fbpx
naši zadovoljni člani

Zgodbe o uspehu

Šport me spremlja že od 6. leta, tako da je bil vedno del mojega življenja. Za CrossFit sem se odločil, ker mi ga je pred petimi leti predstavil sodelavec iz takratnega podjetja z naslednjimi besedami: »To moraš probat'. To je tebi pisano na kožo!« Očitno je dobro ocenil moj karakter in lastnosti (trma, vztrajnost, disciplina …), saj del tega še kako prav pride pri CF. Ko sem prišel na prvi trening, sem dobil naslednji dan takšno zakislitev mišic, da sem naslednjič prišel šele čez en teden, ko je vse skupaj popustilo. Pa sem mislil, da sem fit! In takrat se je rodila ljubezen, ki traja. CF predstavlja dodano vrednost v mojem življenju. Vsak dan mi sporoča, da zmorem, da lahko in da si meje postavljam sam.

Treninge v CFL doživljajo kratko rečeno – intenzivno. Všeč mi je, ker skrbijo ne samo za moje mišice, ampak tudi za moje kognitivne funkcije, saj si je treba zapomniti zaporedje vaj in število ponovitev, kar je zelo dober trening za možgane. Po naravi sem tekmovalen tip človeka in tukaj se lahko primerjam z mlajšimi ter starejšimi od sebe (teh je malo manj). Všeč mi je tudi, da me določene vaje prizemljijo in druge dvignejo, tako da sem vedno v ravnotežju.

Sam na CF-filozofijo gledam kot na nekaj, kar bom počel tudi v 70. in 80. letih svojega življenja. Dobrih učinkov vadbe je ogromno. Skrbi, da je srčno-žilni sistem v pogonu, krepi mišični tonus, ohranja raven testosterona, skrbi za trdne kosti, ohranja gibljivost, nizek odstotek telesnega maščevja, odganja depresijo, ohranja nasmeh ter voljo do življenja in krepi socializacijo, ki se mi zdi tudi zelo pomembna.

S treningi želim ohranjati svojo mišično maso in gibljivost. Enkrat bi se rad preizkusil tudi v tekmovanju CF Games Masters, vendar je moj čas nekje med 50. in 60. letom. Takšnega tekmovanja sem se že udeležil in moram priznati, da mi je bilo všeč, saj se moraš poleg tekmovalcev spopadati tudi s svojim egom in stresom, kar te lahko zelo dobro oblikuje za življenjsko pot.

Alen Čemerika
Alen Čemerika

Moj prvi stik s CrossFitom je bil v prvem letniku študija, ko smo imeli na voljo funkcionalno vadbo kot del športnih aktivnosti, ki jih je ponujala medicinska fakulteta. Skupino kolegov nas je ta princip vadbe zelo navdušil in zato smo preizkušali še ostale funkcionalne vadbe drugje. Prvič sem stopil v naš gym CFL, ko smo s kolegi preko spletne strani Kuponko kupili karto za Boot Camp. In tako se je začela pisati moja CFL-zgodba. Skupaj s kolegi smo zasedli zadnje večerne termine treningov CrossFita in kaj kmalu nas je ta tako pritegnil, da je bilo govora samo še o njem. Princip vadbe mi je bil takoj všeč, saj nas je vsak dan čakal nov WOD – nov izziv. Ker je v moji naravi, da dam vedno vse od sebe, sem počasi, a vztrajno napredoval do te mere, da sem se udeležil prvih tekem. CrossFit mi daje odlično možnost, da sem z vsakim treningom boljši, močnejši, hitrejši. Če te trening fizično izmuči, ti na drugi strani dá tako energijo, ki jo težko opišem, vem pa, da te zasvoji.

Vsi ti treningi in počeni žulji pa ne bi bili enaki brez neverjetnih ljudi, ki sem jih spoznal v gymu. V končni fazi človek ugotovi, da na CF ne hodi zaradi WOD-ov, temveč predvsem zaradi družbe. Brez smeha in heca na treningu bi bilo vse skupaj le vadba, ki jo moram oddelati, da grem zvečer brez slabe vesti v posteljo. Tako pa je v prvi vrsti druženje, poleg tega pa naredimo nekaj koristnega še za telo. Torej za dušo in telo.

Šport in gibanje mi pomenita veliko, če ne vse. Biti aktiven je pravzaprav del vsakdana, na katerega je moderni človek (ne)namenoma pozabil. Vesel sem, da sem našel vadbo, kot je CrossFit. Še bolj pa sem vesel, da sem tekom vseh treningov spoznal mnogo dobrih prijateljev in z njimi doživel nekatere nepozabne trenutke. Kajti CFL je ena velika družina prijaznih in veselih ljudi, ki radi kaj naredijo tudi za svoje telo.

