fbpx

Dve besedi, ki smo se ju vsi najbolj bali. Dve besedi, ki ju v petek zvečer nihče ni želel slišati iz ust Davea Castra: for time. Dve besedi, ki sta pričakoveni WOD spremenili v pekel. Vsi smo trpeli … do konca. Eni manj kot 8 minut, drugih 20, tretji dlje. Ampak vsi smo morali priti do konca. In kaj je skrival 14.5?

21x thruster
21x burpee
18x thruster
18x burpee
15x thruster
15x burpee
12x thruster
12x burpee
9x thruster
9x burpee
6x thruster
6x burpee
3x thruster
3x burpee
FOR TIME 🙂

Thruster – burpee je bila pričakovana kombinacija, saj se noben od teh elementov na Openu 2014 še ni pojavil, v kombinaciji pa sta tako ali tako klasičen in zelo priljubljen CrossFit par. Na otvoritvi 14.5, ki se je odvijala v Kezar Pavilionu v San Franciscu, so tokrat sodelovala sama zveneča imena CrossFita: Samantha Briggs, Annie Thorisdottir, Rich Froning, Jason Khalipa in Graham Holmberg. Head to head. Eden proti drugemu. For time. Froningu je šla po glavi samo ena stvar – nihče me ne sme premagati. Briggsova je razmišljala podobno – samo delaj čim hitreje in ostani spredaj. Tekma je bila seveda napeta. Briggsova je začela najhitreje, vendar jo je Froning kmalu ujel in prehitel in do konca ostal v vodstvu z neverjetnim časom 8:26. Drugo mesto je zasedla Samantha Briggs, ki je 14.5 opravila v izjemnem času 8:31. Kot tretji je končal Khalipa (9:05), sledil je Holmberg (10:20) in Torisdottierjeva (11:05).

V svetovnem merilu pa je v 14.5 daleč najboljši rezultat dosegel Josh Bridges, ki je zadnji burpee doskočil, ko se je ura ustavila pri neverjetnih 7 minutah in 49 sekundah. Drugi rezultat tega tedna pri moških ima Matthew Fraser (8:18), tretjega pa Rich Froning (8:26). Pri ženskah so bile razlike med prvimi tremi zelo majhne. Ponovno je bila nepremagljiva Samantha Briggs (8:31), drugo mesto je torkat zasedla Julie Foucher, ki se je Briggsovi približala na samo 7 sekund (8:38), tretji najboljši čas na svetu pa je imela Kara Webb (8:44).

Naša najboljša tekmovalca sta se ponovno izvrstno izkazala. Anže Benko, član našega kluba Reebok CrossFit Ljubljana, je v 14.5 dosegel izvrsten rezultat (10:49), ki ga je pomaknil močno po lestvici navzgor. Po vseh petih tednih Opena tako zaseda zavidljivo 58. mesto v Evropi, kar ga uvšča med t.i. lucky loserje. Na Regionalse se neposredno uvrsti prvih 48 moških in prvih 48 žensk. Teh 48 in ostali, ki so bili uvrščeni do vključno 60. mesta, bodo morali poslati izbran video posnetek, ki ga bo sodniška komisija pregledala. V kolikor kdo izmed prvih 48. ne bo imel veljavnega posnetka (premalo ponovitev, nepravilno izvedene ponovitve …), se na Regionalse uvrsti prvi s seznama lucy loserjev (skupno jih je 12). Enako se zgodi, če kdo izmed prvih 48. odpove sodelovanje. Zato še vedno močno stiskamo pesti in upamo, da se bo Anžetu uspelo uvrstiti na Regionals 2014.

Najboljša slovenska predstavnica nežnejšega spola, Nuša Repovž, je z rezultatom 11:05 ohranila izvrstno 19. mesto v Evropi in se je tako zanesljivo uvrstila na Regionalse. Nuša je skozi celotnih 5 tednov pokazala izjemno pripravljenost, saj je vseh 5 WODov odlično opravila in se tako uvrstila na svoje tretje Regionalse. Nuši seveda iskreno čestitamo in ji želimo čim boljšo uvrstitev na Danskem!
Kot vsak teden, pa se je tudi tokrat znotraj naše telovadnice bil hud boj med našimi člani. Najbolši rezultat je prepričljivo dosegel Anže Benko, sledil mu je Luka Šink z 11:07, tretji najboljši rezultat pa je dosegel Luka Golob (12:01). Luka Šink je skozi celotnih pet tednov pokazal velik napredek in konstanstnost pri izvajanju WODov, kar ga je na njegovem prvem Openu postavilo med najboljših 200 v Evropi, kar je seveda odličen dosežek in mu zato čestitamo. Na slovenski lestvici imamo ob koncu Opena tako kar 4 predstavnike med top 10 – Anže je prvi, Luka Šink tretji, Luka Golob sedmi ter Sergij Potočnik 9.

Open je po petih tednih pričakovanj, presenečenj, navdušenj, razočaranj, veselja in veliko potu zaključen. Doseženih je bilo veliko izjemih rezultatov, videli smo lahko neverjetno pripravljenost nekaterih atletov. Zdaj je za večino od 200.000 udeležencev čas za malo počitka in začetek priprav na novo sezono, za “reset” treniningov. Za najboljše pa se šele začenja. V mesecu maju bodo 4 vikende potekali Regionalsi (4-5 lokacij vsak vikend), kjer se bodo najboljši pomerili za vstopnice za največji in najpomembnejši dogodek leta – CrossFit Games 2014. Mi bomo držali pesti, da se Anžetu kot drugemu Slovencu uspe uvrstiti na Regionalse, kjer bomo tako lahko navijali za naša predstavnika v obeh kategorijah.

Za konec pa čestitamo vsem, ki ste sodelovali na letošnjem Openu, in tako testirali svoje meje, tako fizične, še bolj pogosto pa tiste, ki so v naših glavah, in jih je najtežje premagati.

Naslov
Šmartinska c. 106
Telefon
+386 70 658 112
Odprto
PON - PET: 6.30 - 21.30, SOB: 17.00 - 19.00
E-pošta