katerega ima najraje na celem svetu. V prostem času oblikuje tudi nakit, zato jo tisti , ki hočete imeti kak unikaten kos kar kontaktirajte. V gymu je ne morete zgrešiti saj se ves čas smeje, njen smeh pa odmeva tudi izven naših štirih sten, za kratek čas utihne le takrat ko na tabli vidi svojo najhujšo nočno moro, wall balle 🙂 V gymu je sedaj že dobro leto in v tem času je nabrala ogromno nepozabnih spominov iz različnih druženj in doživetij, pravi da gyma ne bo nikoli zamenjala, mi pa naše prekmurke tudi ne damo 😀


Športnik meseca februarja 2018 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – SAMO KUMAR

Samo spada v skupino mlajših članov RCL, saj se nam je na treningih pridružil šele pred kratkim. Dobro se je ujel z jutranjo 6:30 skupino in sedaj ni jutranjega termina, ki bi ga zamudil. Včasih je igral odbojko, sedaj pa je žogo zamenjal za uteži. Hitro je osvojil elemente dviganja uteži, saj mu gredo iz treninga v trening vedno bolje. Obožuje vaje z lastno težo, še posebej skoke na škatlo, kjer se vidi, da je bil doma v odbojki, saj čez njih dobesedno leti. Tudi zelo priljubljenega veslača »goni« kot za šalo (kmalu si bo lahko priboril mesto v Majkijevi skupini za 24-urno veslanje :)). V prostem času se rad odpravi na potep z dekletom, nikoli pa mu ne zmanjka energije za odbojko s prijatelji. Je vedno nasmejan in dobre volje, ravno pravega kalibra za jutranjo ekipo, kjer polni in napolni baterije in je vedno že navsezgodaj pripravljen na vsakodneven izzive.


Športnik meseca februarja 2018 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – MIHA MURN

Miha je eden tistih, ki treninge jemlje zelo resno in poskrbi, da na njih hodi redno in pravočasno. Včasih je celo tako »točen«, da potem eno uro čaka na začetek treninga. Vedno nasmejan in zgovoren pozdravi svoje športne kolege in s kakšno šalo popestri in razbremeni težek delovni dan. Redni treningi in trdo delo sta Mihu prinesla dobro fizično pripravljenost, ki je za preživlanje nejegovega prostega časa še kako pomembna.
Obožuje namreč vse kar je povezano z motorji, potovanji, avanturami…v primeru lepega vremena se ga sploh ne trudite iskati, ker veste kje je…na motorju. Če ni na motorju, pomeni da je na bolniški, ker je na motorju zlomil nogo in premišluje o naslednjem motorističnem podvigu. V primeru da vam Garmin ne dela, se lahko za napotke brez problema obrnete nanj. Ampak pozor….lahko se zgodi, da bo pot »kanček« daljša, kot ste pričakovali, ker se boste iz Šiške v Črnuče peljali čez Avstrijo ali Italijo. 🙂
To je naš Miha…mali mož z velikim motorjem in velikim srcem 🙂


Športnik meseca janauarja 2018 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – RATKO TRIŠIĆ

Ratko se je RCL priključil pred parimi meseci, se takoj odločil za letno karto in sedaj ga težko spravimo iz gyma. Znan je kot najbolj fit voznik avtobusa LPP in tudi po tem, da v avtobusu vedno izklopi servo-volan. Je pravi športnik po duši, včasih je treniral nogomet, upokojil se je na vrhuncu kariere in nato začel obiskovati fitnes. Ker pa mu je na fitnesu postalo dolgčas (v prvi vrsti, ker niso imeli dovolj uteži) je rekel, da mora malo zamenjati način treninga in tako je zašel v RCL. Moč, ki jo je pridobil v fitnesu je zelo opazna, saj premetava uteži kot za šalo, mnogokrat pa ga moramo držati nazaj, saj bi drugače preveč naložil. Tehnika, Ratko, tehnika! Gimnastične elemente pridno pili tudi v prostem času, kar je opazno vsakič, ko pride v gym. Sedaj lovi svoj prvi »muscle up« na krogih, do katerega mu ne manjka veliko. Redno se udeležuje tudi dogodkov v gymu tako, da se je spoznal že skoraj z vsemi člani in spletel kar nekaj novih prijateljskih vezi.
PS – njegov moto je »Ne cepaju se djabe drva«. Ratko, le tako naprej in se vidimo v gymu!


Športnik meseca januarja 2018 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – SAŠO POLIČ

Kodro ali Ratko, kot ga kolegi radi kličejo, je rojen športnik, zato je tudi izbral in zaključil športno fakulteto.
Je tudi rojen organizator, zato ga Dejan Zavec redno vabi za pomoč pri organizaciji svojih dvobojev. Življenjska pot ga je pripeljala v Lidl kjer se je njegova pridnost hitro pokazala in nagradila.
V prostem času je tudi redni obiskovalec raznih maratonov doma in po Evropi, vsekakor pa se lahko pohvali, da je pretekel tudi tistega originalnega v Grčiji.
Ker mu vse to še vedno ni bilo dovolj se je natanko pred enim letom na priporočilo prijatelja vpisal v RCL na Boot Camp, ki ga je totalno prevzel. Zelo rad dela z utežmi in spoznava nove vaje, ki jih nato izpili do potankosti. Še rajši pa se udeležuje vseh ekstremističnih podvigov in dogodkov, ki jih v RCL zagotovo ne zmanjka. V gymu je znan kot vedno nasmejan in pripravljen na pomoč, zato je simpatični Štajerc zelo priljubljen v družbi.


Športnica meseca decembra 2017 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – NINA PEČENKO

Naša Nina je že po naravi prava športnica. Preden je prišla v RCL sta s fantom trenirala powerlifting, kar se pozna pri olimpijskih dvigih in splošni moči. Trenirala je tudi boks, tako da ji eksplozivnosti ne manjka! Na začetku se je mučila z gimnastičnimi prvinami, sedaj pa ji gredo tudi te vedno bolje, saj jih redno izvaja po vsakem treningu in napredek je opazen. Kmalu bo šla z nami na eno od CF tekem, konec prejšnjega tedna pa se je pomerila na svoji prvi tekmi v dviganju uteži, kjer se je odrezala odlično (snatch 47kg, clean&jerk 58kg).
Nina pa je prav tako pridna izven štirih sten naše telovadnice, saj je diplomirala na Naravoslovno-tehniški fakulteti iz smeri grafike, sedaj pa se je vpisala še na magisterij iz smeri Kozmetika na Vist-u. Pohvalno! V prostem času rada riše, pravi, da je to zelo sproščujoče. Obožuje tudi nakupovanje, tako gresta z mamo vsako leto v London, v »šoping«, kjer denarnica zelo trpi, saj smo prepričani, da je Nina zmožna nesti kar lepo število vrečk.
Ali smo omenili, da odlično peče? Keksi, maffini, palačinke in razne druge poslastice… (Nina, lahko nas presenetiš kdaj pa kdaj :P)
Nina, le vztrajno naprej in trud bo poplačan! Se vidimo v gymu!


Športnica meseca decembra 2017 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – SARA ŠTEBE

Vedno nasmejana Sara je nadobudna najstnica, ki je letos spomladi opravila prvi resen, fizično in psihično naporen izpit – maturo. Z opravljenim vozniškim izpitom je nato dala odpoved še svojima dotedanjima šoferjema in postala sama svoj šef.
Na eni strani je mirna in zadržana, na drugi pa tako zgovorna, da doma ne potrebujejo radia. Zaznamuje jo življenjski moto per aspera ad astra – preko trnja do zvezd. Vztrajnost ne popusti niti na veslaču in kolesu, s katerima se na gymu še ni povsem spoprijateljila. Naj bo zjutraj, takoj po nočni v Leku, kjer trenutno dela ali pa zvečer, Sara s sabo vedno prinese dobro energijo. Na treningih da, vedno vse od sebe in z željo po učenju novih stvari je to prava kombinacija za napredovanje.
V prostem času najbolj uživa na sprehodu z njeno labradorko Lolo. Rada ima glasbo, katera jo spremlja na vsakem koraku – s slušalkami v ušesu ali z mikrofonom v roki. Na boot campu je našla nadomestno družino o kateri govori z velikim občudovanjem in spoštovanjem – zaradi nje je vadba postala »must have« v njenem življenju.


Športnik meseca novembra 2017 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – MONTE BARLOW

Imagining a morning CrossFit group without the presence of Monte is almost impossible for us. He always walks through the door with a smile on his face, full of energy, ready to attack whatever we throw at him. His consistency and humble attitude make him a joy to coach. Monte originally comes from Oklahoma, where he graduated on Oklahoma State University with a degree in Electrical Engineering. As a huge Oklahoma State Cowboys fan, you will hear no one cheer more passionately for their team. Monte is a husband to Krista and a father of 4 children. Working as a missionary, he lives in Slovenia for 8 years and absolutely loves it here. In his spare time, he loves to hunt, play golf and recently found a new passion in mountain hiking. Like every other American who comes abroad, he had a few difficulties understanding the metric system in the beginning. On account of that, he might have set a PR or two by not knowing the weight he put on the bar 😉 We are so proud of his hard work day in and day out. Monte came a long way since joining us, he got stronger and learned a few useful phrases like “svaka čast”. Every now and then coaches forget he is not a native speaker and explain the workouts only in Slovene. Keep up the good work Monte, we are proud of you!


