fbpx
RCL nočni pohod na Triglav 2017

RCL nočni pohod na Triglav 2017

RCL sončni vzhod na Triglavu ali V istem dnevu vzpon, sončni vzhod in spust s Triglava

V prvih petkovih minutah je 22-članska RCL odprava krenila proti Triglavu. Iz Krme, preko Planike in ob 6.10 doživljala nepozaben sončni vzhod na slovenskem ponosu. Pot je bila naporna in nočni pohod zahteven. A med nami so bili tako izkušeni hribolazci, kot popolni začetniki (beri: neplaninci) in ni nas skebelo. Ekipni duh je bil prisoten ves čas pohoda in vsak, ki je med hojo začutil utrujenost, dvom, je bil deležen močne podpore “soborcev”. Bili smo dobro opremljeni in založeni z vsem potrebnim (posebej velja pohvaliti Macek-ove zaloge skrbno pakiranih obrokov, za primer, če bi naleteli na sestradane medvede :).

Da pa je bila temna noč svetlejša in smo našli markacije proti cilju so znatno pripomogle lučke OliLight, inovacija, ki spreminja smernice varnosti in udobja v naravi, saj “Angelski sij” ne le sveti, po potrebi tudi pomaga (več: www.oli-light.com). Marko Bratovž, ki se nam je na pohodu pridružil, jih z ekipo razvija in zagotovo jih bomo v prihodnje uporabljali, saj so primerne za vse vrste nočnih aktivnosti v naravi.

Prvi sončni žarki in rojevanje novega dne so na vrhu Triglava osupnili vse člane odprave in poplačan je bil ves trud zahevne poti. Novinci niso ušli krstu in so jih dobili po riti 🙂 Obvezno fotkanje (Robert, Žiga in Mare so morali na pot in manjkajo na skupni) in, ne boste verjeli, Martin je na vrhu Slovenije kuhal pravo kavo, ki nas je povsem zdramila, saj nas je čakal prav tako zahteven spust. Premagali smo vse plezalne kline, jeklene vrvi, na Kredarici nabrali nove moči in se spuščali v dolino. Spust nas je kar malo presenetil, saj smo ugotavljali, da je bila pot daljša, kot smo jo imeli v spominu iz vzpona. Na cilj smo prišli vsi, v glavnem v enem kosu 🙂 Za posebni del zabave so poskrbeli “Sveti trije kralji” Maček, Edi in Žan, ki so prišli zadnji, saj so morali preveriti, da nismo koga izgubili in da smo res vsi prišli nazaj v dolino. Rok je odvodil prvo popoldansko uro v gymu in na treningu ni manjkal Jaka Zemljak, za katerega bi bil po Triglavu dan brez treninga izgubljen.

Nekaj članov iz ravninskih predelov je pohod odkljukalo v svoji To Do listi, nekateri pa so že kovali načrte za naslednji vzpon. Sicer pa je ves čas prevladovalo sodelovanje, pomoč, vzpodbuda, prijateljstvo, hvaležnost, navdušenje, spoštovanje.

Na koncu pa čestitke prav vsem članom odprave za nočni pohod na Triglav in hvala Žan, za idejo in organizacijo. Prevzeti skrb za tako četico veselih planincev ni ne Mačkov in tudi ne Edijev kašelj 😉
Photo: Robi, Marina in malo mešano

#nocniPohodNaTriglav

Naslov
Šmartinska c. 106
Telefon
+386 70 658 112
Odprto
PON - PET: 6.30 - 21.30, SOB: 17.00 - 19.00
E-pošta