fbpx

RCL ‘MA JAJCA – 12 ur treningov v organizaciji Reebok Crossfit Lljubljana in društva Onkoman

V mesecu novembru smo sedaj že drugo leto skupaj z društvom OnkoMan organizirali dobrodelni dogodek “RCL ‘ma jajca” – 12 treningov v 12 urah, s simbolično štartnino 5 EUR.  

Društvo OnkoMan je nastalo ob spoznanju, da moški obolevajo za rakom pogosteje kot ženske, tudi umirajo pogosteje kot ženske in tudi odzivni na preventivne akcije so slabše.  Zato je izjemno pomembno ozaveščanje moških in njihovih bižnjih o pomenu preventive, poteku zdravljenja obolelih za rakom ter pomoč ob vključevanje v življenje po zaključenem zdravljenju. 

V športnem centru Reebok CrossFit Ljubljana ob velikem številu vadečih čutimo družbeno odgovornost, da čim širši krog ljudi osveščamo o načinih za zgodnje odkrivanje bolezni, preventivi in zdravem načinu življenja v katerega sodi tudi redna telesna aktivnost.

Letos smo RCL in Društvo OnkoMjan že drugo letu združili moči in organizirali 12 ur treningov, dogodek pa dopolnili z licitacijo športnega dresa, ki ga je prijazno odstopil nogometni vratar državne reprezentance ter nogometnega kluba Atletico iz Madrida, Jan Oblak.

Ob prispevkih vadečih in obiskovalcev smo v dvanajstih urah skupaj z izkupičkom iz licitacije zbrali več kot 2800 evrov. 

Zbrana sredstva bodo v celoti namenjena društvu OnkoMan za nakup prenosnega urološkega simulatorja za učinkovitejše endoskopsko zdravljenje bolnikov z benignim povečanjem prostate in tumorji sečnega mehurja.

Na dogodku je sodelovalo veliko število simpatizerjev akcije, od najmlajših do starejših. Ob članih športnega centra Reebok CrossFit Ljubljana so 12 ur migali tudi mnogi športniki, člani parakolesarske reprezentance Slovenije, nekdanji nogometni reprezentant Mišo Brečko, “puščavski lisjak” Miran Stanovnik, pevec skupine Big Foot Mama Gregor Skočir,  pevec Vili Resnik, oblikovalka trajnostne mode in kostumografinja ter strastna zagovornica ekologije Mateja Benedetti, Dr. Sebastian Jeršinovič, urolog in član strokovnega sveta društva Onkoman s kolegi zdravniki iz UKC, predsednik FZS Dušan Gerlovič , cele družine in številni prijatelji, ki so se priključili treningom ali pa zgolj s svojo prisotnostjo in prispevki izkazali podporo dogodku. 

Za sodelujoče je v času dogodka poskrbel Lidl Slovenija s svojimi izdelki.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste bili tako ali drugače del dogodka “RCL ‘ma jajca”; posebej članom RCL, ki vselej nesebično priskočijo na pomoč tistim, ki jo potrebujejo; ter nas podprli pri ozaveščanju o preventivi in samopregledovanju ter društvu OnkoMan priskočili na pomoč pri večji prepoznavnosti in pomenu njihovega dela ter zbiranju sredstev za urološki simulator operacij.

Naslov
Šmartinska c. 106
Telefon
+386 70 658 112
Odprto
PON - PET: 6.30 - 21.30, SOB: 17.00 - 19.00
E-pošta