Športnica meseca novembra 2017 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – LUCIJA JANKO

Lucija se je rodila novembra, kar nekaj let nazaj v ljubeči družini v mirnem Mozirju. Vse lepo in prav, a kaj ko se Lucija s tem mirom ni strinjala in je bila že od malih nog hiperaktivec. Njen brat Blaž, s katerim se v norostih idealno dopolnjujeta, je tudi njen najboljši prijatelj. Lucija je že zelo zgodaj zapustila rojstno vas in odšla v oddaljeno sivo Ljubljano, kjer jo na filofaksu, smer sociologija letos (zelo kmalu, ane Lusi!?!?) čaka samo še zaključek diplomskega dela. Preden je pred dobrim letom dni prišla k nam na Bootcamp, je Lucija trenirala skoraj vse kar obstaja 🙂 … nogomet?! boks?! in pa njej posebej ljubo odbojko, ki jo zelo rada igra še danes. Zato so torkovi večeri rezervirani za igro s prijatelji, kjer ima zaradi svojega močnega začetnega udarca nadimek “BUM BUM LUSI”. Obožuje potovanja in spoznavanja novih kultur, tekoče govori špansko, med drugim je preko Erazmusa pol leta uživala na Iberskem polotoku. Najraje posluša rock ter se z veseljem odklopi na kakšnem vikend festivalu. Obožuje pivo, fast food, pico, druženje s prijatelji ter smeh in pozitivno energijo, ki jo prenaša tudi na druge. Kot pri vseh stvareh je Lucija zagnana tudi na BC treningih, kjer zvedavo srka novo znanje, se uči novih elementov in vztrajno napreduje. Sedaj pa bomo imeli priložnost spoznati kako spretna je v peki 🙂 Lucija, čestitamo!


Športnik meseca oktobra 2017 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – IGOR SKUBIC

Igor se za naziv športnika meseca lahko zahvali bratrancu Blažu, ki ga je okužil s CrossFitom in od katerega je tudi prevzel »štafetno palico« športnika meseca. Igor je sicer malo višje rasti, zato imajo bremena malo daljšo pot, ki jo morajo opraviti, pa vendar mu grejo vsi elementi dviganja uteži vedno boljše. Najboljše od rok mu gre veslanje, najmanj pa so mu pri srcu vojaški poskoki. Preden je začel obiskovati naše CrossFit treninge je hodil na fitnes in plavanje, veliko tudi teče in rad se odpravi na kakšno manjšo turo s kolesom – se ve čigav bratranec je :). Igor pa je tudi zavzet gasilec in posledično (kot pravi gasilec) letos še ni manjkal na niti eni gasilski veselici! S kolegi gasilci se večkrat pomerijo tudi v igri nogometa. V gymu je sicer bolj tiho, a saj veste kako pravijo – tiha voda bregove dere. Kot kaže, bomo morali organizirati kakšno RCL veselico :). Igor, le tako naprej!
Se vidimo v gymu!


Športnica meseca oktobra 2017 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – TEJA SATOŠEK

Teja je Belokranjka doma iz Črnomlja a se je zaradi študija presilila v Ljubljano, trenutno pa je pri nazivu diplomirani ekonomist. Obožuje potovanja in ko se vrne iz enega potovanja praktično že začne planirati naslednje. Je ljubiteljica športa in je težko en dan pri miru. Pred leti je preizkusila naš Boot Camp in ta ji je bil tako všeč, da od takrat redno hodi vsaj trikrat na teden. S svojo zagrizenostjo in prizadevnostjo ter voljo do spoznavanja novih stvari lepo napreduje in včasih kakšno stvar naredi s tako lahkoto, da preseneti še samo sebe. Medtem je za treninge nagovorila tudi fanta Marka s katerim sedaj skupaj hodita na vadbo. Zadnje čase veliko hodi v hribe in nabira pogum ter kondicijo za naslednjo RCL Triglav odpravo, ki se ji bo zagotovo pridružila, saj ima željo stati na našem najvišjem vrhu. S fantom imata doma psa Orija s katerim hodi na sprehode in ga tako ali drugače “gnjavi”. Ne mara pa zime, mraza in teme. Če se ji želi kdo prikupit pa naj ji podari čokolado 😀


Športnik meseca septembra 2017 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – BLAŽ KLEMENČIČ

Preden je presedlal na Crossfit je bil Blaž zagrizen kolesar. Ukvarjal se je s cestnim kolesarjenjem, sedaj pa redno obiskuje naše CF treninge. Ne glede na njegovo športni zagnanost in dobro kondicijo je bil preskok s kolesa na uteži na začetku kar zahteven, a Blaž je dokazal, da je tudi zadosti discipliniran in zagrizen in vztrajnost se je izplačala. Hitro je osvojil tehniko olimpijskih dvigov in gimnastičnih prvih, ki so mu na začetku delale preglavice in je sedaj z vsakim treningom močnejši, kar se kaže tudi pri številkah v dvigih. Naslednji mejnik, ki ga lovi je »muscle up« na krogih ali štangi, do katerega mu ne manjka veliko. V prostem času se še vedno rad zapelje s kolesom in ker mu pohodništvo ni tuje, z veseljem obišče kakšen vrh v Sloveniji ali tujini. Zelo rad se tudi druži s prijatelji in je zanj zelo pomembno, da je na urah CF- ja tudi njegov kolega in idol Jure Rupnik, s katerim bijeta pravo bitko med workouti. Malo zdrave tekmovalnosti pač ne škodi 🙂 CrossFit ga je prevzel do te mere, da je z njim “okužil” tudi bližnje. Tako je prepričal tudi svojega bratranca, da se je pridružil CF vadbi in je sedaj tudi on redni član na naših treningih.
Bravo Blaž, le tako naprej!
Se vidimo v gymu!


Športnik meseca septembra 2017 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – NEJC AMBROŽIČ

Nejc je eden izmed tapridnih, ki vsak dan zgodaj vstajajo in na Boot Camp hodijo ob najbolj zgodnji uri. Boot Camp Nejcu predstavlja obvezen začetek dneva, ki ga kljub občasnim bolečim mišicam ne želi nikoli zamuditi. Tako je razumeti, da ni ljubitelj četrtkov, ko jutranjega treninga ni. Boot Camp mu je predstavila njegova draga, ko ga je po nekaj mesecih prepričevanja končno spravila na prvi trening. Od takrat dalje je Boot Camp nepogrešljiv del njegovega življenjskega ritma in sedaj ga mora punca dolgo prepričevati, da si vzame kakšno prosto jutro. Boot Camp pa zanj ni edina športna dejavnost v dnevu, saj vsak dan kolesari v službo, ob vikendih pa pogosto teče. Nejc se nikoli ni zadovoljil s srednjo potjo in je vedno stremel k najboljšemu. To se odraža tako pri športu, kjer s trmo in željo po spoznavanju novih prvin iz treninga v trening napreduje, kot tudi v službi, kjer se ukvarja s strojnim učenjem v uspešnem mednarodnem podjetju. Nejc je sicer dipolomant Fakultete za računalništvo in informatiko, prihodnje leto pa namerava študij zaključiti tudi z magistrijem. Vsekakor pa Nejc ni eden tistih, ki nikoli ne počivajo. V prostem času poleg surfanja po internetu rad tudi kaj dobrega skuha. In tako se jutranjiki zagotovo že veselijo in ugibajo kaj sladkega jim bo pripravil Nejc 🙂


Športnica meseca avgusta 2017 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – TJAŠA MILOSAVLJEVIČ

Tjaša je pri nas doživela pravi športni preporod. V dveh letih smo bili priča preobrazbi iz drobnega, suhega dekleta, ki se spogleduje s številkami na tehtnici v nekoga, ki ga bolj zanima dobro počutje, zdrav način življanja in dvig PR-ov. Začela je s treningi Boot Campa in počasi prestopila v CrossFit.
In kaj prinašata bolj zdrava, raznolika prehrana in številni kakovostni, zahtevni treningi?…MIŠICE 🙂 Kar naenkrat so se pojavile in spremenile njeno percepcijo lepe postave. Nekoč so bile standard lepote Victorijini angelčki, danes jih Tjaša z lahkoto dvigne in z njimi naredi squat (počep) :). Ravno prejšnji teden je po zaključku programa za počepe Smolov izboljšala svoj front squat (počep spredaj) in dvignila kar 60kg. Poleg močnejših nog je pridobila tudi močnejše roke, na treningih že povezuje kipping pull-upe in knee-upe, spopada pa se tudi s svojim strahom in počasi osvaja stojo. V zadnjem letu se je soočila z dvema velikima izzivoma, ki sta spremenila njeno mentaliteto in pogled na življenje. Prvi izziv je bil CrossFit Open, kjer je ugotovila, da mora včasih stopiti iz območja udobja, če se želi izboljšati. Po dolgih 12 letih pa se je vrnila v šolske klopi, saj je imela željo poleg svoje poklicne izobrazbe zaključiti tudi gimnazijsko maturo. Predvsem jo je bilo strah njene »prijateljice« iz otroštva (matematike), s katero je poravnala račune in jo odpravila s fenomenalno trojko.
Draga Tjaša, sedaj pa novim izzivom naproti! CrossFit Open 2018 se bliža, mi pa se že veselimo tvojih novih zmag in PR-ov. 🙂


