fbpx

Pa smo že skoraj na koncu. Danes ponoči se je iztekel rok za oddajo rezultatov v predzadnjem WODu kvalifikacij za CrossFit Games 2014. Dave Castro in njegova ekipa sta za 14.4. pripravili klasični CrossFit chipper, ki je bil sestavljen tako:

14 min AMRAP
60 cal row
50x toes to bar
40x wall ball 9 kg/6 kg
30x clean 61 kg/43 kg
20x ring muscle up

Tie break: ko končaš 30 cleanov oz. 20 MU, je potrebno zabeležiti čas na uri, saj bo ta odločal o razvrščanju v primeru, da imata 2 isto število ponovitev.

Predstavitev 14.4 je tokrat potekala v Seattlu, v CrossFit Bellevue. Ponovno smo videli 2 znana obraza, ki sta oba že večkrat tekmovala na Gamesih, Josh Bridges in Scott Panchik. Oba sta naredila en krog in končala sredi veslanja v drugem krogu. Bridges je zbral 244 točk, Panchik pa 235, kar sta bila seveda odlična rezultata. Ker pa je konkurenca huda, in v prvem poskusu rezultati niso vedno najbolši, se je Panchik odločil 14.4 ponoviti, in v drugem poskusu mu je uspelo izboljšati rezultat, saj je dosegel kar 250 točk.

Na prvi pogled 14.4 ni bil videti nič posebnega, a izkazalo se je, da bodo tisti, ki lahko naredijo MU, v veliki prednosti, saj bo 180 ponovitev ločnica do vrhunskega rezultata. Preko veslača v 2. krogu pa je prišlo zgolj 5 tekmovalcev na celem svetu. Najboljši rezultat med moškimi je imel tokrat Rich Froning (277), med ženskami pa je bila ponovno nepremagljiva Samantha Briggs z 256 točkami. Če smo v 14.3 videli tektonske premike na lestvici, pa po 14.4 večjih pretresov ni bilo. Pri moških so prva tri mesta ostala enaka (1. Froning, 2. Khalipa, 3. Smith), pri ženskah pa je prepričljivo na vrhu Samantha Briggs, drugo mesto je tokrat prevzela Annie Thorisdottir, na tretjem pa je drugouvrščena iz prejšnjega tedna, Kaleena Ladeairous.

Tudi slovenski tekmovalci so se ponovno odlično odrezali. Najbolši rezultat je dosegel Anže Benko (224), ki je trenutno tudi na vrhu slovenske lestvice. Med ženskami pa je seveda nepremagljiva Nuša Repovš, ki je v tem tednu nabrala 189 točk. Obema tekmovalcema kaže izvrstno tudi v boju za mesta na Regionalsih. Anže je svojo uvrstitev iz prejšnjega tedna močno popravil, in je trenutno na 65. mestu, Nuša pa je za eno mesto zdrsnila, vendar je še vedno na odličnem 20. mestu, ki vodi na Regionalse.

Kot vsak teden, so se vroči boji tudi tokrat bili v našem boxu. Veliko je bilo navijanja in doseženih je bilo kar nekaj odličnih rezultatov. Tudi pri nas je bilo tistih, ki so se z Muscle upi uspešno spopadli, bolj malo, vendar so bili kljub temu doseženi trije odlični rezultati. Poleg Anžeta Benka (224 ponovitve), je vrhunski rezultat s 198 ponovitvami dosegel Luka Golob, tesno za petami s 197 ponovitvami, pa mu je bil Luka Šink. 2 MU pa sta uspela tudi Sergiju Potočniku, ki je s tem dosegel 182 ponovitev. Tako imamo na slovenski lestvici med top 10 še vedno 3 svoje predstavnike – Anže Benko je v vodstvu, Luka Šink je tretji, Luka Golob pa se je prebil na 7. mesto.

Čaka nas že zadnji teden in s tem odličilni boji za mesta na Regionalsih. Konkurenca je huda, na koncu pa bodo razlike zagotovo male, zato za vse naše tekmovalce držimo pesti. Kaj pa nam bodo Castro & ekipa pripravili za konec, pa bomo izvedeli v noči na petek.

Naslov
Šmartinska c. 106
Telefon
+386 70 658 112
Odprto
PON - PET: 6.30 - 21.30, SOB: 17.00 - 19.00
E-pošta