Anže Kus
Anže Kus

Verjetno je res, kar pravijo, da čas kar leti, ko se imaš dobro. Tako me niti ne preseneti, ko pomislim, da sem članica CrossFit Ljubljana že več kot štiri leta. Glavni krivec je bila prijateljica Vesna, ko je en dan na kavi rekla: »Ej, pejt z mano, sem našla eno novo vadbo. Bo glih zate, se ful zgoniš na treningu.« In res, po vseh obiskih fitnesov in raznih vodenih vadb sem si rekla, to je to, to je nekaj zame. Sej je res, da je včasih težko, ko prideš na trening že ves utrujen od celega dneva v službi. Potem pa zagledaš vesele obraze vadečih in trenerjev ter kar pozabiš na vse dnevne težave in se posvetiš treningom, ki znajo včasih prerasti v prave komedije. Največja letošnja nadgradnja in izziv je zame pomenil prepis z Boot Campa na CrossFit. Tako imam spet veliko dela z usvajanjem novih elementov in preizkušanjem svojih meja. Da pa vseh dobrih stvari CrossFita ne bi bila deležna samo jaz, jih z veseljem delim s svojimi korenjaki v vrtcu. Do uteži še nismo prišli, vendar pa burpeeje delajo z večjim veseljem kot jaz.

Janja Obal
Janja Obal

V CFL bolj ali manj redno treniram od njegovega odprtja. Treniram zgolj zato, da sem kos vsakdanjim opravilom tako v službi kot doma, da na najboljši način kljubujem dejavnikom časa, še poseben motivacijski dejavnik pa mi je vsakoletno družinsko smučanje in brezskrbno drvenje po belih preprogah.

Treninge oddelam včasih bolj, včasih manj zavzeto, ob tem pa mi je v veliko podporo, da so ti odlično organizirani in motivacijsko vodeni. Ob znakih, ki jih telo od časa do časa nakazuje, če s čim pretiravam pri vadbi, pa je vseeno najpomembneje, da glede na pretežno sedeče delo v službi nimam bolečin, ki bi bile povezane s statično držo za računalnikom.

Glede na to, da občasno trenirava tudi skupaj z možem, je to še ena od aktivnosti, ki naju povezuje. Je pa CFL hkrati tudi prostor za srečanje s prijatelji in druženje, tudi medgeneracijsko, ki se na najbolj srčen način zrcali ob dobrodelnih dogodkih kluba.

Srečno in uspešno še naprej, CFL!

Mateja Arko Košec
Mateja Arko Košec

Pravijo, da se dan po jutru pozna. In res je. Jutra, ki jih začnem s treningom Boot Campa v RCL (CrossFit Ljubljana), me vedno napolnijo z energijo in dobro voljo. Slednja ni le posledica uspešnega soočanja z vajami, ampak tudi odličnih trenerjev in pozitivne naravnanosti drugih udeležencev. RCL je več kot telovadnica. Je prostor, kjer živijo vrednote; zdravje, odnosi (skrb za stranke) in timsko delo.
Prostor, kjer se zlijejo Red, Ciljna usmerjenost in Ljubeznivi ljudje.

Jelica Lazarević Lajovic
Jelica Lazarević Lajovic

V CFL sem začela trenirati pred tremi leti. Začela sem s treningi Boot Campa, po šestih mesecih treniranja pa sem se odločila za CrossFit. Vsa ta pozitivna energija trenerjev in ostalih članov me je še dodatno pritegnila v ta šport, ob tem pa je zanimivo tudi to, da se pred tem nisem nikoli ukvarjala z nobenim resnim športom.

CrossFit me je popolnoma zasvojil in postal del mojega življenja. Že od prvega dne mi postavlja vedno nove izzive, ni nikoli dolgočasen, ob tem pa ves čas preizkušam svoje zmožnosti. Ko začneš presegati svoje navidezne meje, ko pri različnih elementih dviganja uteži teža narašča in ko začneš povezovati prve pull upe; ta občutek je neopisljiv in me žene naprej!

CrossFit je veliko pripomogel tudi pri uspešnem spopadanju z življenjskimi izzivi. Z njim sem se naučila vztrajnosti in borbenosti, kar pomeni, da ne odnehaš in ne obupaš, takoj ko nekaj ne gre ali postane težko, ampak se boriš do konca in dosegaš želeno! S CrossFitom nisem pridobila le fizične moči, ampak tudi psihično.