Športnica meseca avgusta 2017 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – ŠPELA ŽEROVNIK

Naša Špelca je ena tistih bolj jutranjih telovadk in največkrat se pridruži Jutranjikom na Boot Campu 🙂 Če pa ji kdaj slučajno zataji budilka, obvezno pride popoldan, saj želi svoj višek energije, ki ga ima med tednom koristno porabiti. Sovraži deževne petke, saj je takrat na programu obisk Odprte kuhne in druženje s prijatelji na Petkovškovem nabrežju. Obožuje hribe, zato so vikendi večinoma rezervirani za gorske poti, ki Špelo prelevijo v pravo planinko. Med tednom jo lahko opazite tudi na rolerjih, no vsaj do takrat ko ji poti ne prepreči kamenček na cesti 🙂 Domačega ljubljenčka nima, zato pa rada popazi na prijateljičino Lady, s katero se je zadnič udeležila tudi RCL tekaškega treninga. Če bi lahko Špela izbirala med vsemi vajami na Boot Camp treningu, bi zagotovo izbrala Wall balle in veslanje, ki ju je do sedaj najbolj sovražila. A ker je ob rednem obiskovanju treningov in prelitem znoju ogromno napredovala tako v tehniki kot v moči, zanjo nobena vaja ni več neizvedljiva in komaj čaka na učenje novih, težjih in bolj kompleksnih vaj 🙂 Špela pa ni pridna in zagrizena le na športnem področju, saj je zaključila magistrski študij farmacije in svoje znanje s pridom uporablja v farmacevtskem podjetju v Ljubljani. Špela, želimo ti še veliko smeha in nepozabnih trenutkov ter dosego ciljev, ki si jih zastavljaš na vseh področjih.


Športnik meseca julija 2017 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – VLADO PETEK

Valdo je hiperaktivec in zanj ima dan premalo ur, da bi postoril vse kar ima rad. Vlado se ukvarja z nepremičninami, ko pa je konec delovnih obveznosti hitro skoči v bojno opremo in s prijatelji odigra partijo golfa. Golf je njegova velika strast in rad raziskuje igrišča po svetu. Posebno rad ima tista na jugu španije v Andaluziji, kjer se počuti že skoraj kot doma. Je tudi košarkaški navdušenec in žogo prav dobro obvlada, kar je dokazal na nedavni tekmi, ki sta jo ekipi RCL West/ USA: RCL East/YU odigrali na Buyothlonu, Straža, kjer je bil najboljši igralec svoje ekipe in prava enigma za ekipo YU. Na CF treningih je zavzet in fokusiran od začetka do konca. Letos se je z ekipo Svet RE izkazal tudi na 24-urnem dobrodelnem veslanju. Pred nedavnim se mu je na CF pridružil tudi sin Rok, a mu je takoj dokazal, da bo moral preliti še veliko znoja, da bo ujel svojega ‘starega’. Prav tako uživa v dobri družbi in se rad razvaja z dobro hrano, se udeleži kašnega koncerta, kjer s prijatelji pokaže tudi kako se zabava. Vlado je res 1A in vsi vedo, da ob njem nikoli ni dolgočasno.


Športnica meseca julija 2017 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – JELICA LAZAREVIĆ LAJOVIC

2017 je za Jelico prav gotovo posebno leto. Stanovski kolegi so jo namreč izbrali za kadrovsko menedžerko leta, sedaj pa je prejela še našo lento športnice meseca julija na Boot Campu. Pred nedavnim je prevzela tudi nove delovne obveznosti, a ob njeni strokovnosti in zavzetosti ni dvoma, da bo uresničila svojo vlogo kadrovskega menedžerja, ki ji daje sodobnejši pomen in razume HR, kot “human resonance” – sozvočje med ljudmi. Res je, da včasih potrebuješ kar nekaj časa, da v njeni družbi prideš do besede, saj govori “kot dež” :), a Jeli je preprosta, duhovita in pronicljiva oseba, ki vselej izžareva pozitivo tako, da je z njo preprosto prijetno. Ob vsem tem se še kako zaveda pomembnosti rednega športnega udejstvovanja in jutranji Boot Camp treningi so za vzdrževanje ravnovesja nujni zato jih Jelica, če se le da, ne izpusti. Ob vseh obveznostih sploh ne čudi, da redno pozablja stvari v gymu in jih po kakem tednu začne celo pogrešati :). Letos se je prvič udeležila RCL Buyothlona, na katerem se ji je kot spremljevalna ekipa pridružila kar vsa družinica. Izzivi so bili zahtevni in Jelica je bila na koncu navdušena, saj je premagala prenekatero oviro, ki se ji je prej zdela nepremagljiva. Prav posebno in nepozabno doživetje za njena dva sončka pa je bilo tudi taborjenje. Jelica želimo ti še veliko nazivov, nagrad, izzivov in zabav, predvsem pa ostani naša pozitivka!


Športnik meseca junija 2017 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – TEO VAJDL

Teo je naš član iz skupine “medicincev”. Redno obiskuje treninge, občasno pa si vzame »študijski« odmor in naniza kakšno 10-ko v indeksu. Vedno je nasmejan in pozitivne energije mu ne zmanjka. Odlikuje se po moči in »mašini«, nekoliko pa mu primanjkuje gibljivosti; lahko bi rekli, da ni bil rojen za gimnastičarja. Teo zelo rad pomeri moči na tekmovanjih, tako smo lahko spremlali njegovo navdušenje na Throwdownu v Fažani, pa lansko leto v Umagu in letos na CF Open. Da je vsestranski športnik priča tudi dejstvo, da je uspešno sodeloval v ekipi MF tako v plavanju kot tudi v rokometu.
Na treningih mu družbo pridno dela njegova Katja, ki ga tudi kar dobro žene! V prostem času se odpravita na kakšen potep z motorjem, saj si je pred kratkim omislil novega jeklenega konjička. Teo, pridno treniraj še naprej in varno vožnjo ti želimo!


Športnica meseca junija 2017 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – MAŠA SNOJ

You only live once, but if you live it right, once is enough. Tako pravi Maša in tega se tudi drži. Zanjo ima dan veliko premalo ur in nemogoče je, da opravi vse kar bi si želela. Je zaljubljena v potovanja, odkrivanja novih krajev in njihovih skrivnosti. Zelo rada se ukvarja s športom, rada teče, osvaja vrhove in ko si nekaj zada, to trmasto in z veliko truda tudi doseže. Prost dan ji polepšajo tudi kužki, kii jo vedno spravijo v dobro voljo. Ob službi in vseh možnih aktivnostih pa si vedno vzame tudi čas in redkokdaj brez resnega razloga izpusti Boot Camp treninge, kjer je vedno zavzeta in željna učenja ter stremi k napredku. Pred kratkim sta s fantom Miho v gym povabila znanega vlogerja in tako je Maša nastopila na filmčku, ki si ga ogledujejo crossfiterji po svetu. Na Boot Campu je sedaj prava zvezda 🙂 Komaj tudi čaka junijski Buyothlon, ki se ga udeležuje vsako leto in s kamero beleži adrenalinske izzive.


Športnik meseca maja 2017 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – TOMI ČEŠEK

Tomi je Michelangelo med slaščičarji . Šolal se je v Franciji, na Ecole Nationale Supérieure de Pâtisserie (šola Alaina Ducassa), nato pa delal v Ducassovi, z Michelinovo zvezdico nagrajeni restavraciji La Bastide De Moustiers. Sedaj pa s svojo boljšo polovico Sandro uspešno vodi lastno podjetje Zebra Patisseries. V gymu je Tomi vedno zanimiv in zahteven sogovornik, željan poglabljanja znanja, spoznavanja novih CF prvin in tako kot v kuhinji, pravi perfekcionist pri izvajanju treningov. Letos se je udeležil tekmovanja OPEN 2017 in še bolj kot vse nas, presenetil samega sebe ter si dokazal, da lahko z vloženim trudom ogromno dosežeš. Tomi je bil tudi v eni prvih RCL odprav Tough Mudder v Londonu, kjer je bil tako navdušen, da se je letos prijavil že na svoj drugi, ki bo julija na Irskem. Poleg vsega pa Tomi zagotovo najbolj uživa v družbi svojih deklet, s katerimi potujejo po svetu in se kulirično razvajajo.


Športnik meseca maja 2017 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – ALEN ČORALIĆ

Alen, v krogu prijateljev Čoro, v še ožjem pa El Chorro. Eden najstarejših in najzvestejših članov v našem gymu. Tak kot ga poznate v gymu, je tudi na drugih področjih. Vedno nasmejan, delaven, pripravljen na učenje in spoznavanje novih stvari, zaljubljenec v modo (s prijateljem Kencom sta vedno korak pred ljubljansko modo, zato kdaj pa kdaj nosita nam navadnim smrtnikom ‘čudne’ kombinacije), v potovanja (potovanje si privošči vsaj enkrat mesečno), nikoli se ne zadovolji s povprečjem in vedno stremi k boljšemu. Alen ima za seboj tudi pestro nogometno kariero v kateri je najprej Factor popeljal v prvo ligo, nato z Domžalami osvojil naslov državnih prvakov, v prvi ligi odigral preko 80 tekem ter igral tudi v Avstriji. Tudi pri Boot Camp vadbi je dosleden, discipliniran, da vse od sebe in iz ure izvleče najboljše. Je nepogrešljivi član vseh naših RCL podvigov, tako je z našo odpravo lansko leto tudi prvič osvojil najvišji vrh Slovenije. Čoro, veseli nas, da svojo pozitivnost prinašaš tudi v naš gym.


