fbpx

“MOVEMBER: MIGALI SMO ZA DOBER NAMEN

Številni znani, uspešni in ustvarjalni Slovenci so se v soboto pridružili akciji kluba CrossFit Ljubljana, društva Onkoman in Merkur zavarovalnice, katere glavni cilj je spodbujati zdravo življenje in preventivne samopreglede pri moških.

Komik Perica Jerković, vodja Dunking Devils, Domen Rozman, radijec Uroš Bitenc s hčerko Ulo, standup maratonec Andrej Težak – Tešky s svojo srčno damo, pisateljico Majo Monruedidžeji Dey, Matthew Z in Clay Clemens, pa Tina Mentol, ki navdušuje z novo linijo igrivih nogavic in nakita Slavsocks, hokejista zmagovite Olimpije, Anže Ropret, nogometaša NK Domžale Matej Podlogar in Tilen Klemenčič, pa Matic Fink iz NK Olimpije in bivši reprezentanta Mišo Brečko z ženo Tamaro so le nekateri medijsko znani obrazi, ki so se pridružili sobotnemu dobrodelnemu miganju za dober namen v prestolnici.

Trenerji CrossFit Ljubljana so za vse, ki so se želeli pridružiti družbeno koristni pobudi, pripravili štiri brezplačne vadbe, Zavarovalnica Merkur pa je za vsakega sodelujočega onkološkemu društvu za moške Onkoman v njihovem imenu podarila donacijo. Bolj kot zbiranje finančnih sredstev je bila tokrat v ospredju promocija zdravega načina življenja in spodbujanje moških k samopregledovanju, saj že enostaven, polminutni pregled enkrat na mesec izjemno poveča možnost pravočasnega odkritja in uspešnost zdravljenja raka na modih. Zaradi te bolezni letno umre okoli sto Slovencev, vodi lahko v neplodnost, z njo pa so povezane tudi številne druge zdravstvene težave.

Rak na modih je najpogostejši pri moški starih med 24 in 40 let. Če se ga odkrije dovolj zgodaj, je premagljiv hitro in enostavno. V prvem stadiju je bolezen ozdravljiva skoraj 90-odstotno. Kasneje pa le v polovici primerov. Z zgodnjim odkrivanjem pa lahko preprečimo tudi neplodnosti. Onkološko društvo za moške OnkoMan osvešča moške o zdravju in preventivi raka, ter nudi pomoč tako obolelim moškim kot njihovim bližnjim, ko se soočijo s težko boleznijo. – Več informacij na: www.onkoman.si

Bivši Olimpijin, zdaj pa Ilirijin vratar Elvis Džafić je z mediji in udeleženci delil tudi svojo osebno zgodbo prebolevanja raka in uspešnega vračanja na zelenice. S to boleznijo pa se je uspešno spopadel tudi podpredsednik onkološkega društva za moške Onkoman, Jaka Jakopič.

Treningi so bili za udeležence brezplačni, a so prostovoljno prispevali tudi obiskovalci, za vsak izveden trening pa je Merkur Zavarovalnica namenila 5 eurov društvu OnkoMan, ki bo zbrana sredstva usmerilo v dejavnosti, s katerimi bodo lahko rešili marsikatero življenje.”

Naslov
Šmartinska c. 106
Telefon
+386 70 658 112
Odprto
PON - PET: 6.30 - 21.30, SOB: 17.00 - 19.00
E-pošta