fbpx
klasična / športna / vakuumska

MASAŽE V CROSSFIT LJUBLJANA

z Davidom Jerebicem

“Pot do zdravja je vsakodnevna aromatična masaža.”

– Hipokrat

Masaža je mehaničen vpliv na mišice in mehka tkiva z namenom sprostitve ter regeneracije, izboljša mišični tonus, prekrvavitev, elastičnost kože, izboljša tudi delovanje hormonskega sistema in predvsem živčnega sistema. Vpliv na centralni živčni sistem je ključen v primerih, ko ne znamo več »izklopiti« oz. se kakovostno spočiti, naspati ali oddahniti. Zaradi intenzivnega življenjskega sloga živčnemu sistemu ne damo ustrezne informacije za sprostitev, ob tem pa se regeneracija podaljša ali pa smo kronično utrujeni, ne da bi se tega zavedali. Mišice pa se, kot je znano, najbolje obnavljajo sproščene. Takrat so bolj gibljive in pripravljene tudi na nove športne dosežke.

Posebno poglavje masaže je vpliv na psihično počutje: sproščenost, čustvena umiritev, stabilizacija in vedrina so nekatera od pogostejših doživljanj. Obstajajo pa tudi druge dolgoročne reakcije, ki so subtilnejše in težje opisljive ali merljive. Na primer, kako se s spremembo življenjskega sloga, v katero vključite med drugim tudi masažo, lahko spremeni delovanje hormonskega sistema in možganov, s tem pa doživljanje sproščenosti ter zadovoljstva. Pogosto so učinki povsem individualni, odvisni od predispozicij posameznika. Razlikujejo se tudi s časom in pogostostjo masaže, pa tudi prvič so drugačni kot ob redni masaži.

Zanimivo je, da masaže in savne poznajo vse stare kulture, ki so jih uporabljale v skladu s posebnimi okoliščinami. Rimljani so jih imeli za glavno protibolečinsko terapijo in pomembno preventivno zdravstveno metodo. V naši tehnično naprednejši civilizaciji pa pogosteje servisiramo svoje avtomobile kot svoje hrbte , kaj šele, da bi o tem razmišljali preventivno. Tisti pa, ki se zavedajo pomena rekreacije, prehrane in drugih oblik skrbi za svoje dobro počutje ter zdravje, znajo prepoznati tudi učinke dobre masaže.

Cenik masaž

16
DELNA VAKUUMSKA MASAŽA
(z ventuzami)
Trajanje: 20 minut
(za člane CFL 13 EUR)
30
DELNA ŠPORTNA / KLASIČNA MASAŽA
Trajanje: 30 minut
(za člane CFL 27 EUR)
40
ŠPORTNA / KLASIČNA MASAŽA
Trajanje: 60 minut
(za člane CFL 36 EUR)
50
PODALJŠANA ŠPORTNA / KLASIČNA MASAŽA
Trajanje: 90 minut
(za člane CFL 45 EUR)
Prijava na masažo

Masaže potekajo v masažni sobi CFL (Šmartinska 106, Ljubljana) po predhodni najavi na recepciji CFL, preko telefonske številke
031 347 154
ali e-pošte
[email protected].

Termini
  • torek od 17.00 do 21.00,
  • sobota od 17.00 do 19.00,
  • ostalo po dogovoru.
David Jerebic
David Jerebic
PREDSTAVITEV MASERJA DAVIDA JEREBICA

Masaža je Davidovo področje delovanja že več kot 13 let. Začel je s klasično, ki jo je nadgradil s športno in različnimi terapevtskimi pristopi, ki jih ves čas dopolnjuje. Pri svojem delu si prizadeva poiskati rešitve in kakovost z dolgotrajnimi učinki. Velik poudarek daje celostnemu pristopu, iskanju primerne aktivnosti in pomenu sodelovanja strank tudi pri obvladovanju stresa ipd. Kadar pa je potrebno ali želeno, vključi v masažo tudi delo z akupresurnimi točkami, stimulacijo meridianskih linij in vakuumsko terapijo ter svetovanje, kar ustvari še dodatno vrednost in poveča učinke masaže.

Pišete mu lahko na
[email protected]
ali pokličete na
031 347 154.