Športnica meseca aprila 2017 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – KATARINA JAKIČ

Katarina, na videz mirno in tiho dekle, je zelo družabna in nepogrešljiva članica RCL. Redno se udeležuje naših mučilnih uric in lepo napreduje v vseh elementih CrossFita. Z veseljem poprime za olimpijsko ročko, tuje pa ji niso niti gimnastične prvine, katere res obožuje. Kajne, Katarina? 😉 Ne manjka na naših izzivih, na katerih se ji občasno pridružita tudi sestri, tako da je ekipa Jakič sister’s res močna. Katarina je prostovoljna gasilka in lahko po potrebi pogasi vsak požar, ki ga zanetijo razvneti RCL-jevci. Zelo rada ima živali in prelep konjiček si je kot tatoo priboril mesto na njeni roki. Katarina se težko odzove klicu gora. Spremlja jih od daleč, z nostalgičnimi fotkami, vsake toliko pa nam izgine v višave in se z gorskimi vzponi spodade v živo. V gymu smo veseli, da rada peče, saj nas velikokrat preseneti s kakšno sladico, ki jo pridno zmažemo. Njena strast do CrossFita je velika. Tudi letos se je udeležila tekmovanja CrossFit Open 2017 in se z vsemi Workouti odlično spopadla. Bila je tudi ena tistih zanesenjakov, ki je prvi Open WOD 17.1 pričakala v živo, ob 2.00 zjutraj v gymu. In tudi takrat nas je sredi noči presenetila z odlično, osvežilno sladico. Upamo, da bo z nami grizla in napredovala še naprej. Katarina, prav zanima nas, kaj sladkega imaš v načrtu v prihajajočih dneh 🙂


Športnik meseca aprila 2017 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – MATJAŽ ŠINK

Kljub temu, da je Matjaž že od vsega začetka Boot Camp-ovec, si je letos zastavil cilj, da tekmuje na največjem CrossFit tekmovanju, CrossFit Open 2017. Pred objavo prvega Open WOD-a je imel v gymu za sodelovanje le en pogoj, delujoč defibrilator na dosegu roke 😉 Glede na to, da njegovi želji nismo povsem ugodili, se je moral zadovoljiti z glasno podporo navijačev. In ker se resno loti vsega kar počne v življenju, je imel močno željo, da naredi vseh pet WOD-ov kar najbolje. Njegovi plani pa bi se skoraj končali med ogrevanjem za 17.1. Med nočnim uvodom v Open 2017, je ob 3.00 ponoči pri elegantnih poskokih, ki so spominjali na skoke gazel iz Animal Planeta, padel čez box in utrpel neprijetno poškodbo prsta, vendar je WOD 17.1, kljub močnim bolečinam zaključil. Ne glede na zdravnikovo negodovanje, se je odločil, da Open izpelje do konca. Njegova neizmerna trmoglavost ga je na zaključku pripeljala do odličnega rezultata, saj je v kategoriji Scaled 55-59 dosegel 3. mesto v Europi in 57. na svetu. A niso tekmovanja v CF in treningi Boot Camp edino, kar Matjaža razveseljuje. S svojo boljšo polovico Marino sta lastnika našega gyma Reebok CrossFit Ljubljana, v katerem se konstantno trudita izboljšati pogoje dela, treniranja in druženja. Kadar Matjaž ni na letalu, v avtomobilu, na službeni poti ali na počitniškem popotovanju, se zelo rad ukvarja tudi z drugimi športi, kar ne preseneča, glede na to, da sta bila oba starša vrhunska športnika. Pozimi se rad spušča po zasneženih strminah in svoje smučarsko znanje prenaša na prijatelje, poleti pa se pogosto sprosti na igrišču za golf in kolesari po obalnih cestah. Svoja poletja rad preživlja na barki v tihih in mirnih zalivih Jadrana, kjer mu Marina pripravlja morske dobrote, ki jih sam nalovi pri potapljanju (ali v ribarnici ;)). Običajno ga lahko srečate na jutranjih Boot Camp urah, kjer sopiha v družbi zvestih in zagnanih soborcev. Glede na to, da izhaja iz slaščičarske družine in tudi sam dobro peče, si lahko obetamo sladko presenečenje na eni od jutranjih ur v prihodnjih tednih 🙂


Športnik meseca marca 2017 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – ALJAŽ DIMNIK

Športnik meseca Aljaž Dimnik. Dimko, kot mu pravimo v gymu, je sedaj z nami že skoraj eno leto. Navajen je trdega dela, saj dela 25 ur na dan, kljub temu pa mu uspe najti tudi čas za treninge. Redno zamuja na ure, vendar se nato odkupi s svojim prijaznim karakterjem in na treningu da od sebe 110%, kot je navajen iz časov, ko je še treniral plavanje. Dimko nadvse rad sestavlja, zida in gradi vsemogoče objekte, specialist pa je za kritje streh (baje da 100 kvadratov pokrije v 13 minutah – kar je manj, kot je potreboval za 17.1). Po novem se udeležuje tudi tekem v olimpijskem dviganju uteži, zato si je za cilj postavil izboljšanje tehnike, saj mu moči definitivno ne manjka.


Športnica meseca marca 2017 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – KATARINA CERKOVNIK

Katarina je Bohinjka, na začasnem bivanju pri nas v Ljubljani. Tu namreč študira na Fakulteti za šport. Je zaljubljena v šport in spoznavanje novih stvari, željna je sprejemanja novih izzivov, ki jo v življenju ženejo naprej. Eden izmed njenih zadnjih izzivov je OPEN 17, kjer tekmuje v kategoriji Scaled in verjamemo, da bo presenetila s svojo končno uvrstitvijo, saj je od začetka, odkar je prišla v gym s svojo pridnostjo in trmo resnično zelo napredovala. Ko ni v gymu ali na faksu poskrbi, da je njena blagajna pri najboljšem sosedu nasproti gyma z naskokom najhitrejša. V poletnih mesecih v Bohinju pridno pomaga pri vodenju družinskega hotela. Katarina je s svojo nalezljivo dobro voljo in pozitivno naravnanostjo resnično naš gorenjski biserček 🙂


Športnica meseca februarja 2017 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – PIKA POLONA SOVIČ

Pika je v RCL najprej začela z Boot Camp vadbo, ker pa je želela svojemu treningu dodati še nekaj teže ter spoznati olimpijsko dvigovanje uteži, se je kmalu preselila na treninge CrossFita. Sedaj sta z bratom Tilnom že dalj časa nepogrešljiva CrossFiterja. Ob drobni postavi je prevladala njena trma in zavzetost za treninge, začetne težave pa je premagala z veliko vnemo in natančnim sledenjem navodilom trenerjev. Dobro se premika pri vajah z lastno težo, tudi dvigovanje uteži ji gre vedno bolje, predvsem pa je pri njej zelo opazen napredek v moči. K dobremu gibalnemu izhodišču je pripomoglo tudi to, da je pred prihodom v RCL treninrala judo, zato z njo ni preveč pametno zobati češenj 😉 Na zunaj sicer daje vtis nežnega, tihega dekleta, a preseneti že z dejstvom, da v prostem času rada posluša zvrst glasbe »metal« in dokazuje, da se “strup res skriva v malih flaškah” :).


Športnik meseca februarja 2017 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – PETER DOLINŠEK

Pero je v našem gymu še eden izmed fosilov, ki se razvija skupaj z gymom in “staroborci”. Ima poseben status “skoraj starešine” na Tough Mudder odpravah ter se redno udeležuje vseh podvigov, ki jih organiziramo v gymu. Je vsestranski športnik, najraje pa igra nogomet. Poleg športnih aktivnosti si čas rad krajša tudi s Playstationom, ki kdaj pa kdaj ostane prižgan dolgo v noč. V zadnjem času vse bolj in bolj pogleduje tudi na CrossFit stran, saj ga “štanga” vse bolj mika in se mu vse pogosteje “zalepi” na roko. Sedaj ko ima nove Metcon 3 (kot prvi v gymu) in ko je dosegel vrhunec svoje Boot Camp kariere (naziv športnik meseca), nima več zadržkov in samo zanima nas, kaj se bo iz Perota razvilo na CrossFitu. CrossFit Games, RX, Pero prihaja 🙂


Športnik meseca januarja 2017 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – MAHMOUD MOUAZ

Mahmoud je v naš gym prišel skupaj s partnerko Majo. Hitro je bilo opaziti, da ima zelo dobro športno osnovo, ki mu jo je med drugim prineslo poznavanje in obvladovanje borilnih veščin. Predvsem njegova “surova” moč in želja po dvigovanju velikih tež ga vodita h konstantnemu večanju lastnih zmogljivosti. Mahmoud je med drugim strasten potapljač, ki se v poletnih mesecih rad prepušča globinam morja in uživa v podvodnih lepotah. Kot direktor prodaje uspešnega podjetja se zaveda pomembnosti osebne in profesionalne rasti, zato je v zadnjem letu zaključil študij MBA Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani. Njegovi treningi v tem času niso izostali, saj je z disciplino in vnemo uspel združiti vse svoje obveznosti. Glede na poškodbe, ki so ga pestile v preteklosti, mu želimo, da bi ga v prihodnje obšle in da bi se lahko brez zadržkov posvečal treningom CrossFita.


