fbpx

Kaj je CrossFit?

CrossFit je funkcionalna vadba, ki vsebuje elemente vzdržljivostnega treninga, obvladovanja lastne telesne teže in dviganja uteži/bremen.

Funkcionalna vadba je sestavljena iz gibov, ki nas pripravijo na izzive, s katerimi se soočamo vsakodnevno. Dviganje predmetov na police, nošenje vrečk iz trgovine, vstajanje iz postelje ali tek za avtobusom je le nekaj primerov, ko človek uporabi funkcionalno gibanje za dosego ciljev. Treningi CrossFit so zelo raznoliki in pestri, elementi prej omenjenih skupin pa se povezujejo na različne načine. Posledično vsak trening prinaša nov izziv, ki preprečuje čezmerno prilagoditev telesa na določene gibe in ohranja vadbo zanimivo.
Vadba je visokointenzivna, saj verjamemo, da intenzivnost prinaša rezultate.

Vseeno pa je zaradi nekaterih tehnično zahtevnejših vaj pred intenzivnostjo treba poskrbeti za pravilno izvajanje gibov. Treningi potekajo pod vodstvom strokovno usposobljenih, licenciranih trenerjev, ki skrbijo za varnost in pravilno gibanje naših članov.

Zaradi boljše kakovosti treningov so skupine omejene na 11 članov.

Napredek v CrossFitu je lahko merljiv, čez čas nekatere treninge ponovimo in primerjamo osvojene čase oziroma ponovitve.

Prijavi se še danes in naredi nekaj zase!

Nikar ne odlašaj in se s klikom na spodnji gumb prijavi na uvodno vadbo!

CrossFit športnik meseca oktobra 2020

Jakob Zemljak

Minila so dolga 4 leta odkar je Jaka prejel naziv CFL športnika meseca na Boot Campu. Strasten tekač, ki ima v svojih nogah več (pretečenih) kilometrov kot številni avtomobili, je včasih za ogrevanje pritekel na trening v gym (več kot 5km v eno smer). Za razliko od Žana, Jaka pri svojih tekaških podvigih ne potrebuje spremljevalne ekipe 4 tekačev. Legende pravijo, da je za 75KM dolg ultramaraton Celje-Logarska dolina potreboval le športno opremo in energijsko ploščico. Vedno nasmejan in poln mladostniške energije je letos dopolnil 40 let, kar ga prav nič ne ustavlja pri njegovih športnih ciljih. Ga pa zaustavlja gibljivost gležnjev, zato smo mu za rojstni dan kupili nove liftarke. Sedaj lahko pričakujemo dvig njegovih osebnih dosežkov za vsaj 20kg. (Jaka, kolk maš klina? ;)) Jaka ima toliko energije, da po treningu CrossFita odide na nogomet, kjer ga soigralci kličejo Lukaku. Ta nadimek si je prislužil s svojim »killer« instinktom pred golom. Njegovo 40 leto je poleg Korone zaznamoval tudi zdravstven zaplet, ki ga je na posteljo prikoval za kar nekaj časa. Takrat smo se dodatno zavedali kako zelo ga pogrešamo, kadar ga ni v gymu. Jaka pač spada v gym, je del CFL inventarja in če kaj »crkne« vedno takoj zaviha rokave. Srčen človek, ki je vedno pripravljen pomagati vsakomur je znan po zamujanju (a ne, Klara? 😉 ) in navezanosti na svoj mobilni telefon. Glede na zabavo z burgerji, ki jo je priredil za svoj rojstni dan se že veselimo pogostitve za športnika meseca. Jaka radi te imamo!

primeri vadb

CrossFit

Počep z utežjo nad glavo (Overhead squat)
6 nizov s 3 ponovitvami
6 sets of 3 reps

3 sekunde spuščanja!
3 seconds descent!
***
ista teža skozi vse nize
same weight through all sets
“Kelly”
5 krogov na čas:
5 rounds for time

400 m teka
400 m Run
***
30 skokov na zabojnik, 60/50 cm
30 Box Jumps, 60/50 cm
***
30 metov žoge ob steno, 9/6 kg žoga
30 Wall Ball Shots, 9/6 kg ball
Mrtvi dvig (Deadlift)

10 ponovitev (reps) @ 75%
8 ponovitev (reps) @ 80%
6 ponovitev (reps) @ 85%
4 ponovitev (reps) @ 87%
2 ponovitev (reps) @ 90%
“Cindy”
Čim večje število krogov in ponovitev v 20 minutah:
AMRAP (As Many Rounds As Possible) in 20 minutes

5 dvigov
5 Pull-Ups
***
10 sklec
10 Push-Ups
***
15 počepov
15 Squats
15 min EMOM (Every Minute On The Minute):

6 dvigov + 6 dotikov droga s prsti na nogah
6 Pull-Ups + 6 Toes To Bar
***
10 sklec v stoji na rokah
10 Handstand Push-Ups
***
40 dvojnih poskokov s kolebnico
40 Double Unders
25 minut tehnike dviganja uteži (25 minute technique work):

1 nalog na moč
1 Power Clean
+
1 nalog v počep
1 Squat Clean
+
1 sunek v razkorak
1 Split Jerk
Naslov
Šmartinska c. 106
Telefon
+386 70 658 112
Odprto
PON - PET: 6.30 - 21.30, SOB: 17.00 - 19.00
E-pošta