fbpx
za vas smo pripravili odgovore na

Pogosta vprašanja

Za koga je vadba primerna?

Vadba je prilagodljiva, zato je primerna za širok krog ljudi – popolne začetnike, rekreativce in tekmovalce. Pomembno je, da ste zdravi in nimate srčnih bolezni. Če ste v dvomih, se posvetujte z osebnim zdravnikom. Na začetku je vadba lahko precej zahtevna, vendar se vztrajnost in potrpežljivost kmalu poplačata. Če vas zanima, kako vadba poteka, nas lahko obiščete in si ogledate eno izmed ur ali pa se ji s predhodno najavo pridružite.

Kako začeti z vadbo v našem centru?

Oglejte si urnik in izberite termin posamične vadbe, ki bi vam ustrezal za prvi obisk. Sporočite nam odločitev o obisku prvega termina (preko strani Facebook: CrossFit Ljubljana, e-pošte: [email protected] ali telefona: 070 658 112) in v primeru prostega mesta vam bomo termin potrdili. Začetne vadbe se lahko udeležite tudi brez predznanja, saj je vse elemente mogoče prilagoditi posamezniku. Preizkusna ura je za zainteresirane brezplačna. Po prvem treningu pa se odločite, ali si želite nadaljevati.

Kaj je razlika med CrossFit in Bootcamp vadbo?

Pri vadbi Boot Camp je poudarek predvsem na obvladovanju lastne teže in pridobivanju kondicije. Postopoma dodajamo tudi manjše obremenitve (prazna olimpijska palica, uteži kettlebell, ročne uteži). Elementi vadbe so nekoliko manj tehnično zahtevni od elementov CrossFita, kljub temu pa sta obe vadbi visokointenzivni. Vadba CrossFit poleg vseh elementov Boot Campa vsebuje še prvine olimpijskega dviganja uteži, powerliftinga in gimnastike. Večji poudarek je na moči, postopoma pa dodajamo tudi večje obremenitve. Obe vadbi sta primerni za izgubo odvečne maščobe, pridobivanje mišične mase in oblikovanje telesa.

Kako izgleda običajna ura CrossFita ali Boot Campa?

Člani pridejo približno 10 minut pred začetkom ure, se preoblečejo in odložijo svoje stvari v garderobnih omaricah. Ključe omaric obesijo na držalo za ključe na stebru in počakajo na začetek ure. Trener najprej nagovori vse zbrane, jim razloži, kako bo potekal trening, in odgovori na morebitna vprašanja. Obenem pojasni standarde gibanja, prikaže pravilno izvedbo vaj in ponudi alternativne vaje tistim, ki bodo kakšno izmed vaj prilagodili (zaradi poškodbe, premajhne gibljivosti ali moči ipd.). Po razlagi trener vodi ogrevanje; najprej vadeči opravijo splošne vaje, ki pomagajo dvigniti telesno temperaturo, sledijo pa specifični gibi – glede na vaje, ki se bodo pojavile v treningu. Člani imajo nato nekaj minut časa, da pripravijo opremo, potrebno za izvedbo treninga. Trener nastavi uro, dá znak in trening se lahko začne. Trener nenehno opazuje člane, popravlja njihovo gibanje in jih spodbuja k uspešnemu zaključku. Po treningu vsak posameznik pospravi in očisti opremo. Trener zaključi uro z vodenim raztezanjem ali uporabo masažnega valjčka, ki pripomoreta k hitrejši regeneraciji. V garderobi so na voljo prhe, ki se jim po intenzivnem treningu težko izognemo.

Vaša vadba me zanima, vendar bi rad/-a najprej preizkusil/-a ali mi ustreza. Je to mogoče?

Če razmišljate, da bi se nam radi pridružili, vas vabimo na prvo preizkusno uro, ki je BREZPLAČNA. Obrnite se na nas preko Facebooka (CrossFit Ljubljana), telefonske številke 070 658 112 ali elektronske pošte [email protected]. Sporočite nam, katera vadba vas zanima in katerega termina bi se radi udeležili, mi pa vam bomo rezervirali mesto v želeni skupini.

Ali se pri vadbi CrossFit lahko poškodujem, je vadba nevarna?

Pri tehnično nepravilni izvedbi vaj lahko pride do poškodbe pri vseh športih, zato so naši člani pod nenehnim nadzorom trenerjev. Ti poskrbijo, da člani vaje izvajajo pravilno in da prilagodijo teže posameznikovim zmogljivostim. Za nas je bolj kot dviganje ravni intenzivnosti pomembna kakovostna izvedba gibov, ki prinese dodatne rezultate. Vadba je intenzivna in dinamična, vendar ob pravilni izvedbi pod nadzorom trenerja ni nevarna.

Zelo dolgo že nisem telovadil/a. Je vadba CrossFit ali Boot Camp zame prezahtevna?

Ne glede na trenutno raven pripravljenosti sta obe vadbi ob pomoči trenerja za vas primerni, saj imajo vsi elementi, ki jih trenutno morda ne morate izvajati, alternativne vaje, ki vključujejo enake mišične skupine. Treninge trenerji prilagodijo posamezniku in se vedno izvajajo z relativno intenzivnostjo. To pomeni, da se raven intenzivnosti razlikuje za nekoga, ki je z vadbo šele začel, in nekoga, ki se z njo ukvarja že dlje časa. Pomembni sta le volja in želja po napredku, nagradi za vztrajnost pa sta dobro počutje ter bolj kakovostno življenje.

Je mogoče vzeti večmesečno karto in jo odplačevati enkrat mesečno?

Da, ena izmed možnosti plačila je preko trajnika SEPA/naloga, ki je tudi finančno ugodnejši od nakupa posamičnih mesečnih kart. Na recepciji izpolnite obrazec in enkrat na mesec (20. v mesecu) se vam z vašega računa odšteje dogovorjeni znesek.

Ali lahko uporabljam vaše prostore za samostojen trening?

Glede na to, da ponujamo storitev vodene skupinske vadbe, samostojni trening brez nadzora trenerja ni mogoč. Takšen trening je na voljo le za naše člane v času sobotnega termina, kjer pa je prav tako prisoten eden od trenerjev.

Možen pa je najem naših prostorov v času ko niso na urniku vodene vadbe.

Prijavi se na uvodno vadbo