Športnik meseca januarja 2017 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – JERNEJ PLANKELJ

Jernej je naš jutranji računalniški hacker 🙂 Zaposlen je kot programski inženir, dokončuje pa študij poslovne informatike na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Je čisto nasprotje stereotipa o računalničarjih, ki vse dni brez prestanka zrejo v računalniški ekran… je hiperaktivec, vedno nasmejan in dobre volje, ki uživa v norih izzivih. Rad hodi v hribe, njegova največja strast pa je tek, ampak ne tisti na kratke proge.. pa tudi ne 21 in 42, saj je to za Jernejeve ultramaratone na 100km+, le dobro ogrevanje. Pred kratkim je s svojo ekipo Veselih ježkov na ABC acceleratorju osvojil eno glavnih nagrad. Jutranjega Boot Campa brez Jerneja preprosto ni. In tam ne pozna polovičarstva, vselej gre na polno in do konca, pri tem pa bodri kolege, ki jim občasno pojenjajo moči. Jernej, ostani taka glavca kot si, mi pa se veselimo, da pokažeš tudi svoje pekovske sposobnosti 🙂


Športnik meseca decembra 2016 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – JAN KLEMEN

Jan Klemen se nam je pridružil pred približno dvema letoma. Takrat se je, kot najmlajši član hitro vključil v naš Crossfit program. Zahtevne prvine, ki jih iz meseca v mesec pili, so videti vse bolje, poslednično pa se izboljšujejo tudi Janovi rezultati in napredek je viden v vseh elementih CrossFita. Po skupnih treningih redno preizkuša prvine z lastno težo in deležen je vzpodbudnega odobravanja ostalih članov. Glede na veliko željo po napredku, ga je občasno potrebno ustaviti in mu v roke dati kakšno lažjo utež, kot si jo je prvotno sam zamislil, saj moramo poskrbeti, da mladostna zagnanost ne preseže meje varnega treniranja. V letu 2017 se bo udeležil tekmovanja Crossfit Open, kjer bo zagotovo zasedel odlično mesto v najstniški kategoriji. Jan je dolgo treniral judo in je velik ljubitelj športa, ki redno spremlja nogometaše Madridskega Reala in košarkarsko ligo NBA. Glede na to, da je iz športne družine in redno telovadi, se mu včasih na treningih pridružijo tudi ostali člani družine (baje v letu 2017 še bolj pogosto 😉


Športnica meseca decembra 2016 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – KAJA FORŠČEK

Kaja je z nami že dolgo in zadnje čase, poleg rednih treningov na Boot Campu, pridno prihaja trenirat tudi ob sobotah. Poleg očitne zavzetosti na treningih se rada tudi pozabava in druži z vsemi člani, zato je njena priljubljenost med člani velika. Ve, kdaj potegniti črto med zabavo in treningi, saj naredi vsak trening na polno in je tudi zaradi tega vzor veliko vadečim. Ima vztrajnost in voljo, kar se odraža na njenih rezultatih med treningi, hkrati pa so vselej zanimajo nove vaje in tudi nove tehnike in elementi tako Boot Campa, kot CrossFita in gimnastike. Stoja in hoja po rokah ji nista tuji, pred kratkim pa je vse osupnila s stojo na kettlebellih, ki poleg moči zahteva tudi odlično stabilnost in ravnotežje. Srčna in vedno nasmejana Kaja je velika ljubiteljica živali, posebej kužkov, sicer pa zelo rada potuje in je med drugim tudi odlična plesalka, ki rada kakšno učno uro plesnih korakov deli tudi z nami.


Športnik meseca novembra 2016 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – GAŠPER STEGNAR

Gašper je k nam prišel januarja letos in se nemudoma vklopil v RCL “mašino”. Njegova vztrajnost, volja do učenja novih elementov CF in želja po spoznavanju svojih limitov ga je pripeljala do tega, da se je prijavil na svoj prvi CrossFit Throwdown. Ta mesec se bo poizkusil prebiti skozi kvalifikacije in se uvrstiti na tekmovanje v Zagrebu. Skrbi pa mu, poleg kvalifikacij, letos povzroča tudi njegov Manchester United, katerega zvest navijač je in vsako leto odpotuje na otok na vsaj eno njihovo tekmo. Prejšnji mesec je bil tudi del RCL tekaške ekipe in je s časom 1:50:11 premagal 21 kilometersko progo ljubljanskega maratona. Rad potuje, rad ima glasbo in vedno nasmejan in prešerno razpoložen je Gašer idealen član v skupini in ‘brother in arms’ tako pri podvigih in akcijah, ki jih organiziramo v RCL, kot pri premagovanju vsakodnevnih WOD ov 🙂


Športnica meseca novembra 2016 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – URŠKA ŠESTAN

Od nékdej lepé so Slovenke slovele, al pogumnejše od Urške bilo ni nobene…13. maja 2016 je Urška, za rojstnodnevno darilo dobila pravi izziv: preteči 21 km na 21. Ljubljanskem maratonu. Urška je izziv seveda sprejela in se ga lotila odločno, tako kot se pač loti vsega, česar se loti, saj polovičarstva ne priznava. …Je znala obljúbit, je znalá odreči, in biti priljudna, in biti prevzetna, modrij in zvijač je bila vseh umetna….a vendar se je skupaj s prijatelji pridno pripravljala na izziv. Poleti, ko je imela proste tedne in ko je niste videli na TV zaslonih, se je potepala po slovenskih gorah, med vikendi je po PST-ju nabirala kilometre, v akciji Mali koraki za velik cilj je pogumno tekla na trasi od Ljubljane do Vrhnike, zjutraj pa je švicala na Boot Campu. In zadnjo nedeljo v oktobru je na štartu 21. Ljubljanskega maratona stala tudi vidno vznemirjena Urška. Seveda je Urška nalogo opravila z odliko, in njen nasmeh in solze sreče so v cilju povedale vse: Kako lahko s trudom, zagnanostjo in trmo dosežeš tisto, česar si niti predstavljal nisi, da zmoreš….Na bregu Ljubljance se trikrat zavila, plesáje v valove šumeče planila. Vrtinec so vidli čolnarji dereč, al Uršike videl nobeden ni več…vsaj dokler ne bo na sporedu Vizita, ali pa ko pripleše skozi vrata na jutranji Boot Camp 🙂


Športnik meseca oktobra 2016 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – PETER VTIČ

Pero je naš crossfiter, ki sicer dela v casinoju. Čeprav ima pri svojem delu vsak dan opravka s srečo, pa njegov napredek ni stvar, ki bi bila povezana s srečo. Od trenutka, ko je prvič prestopil prag RCL, ga je CrossFit vadba povsem prevzela. Z delavnostjo, disciplino, zavzetostjo ter voljo in željo po spoznavanju in učenju novih elementov, je pri vadbi izredno napredoval.
Pero je tudi navdušenec nad wakeboardanjem, tako da ga večji del poletja najdete med gymom in morjem. Je pa tudi ljubiteljski “preizkuševalec” novih vrst piva, ki jih okuša in preizkuša s prijatelji. In še eno koristno znanje obvlada, saj v prostem času tudi mizari. Tako popravi vse polomljene klopce, ki so žrtve RCL žurov ali močnih fantov in deklet 🙂


Športnica meseca oktobra 2016 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – ANDREJKA VINSKI

Že več kot dve leti je odkar se nam je pridružila Andrejka in od takrat je njena prva pot po službi namenjena v gym, na prvo popoldansko uro Boot Campa. Izredno prijazno dekle, ljubiteljica narave, živali, literature, predvsem poezije, pa tudi tatujev, o čemer nazorno govori nekaj lepih “sličic” na njenem telesu, ki se je skozi čas lepo izoblikovalo in je primer kako z redno in zavzeto vadbo dosežemo želene rezultate. Njena vztrajnost na treningih je več kot očitna, zato napredek ni izostal, kar se med drugim odraža tudi na spremembi barve kettlebella s katerim vadi. Zasluženo si je pridobila naslov športnice meseca oktobra, ob tem pa ji v prihodnje na vseh področjih želimo vse dobro.


Športnik meseca septembra 2016 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – ALEKS KOŠTOMAJ

Aleks Koštomaj je študent Fakultete za šport v Ljubljani. Nekdaj mladinski olimpijec v plavanju, sedaj pa zagrizen crossfiter. Z nami je sedaj že nekaj več kot eno leto, tako da je že čisto udomačen. Odlikuje se po olimpijskih dvigih in je eden od najmočnejših pri nas (znan tudi kot Trinta Kala), pa tudi »dihanje na dolge razdalje« mu ne gre tako slabo. Vedno je nasmejan in če ti nisi, bo zagotovo nasmejal tudi tebe. Aleks je bil tudi član zmagovalne RCL štafete, ki se je avgusta pomerila na Telemachovem triatlonu. Ta mesec pa ga čaka nov izziv, saj je po kvalifikacijah sodeč eden glavnih favoritov za visoko uvrstitev na Adriatic Throwdownu.