Tjaša Milosavljevič
Tjaša Milosavljevič

Pred začetkom vadbe pri CrossFit Ljubljana sem imel težave s slabo telesno držo, koordinacijo gibanja, previsoko telesno težo … Ker pa sem hotel telesno držo popraviti, pridobiti kondicijo, pa tudi za težo mi ni bilo vseeno, sem se udeležil CrossFita. Sprva je bila vadba dokaj naporna, vendar so se mi trenerji zaradi moje mladosti (14 let) posebej posvetili in tudi moja vztrajnost se je izplačala. Popravil sem telesno držo, izboljšal kondicijo, zrastel za kar nekaj centimetrov, pa še shujšal sem za 10 kilogramov. Vsi ti rezultati so bili vidni že po nekaj mesecih rednega obiskovanja vadbe.

Obisk vadbe pomeni zame nujo, kot neko obveznost, ki jo moram izpolniti. Treningi CrossFita ugodno vplivajo na moje razpoloženje in počutje, saj vso odvečno energijo porabim prav pri treniranju. Pa tudi na mojo psiho vplivajo treningi zelo dobro, saj med njimi svoje možgane enostavno izklopim in se osredotočim na vadbo. Treningi v CrossFit Ljubljana so zelo zanimivi, saj se vsak dan naučim česa novega. Pri vsakem treningu pa poskušam tudi izboljšati svoje rezultate, pri čemer me podpirajo vsi trenerji. Ti v CrossFit Ljubljana radi pomagajo in dajejo dobre nasvete, seveda pa poskrbijo tudi za to, da so treningi zabavni in da med njimi ogrejemo tudi smejalne mišice. Leta 2017 sem se prvič udeležil tudi tekmovanja CrossFit Games Open in se pomeril s težko konkurenco. Tudi naslednje leto se nameravam ponovno udeležiti tekmovanja CF Games Open, doseči čim boljše rezultate in se uvrstiti čim više.

Goran Dečman
Goran Dečman

S CrossFitom sem se spoznala pred dobrimi štirimi leti.

Zakaj sem se odločila za ta šport? Želela sem si predvsem nekaj novega, fizično napornega in nekaj, kjer se bom sprostila. Pa sem malo brskala po internetnih straneh, odkrila CrossFit Ljubljana in rekla sama sebi: »Zakaj pa ne bi poskusila?« Že prvi trening mi je bil všeč. Ogromno sproščenih in meni podobnih ljudi ter vadba, narejena po mojem okusu.

Treningi so hkrati težki in zabavni. Celotna ekipa te vleče naprej, tako da si na koncu treninga res ponosen nase in se čudiš, kaj vse ti lahko uspe. Družba je tako prijetna, da v službi že komaj čakaš, kdaj bo trening.

CrossFit odlično vpliva na moje razpoloženje in zdravje. Čez dan imam več energije, v službi pa sem bolj funkcionalna. Zaradi določenega ritma služba – trening oziroma obratno imam mnogo bolj discipliniran vsakodnevni urnik.

Skozi treninge bi še dolgo rada ostala fit in v dobri formi, saj mi to izredno pomaga pri teku na smučeh, ki me spremlja že velik del mojega življenja.

Saška Polanec
Saška Polanec

Sem nekdanji plavalec, trenutni crossfiter in zavzet član CFL. Treningi predstavljajo velik del mojega življenja že od 5. leta, ko sem začel s plavanjem. Resneje sem se začel ukvarjati s plavanjem okoli 13. leta, ko sem začel trenirati vsakodnevno in tudi v dopoldanskem času že opravil kakšen trening. Po plavalni karieri sem s športom za dve leti prekinil, nato pa sem se vpisal na Boot Camp in kmalu za tem tudi na CrossFit. Ker sem imel že mnogo tekmovalnih izkušenj iz plavanja, me je tudi v CrossFitu takoj potegnilo v tekmovalne vode. Pri CrossFitu mi je bila že od samega začetka najbolj všeč raznolikost treningov, saj niti en trening ni enak drugemu. V CFL pa sem s CrossFitom našel tudi nekaj več kot samo treninge. Že od samega začetka mi je bil posebej všeč »community«, za katerega mislim, da se ga težko najde v katerem koli drugem gymu. Od nasmejanih in pozitivnih članov, odličnih trenerjev do lastnikov gyma, ki sta izredno razumevajoča glede takšnih in drugačnih želja članov ter tekmovalcev.

Še na hitro o mojih načrtih. Trenutno so moji glavni cilji čim boljše uvrstitve na evropskih mednarodnih throwdownih skozi vse leto. Na dolgi rok pa mogoče potiho upam, da mi bo nekoč uspelo priti na CF Games Meridian Regionals, but we will see.

Aleks Koštomaj
Aleks Koštomaj
Naslov
Šmartinska c. 106
Telefon
+386 70 658 112
Odprto
PON - PET: 6.30 - 21.30, SOB: 17.00 - 19.00
E-pošta