Športnik meseca septembra 2016 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – JAKA ZEMLJAK

Jaka je eden tistih hiperaktivcev pri nas, ki se ukvarja s toliko stvarmi, da jih še našteti ne moremo… Od domače avtovleke in transportnega posla, do fitnesa in splavarjenja na Ljubljanici… Kljub vsem tem stvarem pa vsak dan najde čas za tek in pa seveda obisk Boot Campa. Nemalokrat se vsi sprašujemo od kod mu energija, a dejstvo je, da je v tem kratkem času vsem nam zlezel pod kožo, s svojim pozitivnim pogledom pa se vsi hitro nalezemo njegove dobre volje. Z nami se je odpravil tudi na nočni pohod na Triglav, ki je bil po njegovih besedah eden njegovih lepših doživetij. Upamo, da mu še dolgo ne bo zmanjkalo energije in da bomo skupaj ušpičili še veliko stvari 🙂


Športniki meseca julija 2016 – ŠPORTNIKI MESECA – EKIPA AVANT CAR

135 kg mišic sliši na ime Miha Klančar; vedno na biciklu je Milan Požar; tisti, ki obožuje ženske je Miha Taufer; tisti, ki ga ženske obožujejo je judoist Marcel Ognjenovič; tisti, ki vedno lahko trikrat, pa Damjan Milivojevič. Vice Mister Slovenije je Dean Habuš; IT Facebook freak, ki je sebe poimenoval mrga je Luka Penger (ko bo prišel na treninge večkrat, bo upravičeno MRGA); Gašper Žvan je “kapo”, ki pride, oddela, potem pa si privošči zdravi smuti; taglavni, Matej Čer pa pride, ko pride… a trdno stoji za svojimi. Vsi pa s treninga v službo in iz službe na trening. Baje vmes včasih celo par ur spijo.
Ekipa Avant Car je z nami že od samega začetka, tako da so takorekoč že zacementirani v naših temeljih in DNK-aju. Vadbo obiskujejo predvsem zjutraj, tako da nam razvedrijo še tako siva jutra. S svojimi električnimi avtomobilčki pridejo tiho kot miške, tako da niti ne opazimo, če kako minutko zamudijo. So pa še kako opazni njihovi napredki v telesni pripravljenosti.
Na izzivu “24 ur dobrodelnega veslanja” so presenetili prav vse in skupaj nastopili kot prava čvrsta ekipa. Zelo organizirano in z veliko volje so z lahkoto opravili izziv, naveslali največ metrov, ob tem pa še nesebično pomagali ostalim ekipam, ko je zaškripalo. Iz tistega “veslač sheringa” so potem izpeljali še “car sharing”, ki v Ljubljano prinaša revolucijo v mobilnosti.
Ekipa čestitamo! Zaslužili ste si naziv Ekipe meseca.


Športnik meseca junija 2016 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – ROK GLINŠEK

Rok je eden naših najstarejših članov. Vedno je pripravljen na akcijo, vedno za vse podvige, ki si jih skupaj zamislimo in vselej pripravljen tudi pomagati pri akcijah, ki jih izvajamo. Pred kratkim je imel manjšo operacijo kolena, po kateri pa je zaradi železne volje okreval hitreje, kot so napovedovali zdravniki, ter se nam po enem mesecu znova pridružil na vadbi. Najraje ima treninge z lastno težo in izzive, ki ga pripeljejo do ekstremnih fizičnih meja. Ima čin starešine pri naših Tough mudder odpravah, je ljubitelj različnih vrst piva, zagrizen navijač Liverpoola, pred kratkim pa je bil celo na finalni tekmi UEFA v Baslu. Rok je poln življenjskih izkušenj in vedno zanimiv sogovornik.


Športnica meseca junija 2016 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – MAŠA MEDIK

Maša je ena izmed športnih IPF-ovk, ki v najzgodnejših urah v gymu začnejo dan. Je tudi ena izmed pobudnic za dodatne termine, saj ji na dan, ko ni v gymu, kar nekaj manjka. Je zelo zagnana, željna učenja novih elementov in spoznavanja novih stvari. In rezultati njene delovnosti so vidni, saj je, od začetka, ko se nam je pridružila v gymu, neverjetno napredovala. Tako je velikokrat prav presenečena sama nad saboj in se ne more načuditi, saj ji uspevajo stvari, za katere je menila, da jim ne bo kos. In potem ji njen nalezljiv nasmešek kar ne izgine z obraza. Večji del svojega prostega časa najraje preživlja v naravi, s hčerkico, ob vikendih pa se velikokrat odloči za dolgo vožnjo v svojo Oplotnico, kjer uživa in se razvaja ob mamini kuhi. Mašin smeh in dobra volja sta v gymu nepogrešljiva.


Športnik meseca maja 2016 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – ROK VREČAR

Perfekcionist v vsem kar počne v življenju. Od študija, do golfa in tako je tudi pri CrossFitu, kjer je dokazal, da se z voljo in trudom da doseči zelo veliko. Letos se je tako udeležil tudi CF Open. Vedno je pripravljen na analitično spoznavanje in učenje novih zadev, pri čemer velikokrat, zaradi težnje po čim bolj popolni izvedbi izgubi kako sekundo, vendar se prav dobro zaveda, da je tehnika pomembnejša od hitrosti. Vedno je pripravljen priskočiti na pomoč CF kolegom, hkrati pa je tudi zanimiv sogovornik. Njegova ljubezen je poleg Tjaše, golfa in CrossFita tudi nogomet, ki ga rad zaigra vsakokrat, ko se ponudi priložnost. Trenutno je tudi vodilni na Fantasy footbal lestvici, kjer sodelujejo vsi nogometni navdušenci v gymu. Njegov najljubši klub Real Madrid pa je na dobri poti, da mu polepša poletje in poplača vso živciranje ob vikendih. HALA ROK 🙂


Športnica meseca maja 2016 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – SANJA POTUŠEK

Sanja je naš Blue Angel, ki se nam je pridružila ne dolgo nazaj. Za Boot Camp jo je navdušila njena kolegica Monika in sprva je prihajala k nam enkrat do dvakrat tedensko. Kot kaže sedaj, je bilo tisto zanjo “premala malica”, saj se sedaj treningov udeležuje, če je to sploh mogoče, skoraj večkrat kot Janja. Da je vadbi postala resnično zvesta pove to, da v petek velikokrat ponosno ugotavlja: “ta teden je to že moj peti trening”. Pred kratkim je imela manjši spor z Boxom (usoda neskoncentriranih Boxjump skakalcev), v katerem je tokrat zmagal slednji. A jo je od gyma oddaljil le za kratek čas, saj se je vrnila še močnejša, odločnejša in še bolj željna treniranja. Na njo smo ponosni tudi trenerji, saj se vidi, da v treniranju resnično uživa in hkrati zabava vse prisotne, tako da z njo ni nikoli in nikomur dolgčas. Je zabavna in fit in upamo, da taka ostane še naprej.


Športnik meseca aprila 2016 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – JAN VALENČAK

Jan Valenčak je eden tistih članov, za katere pravimo, da sodijo v železni repertoar RCL. Študent medicine, bodoči anesteziolog, ki ob napornem študiju sprošča odvečno energijo s premetavanjem uteži. Pred kratkim je nastopil na prvem tekmovanju v Weightliftingu, na naslednjega pa se že pridno pripravlja. Za njim so tudi prve mednarodne Crossfit tekme. Tako v Bratislavi, kot v Zagrebu je nastopal ekipno in tudi posamično in dosegel izvrstne rezultate. Zadnji podvig je tekmovanje na Reebok CrossFit Games – Open 2016, kjer je “dihal za ovratnik” najboljšim v Sloveniji, pa tudi v evropskih okvirih je dosegel izjemno dober rezultat. Na kratko: 93kg čistega dinamita!


Športnica meseca aprila 2016 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – MONIKA VINCEK

Monika Vincek. Poni Moni, ali pa samo Moni, kakorkoli jo pokličeš, vedno te pričaka njem prešerni nasmešek. Tako pozitivna je, da je zanjo in z njo vsak dan sončen 🙂 Glede na svoje delo v slovenski “Beli hiši” je zelo zaposlena in ko le ni na službenih potovanjih ali pa dopustu, vedno najde čas in nikoli ne manjka na treningu. Je strastna tekačica in se redno udeležuje maratonov, zadnji med njimi je bil v začetku marca Maraton Brijuni, naslednjega pa že načrtuje na Pagu. Je tudi zaljubljenka v morje in poleti je velika verjetnost, da jo srečate v okolici Pule, na Kamenjaku, ker svoj pogum kaže tudi s skoki iz znamenitih 20 m skakalnic 😀


Športnik meseca marca 2016 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – MARKO PODGORELEC

Marko Podgorelec – Polo je z nami že od »malih nog« gyma. Pozna se, da je po poklicu inženir, saj s svetlobno hitrostjo preračunava % teže na palici in gradi taktiko, kako napasti workout. Kljub malemu vmesnemu premoru, oz. »napadu lenobe«, se je vrnil in sedaj je še močnejši. Tako mu vaje z lastno težo predstavljajo vse manjši problem, število kolutov, ki jih mora po treningu moči pospraviti s palice pa se počasi, a vztrajno veča. Letos sodeluje tudi na Crossfit Open-u in zagotovo ne bo razočaral!

P.S.: odloča se za nakup mačka, tako da, če kdo pozna koga, ki prodaja kakšnega mačkona/mačko, naj se nam javi v zasebno.


Športnica meseca marca 2016 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – KATARINA CERER KOLŠEK

Katarina je v preteklem obdobju v gymu dominirala na vseh področjih. Ne le s športnimi, osvojila nas je tudi s svojimi kulinaričnimi spretnostmi. Le kdo bi lahko pozabi njene domače pustne krofe, po katerih se še sedaj cedijo sline celotnemu gymu. Tudi na športnem področju je s svojim trudom, zavzetostjo in voljo po učenju zgled vsem, še posebej mlajšim sobojevnikom. Jeseni je pretekla 21 kilometersko razdaljo na Ljubljanskem maratonu, sprejela pa je tudi povsem novi izziv in se prijavila na CrossFit Open. Že v prvem preizkusu, 16.1, se je odlično odrezala, pri tem pa jo je srčno bodril ves gym, kar priča o njeni veliki priljubljenosti.
Za vadbo v RCL je navdušila že marsikaterega prijatelja, ne manjka pa tudi na dogodkih gyma, kjer vselej aktivno pomaga, zato si naše RCL družine brez Katarine sploh ne moremo predstavljati :).


Športnik meseca februarja 2016 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – FILIP KOLŠEK

Po izgubi več kot 20 kg in po tem, ko ga je njegova hči in naša trenerka Kaja končno prepričala, da poskusi CrossFit, se nam je pred pol leta le pridružil. Od takrat naprej redno hodi na vadbo, kjer nas še zmeraj, s svojimi začetniškimi vprašanji, kot so: “kaj je snatch, kaj to pomeni?”, vsako jutro nasmeji, obenem pa iz tedna v teden zelo hitro napreduje, kljub njegovim težavam s križem. Njegova predanost ter vztrajnost sta zgled vsem članom v RCL, saj se bo, po kratkem času ukvarjanja s CrossFitom, udeležil tudi Open tekmvanja, kjer se bo pomeril v Masters kategorij. Filip poskrbi tudi za pozitivno vzdušje v našem gymu, saj se veseli vsakega novega uspeha svojih soborcev in jih pri vsem srčno spodbuja. Želimo mu uspešno prvo Open tekmovanje ter veliko športnih užitkov, seveda brez bolečin v križu!


Športnica meseca februarja 2016 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – TANJA NARAT

Že druga IPF- ovka ki si je priborila naslov športnice meseca. Tanja kljub neštetim obveznostim, kar prekipeva od energije. Če je ne najdete v službi, zagotovo lovi svojega sina na ledeni ploskvi med treningi hokeja ali pa je v gymu. Je disciplinirana in zavzeta športnica in da praviloma na vsaki vadbi vse od sebe. Dovzetna je tudi za napredek, saj se, ne glede na število ponovitev, ves čas trudi izvajati vaje pravilno, pri tem pa ne popušča pri intenzivnosti. Kljub temu, da je bila fit že, ko je prišla v gym, je obstoječo kondicijo izboljšala in jo pridno razvija iz meseca v mesec. Tanja se redno udeležuje naših aktivnosti izven gyma, poleti je tako z RCL ekipo osvojila Triglav. Ker so ji bili trije treningi na teden premalo, je bila pobudnica skupinice, ki sedaj trenira tudi ob torkih in svoje znanje nadgrajuje z osnovami weightliftinga.


Športnik meseca januarja 2016 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – JURE RUPNIK

Tranzicija iz Powerliftinga k CrossFitu je bila zanj kar velik zalogaj. Vendar Jure, s svojo trmo ob prvih naporih ter izzivih, ni odnehal in sedaj pridno lovi ostale, kar nekaj članov pa mu na treningih že gleda v hrbet. Najraje prehiti svojega največjega “rivala” Dejana Robido 🙂 Izboljšanje v gibljivosti je zanj največji rezultat, da o številkah pri počepu in nalogu raje ne govorimo. Prihaja iz gradbenih voda in pravi, da so gradnje 20% hitrejše, odkar redno hodi na treninge CrossFita. Jure je eden tistih članov naše CF skupnosti, ki s svojom pozitivnim značajem, tovariško pomočjo in hudomušnostjo prispeva, da v CF skupinah vselej vlada veder duh ter dokazuje, da trdo delo prinaša dobre rezultate!


Športnik meseca januarja 2016 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – DAMJAN KOŠEC

Pustolovec, adrenalinski odvisnik, nogometni (florball) fen, judoist, uspešen producent (poslovnež), pasjeljubec, dobrosrčnež… Vse to je Damjan. Kljub natrpanemu urniku, si vedno vzame čas in pride na vadbo, včasih zjutraj v družbi neumornih sodelavcev, včasih pa popoldne z boljšo polovico. Damjan je na treningih zelo napredoval in se sedaj redno udeležuje tudi skupinskih tekem in izzivov, ki jih organizira RCL. Lahke ročke je zamenjala olimpijska štanga, ki jo Damjan ob rednem treniranju vse bolj in bolj obvladuje in obremenjuje. Ker začrtan trening skorajda vedno konča prvi, nikoli ne pozabi spodbujati svojih sotrpinov do konca, dokler prav vsi ne naredijo zadnje ponovitve.


Športnica meseca decembra 2015 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – NADJA PETEK

Nadja je z nami sedaj že dobro leto, v tem času pa je dosegla kar neverjeten napredek. Njena volja in želja po učenju CrossFit prvin ter izpopolnjevanju tehnike sta neizmerni, kar se kaže tudi v Nadjinem napredku. Je pa kljub temu v pogovorih o tem zelo skromna. Vedno najde čas za trening in ne išče izgovorov, da se ne bi udeležlila vadbe. Nadja aktivno sodeluje tudi na vseh dogodkih, ki jih organizira RCL in je pravi član naše družine.


Športnik meseca decembra 2015 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – LUKA MAČEK

Lukec se po poletnem premoru že od septembra počasi vrača v pravo formo, ki jo je sedaj že skoraj ujel. Priznava, da je z zanemarjanjem vadbe naredil napako in da nikoli več ne bo naredil takšne pavze. Njegova pozitivnost in hudomušnost sta nalezljivi in v njegovi vadbeni skupini je vedno veselo. Na treningih vselej iztisne masksimum iz sebe, ob tem pa spodbuja tudi ostale in s tem pomembno prispeva k ekipnemu duhu in dobremu vzdušju v gymu. Dober dan mu lahko pokvarijo le slabe igre njegove najljubše ekipe Chelsea.


Športnik meseca novembra 2015 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – DEJAN ROBIDA

Dejan je z nami že toliko časa, da je že skorajda postal del inventarja v gymu. Med samimi treningi je pravi borec in vedno grize do konca. Trdo delo in požrtvovalnost pa se poznata tudi na rezultatih, saj je v zadnjem času dosegel viden napredek. Ob tem, da rad potuje po svetu in obiskuje skrite kotičke našega planeta, raztura tudi v golfu, kjer pa pokaže svojo drugo, mirno in skoncentrirano plat. Njegov analitičen in duhovit način pravniškega razmišljanja vsakogar spravi v dobro voljo in po pogovoru z njim skorajda ne moreš brez nasmeha zapustiti gyma (pa, da ne govorimo o izvrstnih poticah, ki jih peče njegova mama ;)).


Športnik meseca novembra 2015 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – JAN NOSE

Po stažu v RCL bi ga lahko tretirali še kot rookija, saj je z nami le nekaj mesecev. Povsem drugače pa je, ko gre za vtis, ki ga je naredil na vse. Zagrizen športnik, deloven in željan spoznavanja novih stvari, ki vodijo v napredovanje. Vedno pozitiven in nasmejan ter pripravljen na pogovor. Govori se, da dobro meša tudi koktejle, kar bomo lahko zagotovo preverili na decemberski zabavi. 🙂


Športnica meseca oktobra 2015 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – EVA MILENKOVIČ

Najbolj sveža članica naše CrossFit družine in tudi tekmovalne ekipe. V zelo kratkem času je s svojo karizmo, smislom za humor in pa trdim delom vsem prirasla k srcu in vsi smo jo hitro vzeli za svojo. Trenerji jo imajo radi, ker kaže izredno željo po učenju in napredovanju tako, da s pridom vsrkava znanje, kar se pozna tudi na njenem napredku. Je zmagovalka Legionar Challenge Ljubljana, pripravlja pa se tudi na CrossFit tekmovanje Zagreb Throwdown. Srečno Eva 🙂


Športnica meseca oktobra 2015 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – MATEJA KOCMAN

Tiha, nasmejana, delovna, trmasta. Pred začetkom treninga vedno malo pojamra, nato pa odlično naredi pričakovano in vedno z nasmeškom na obrazu konča trening. Že kar lep čas obiskuje našo vadbo in tudi poletje je pri tem ni oviralo, tako da je v tem času zelo napredovala, čisto lahke uteži postavila v kot in jih zamenjala z novimi, težjimi. Sedaj ima prednost pred ostalimi, ampak je to ni spremenilo, saj vsem novim kolegom na BC z nasmeškom pomaga in jih spodbuja.


Športnik meseca september 2015 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – BLAŽ LAVRIČ

Brez Laleta (kot ga kličemo prijatelji) si dneva v gymu skorajda ne moremo več predstavljati. Od treningov ga ni mogel odvrniti noben letošnji vročinski val. In rezultati trdega dela govorijo sami zase. Na treningih gre vselej do skrajnih meja, v silni želji, da spozna vse skrivnosti CrossFita nenehno analizira in sintetizira vsak CF element in ga želi izvesti na kar se da najvišji ravni zahtevnosti, kar mu prinaša viden napredek. PR zvonček nemalokrat zazvoni prav po Blaževi zaslugi. Vedno nasmejan, dobre volje je pripravljen priskočiti na pomoč vsakomur ki karkoli potrebuje. V septembru ga čaka tekmovanje v Varaždinu, kjer bomo zanj seveda stiskali pesti.


Športnica meseca september 2015 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – MARTINA SOVDAT

IPFovka, ki s svojo skupinico prav te dni praznuje obletnico vadbe v našem gymu. V tem letu je pokazala neverjetno željo po učenju in natančni izvedbi vseh vadbenih elementov in ob tem vidno napredovala. Med vadbo je vselej resna in zbrana, po vadbi pa vedno nasmejana in pripravljena na šale. Če kdaj slučajno zjutraj manjka, to pač ni to in jo vsi pogrešamo. Svojo pripravljenost in odlično kondicijo je preizkusila tudi na naši avgustovski odpravi na Triglav, ki ga je z lahkoto osvojila.


Športnik meseca avgusta 2015 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – MARTIN JEZERŠEK

Kljub poletju ter novemu poklicu “očka”vedno najde čas ter pridno in redno sledi začrtanemu programu in ciljem vadbe. Profesionalnost iz poslovnega dela svojega življenja prenaša tudi na vadbeno področje in je vedno zanimiv sogovornik ob izmenjavi mnenj in izkušenj. Postavlja si visoke cilje in jih ob doslednosti, trdem delu ter trmi dosega in presega. Tako je v gymu, s svojo željo po napredovanju in težnjo po perfekcionizmu, odličen vzor vsem “soborcem”.


Športnica meseca avgusta 2015 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – JANJA OBAL

Ni pomembno ali je sezona ali ne, ni pomebno ali se dogaja v Nemčiji, Angliji, v Novem Mestu…Če
ni globoko pod vodo, ob svoji strasti, potapljanju ali pa v vrtcu, kjer lovi razposajene otročičke, je Janja vedno z nami v gymu in na vseh naših mednarodnih odpravah. Prav njena otroška igrivost in nagajivost, s katerima okuži svojo skupino in vse okoli sebe, jo dela posebno in nepogrešljivo v gymu.


Športnik meseca julija 2015 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – ALEN ČEMERIKA

Alen sodi med naše prvoborce in je član naše družine toliko časa, da se začetkov že težko spomnimo 😉
Je eden med tistimi, ki ne manjka na naših mednarodnih in domačih odpravah, nanj lahko resnično zanesemo in nam je tudi vedno v veliko pomoč.
Ker njegovi sodelavci v Bayerju niso mogli verjeti od kod mu tolika energija, so mu sledili tudi k nam in sedaj v njegovem tempu pridno migajo na BC vadbi.
V gymu je Alen s svojo delavnostjo, srčnostjo, zavzetostjo in izkušnjami pravi zgled vsem novincem.


Športnik meseca julija 2015 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – MATJAŽ MUŠIČ

Matjaž je eden tistih “nesrečnikov”, ki so se okužili z Bootcamp vadbo, zato so jutranji treningi brez njega prava redkost, z BC vajami pa ne prekine niti na dopustu.
S svojo zagnanostjo in željo po napredovanju ter učenju novih vadbenih prvin je svojo telesno pripravljenost dvignil na bistveno višji nivo.
A tudi s tem se Matjaž ni zadovoljil in kar naprej išče nove izzive, zato ga v bližnji prihodnosti že kar vidimo pri izvedbi Muscle up-a.
Njegova srčnost in odprtost se kažeta tudi v tem, da je vedno na voljo za pomoč svojim soborcem.


Športnika meseca junija 2015 – CROSSFIT ŠPORTNIKA MESECA – KIM KOS in SERGIJ POTOČNIK

Sergij je že kar nekaj časa zagrizeni CrossFiter in pomemben člen naše tekmovalne ekipe. Svoje tekmovalne izkušnje je pridobival na številnih mednarodnih tekmah: Italian Throwdown, Fanatic Adriatic Throwdown, Zagreb Throwdown…. Glede na to, da je postal CrossFit del Sergijevega življenja, ne preseneča, da je z njim okužil tudi svojo “boljšo polovico” Kim. Ne le, da je Kim vstopila v svet CrossFita, v njem je tudi ona začela uživati in sedaj lahko s ponosom ugotavlja, da vse kar je bilo sprva videti nemogoče in težko, sedaj z lahkoto izvede tudi sama in iz treninga v trening dokazuje, da je trdo delo vedno poplačano. Kim in Sergij na treningih skupaj premagujeta ovire, dosegata vedno boljše rezultate ter okoli sebe širita nalezljivo pozitivno energijo.


Športnika meseca junija 2015 – BOOT CAMP ŠPORTNIKA MESECA – LEA BUKOVEC in TIBOR KLAJNŠČEK

Lea in Tibor, partnerja v “dobrem in slabem”, sta se odločila, da bosta svoj prosti čas skupaj preživljala kar se da kakovostno. V ta del svojega življenja sta že pred časom vključila redno Boot Camp vadbo.
Zanju se sicer treningi vedno pričnejo par minut prezgodaj 😉 zaradi česar morata uporabiti dodatno energijo, da ulovita svoje Boot Camp kolege pri ogrevanju. A nikoli ju ne zapusti delovna vnema in pozitivni duh, vse skupaj pa vselej začinita s kančkom iskrive duhovitosti, ki jo prenašata tudi na ostale soborce. Ob pogledu nanju marsikdo pomisli, kako lepo je videti pare s stičnimi točkami, ki njihovo življenje bogatijo in povezujejo.


Športnica meseca maja 2015 – CROSSFIT ŠPORTNICA MESECA – NEŽA RIBARIČ

Neža skoraj leto dni pridno sledi CF programu, s svojo igrivostjo in srčnostjo pa poskrbi, da okoli nje ni nikoli dolgčas. Ob treningih se zavzeto posveča študiju matematike, kar ji vedno pride prav ob koncu treninga, ko je treba sešteti ponovitve. Dokaz trdega dela na treningih je tudi ta, da je med testiranji uspešno dvignila svojo prvo 3 mestno številko (100 kg back squat).


Športnik meseca maja 2015 – BOOT CAMP ŠPORTNIK MESECA – EDI SEP

Odkar so ga sodelavci v začetku novembra okužili z Boot Camp vadbo, je Edi nenadomestljiv član jutranjih ekip. Štajerc, ki je v Ljubljani toliko časa , da mu tudi zelena barva že paše, je lahko s svojo zagrizenostjo na treningih vzor vsem BC soborcem. Delo in druge športne aktivnosti niso nikoli izgovor, da bi izpustil trening.


Športnica meseca aprila 2015 – BOOT CAMP ŠPORTNICA MESECA – SUZANA HORVAT

Suzana Horvat je nepogrešljivi član naše Reebok CrossFit Ljubljana družine in je z nami že skoraj od začetka našega delovanja.
Suzana, ki je po duši resnična športnica, z zavzetostjo in trdim delom presega vsa svoja pričakovanja, saj dosega po njenem mnenju še pred nedavnim nedosegljivo.
In ne le to, njena iskrivost in hudomušen pristop k vadbi izjemno pozitivno vplivata na ostale soborce na treningih Boot Campa.
Na koncu, pa ne povsem na koncu skoraj ne moremo mimo tega, da Suzy peče res božanske torte in še kaj drugega 🙂


Športnik meseca aprila 2015 – CROSSFIT ŠPORTNIK MESECA – ANŽE KUS

Anže Kus je z nami že dalj časa in pridno gara z večerno “UKC” skupino, kar se odraža v njegovih vse boljših rezultatih. Najbolj smo ponosni na Anžetov napredek pri olimpijskih dvigih, saj je njegova tehnična izvedba le-teh med boljšimi v gymu.
Na letošnjem Reebok Crossfit Games 2015 Open-u je zasedel 15. mesto v Evropi, v Scaled diviziji.
Čestitke Anže za izjemen uspeh, v letu 2016 pa napad na RX divizijo 🙂


Športnik meseca marca 2015 – GORAN GRBIČ

Čestitke GORAN GRBIČ – naš CrossFit športnik meseca marca!
Goran je s svojim trdim delom in predanostjo v gymu v zelo kratkem času dosegel izjemne uspehe; pa ne le športne, tudi videti je super!
Goran, v Reebok CrossFit Ljubljana smo ponosni nate in cenimo tvoj trud! Ne odnehaj s trdim delom, le nebo je meja!
In prepričani smo, da je Goran Grbič med drugim tudi najbolj fit košarkarski sodnik v Sloveniji 🙂


Naslov
Šmartinska c. 106
Telefon
+386 70 658 112
Odprto
PON - PET: 6.30 - 21.30, SOB: 17.00 - 19.00
E-pošta