fbpx

CrossFit OPEN 2019 je za nami!

5 tednov, 5 preizkušenj in končno je zaključen.

CrossFit Games Open 2019

Za nekatere prvi, drugi so ga oddelali že večkrat, iz RCL pa je bilo uradno prijavljenih 29 članov (24 moških in 5 žensk) in ne skrbite, naloge so oddelali vsi crossfiterji v gymu (nekatere tudi tisti, ki obiskujejo bootcamp vadbo). Z dosežki smo več kot zadovoljni, saj so naši člani nabrali kar lepo število dobrih rezultatov.

Najprej je treba pohvaliti najstarejše, ali t.i. »Masters« ekipo. Taja Bučar je v Scaled kategoriji (50-54 let) na svetu dosegla 130. mesto/16. v Evropi. Novopečena babica (ali »Crazy granny«) Marina Šink pa je z odliko oddelala svoj prvi Open v Scaled kategoriji (60+) in se uvrstila na 167. mesto na svetu/17. v Evropi.. Tretja članica Masters ekipe Katarina Kolšek je žal zbolela proti koncu Open-a in izpustila zadnji dve nalogi. Upamo, da bo zdravje septembra boljše, saj nas takrat čaka drugi letošnji Open. Četrta članica Žana Andreeva je na polovici Open-a odpotovala in prav tako izpustila 2 workouta. Kot nagrado mora do oktobra pustiti potni list v gymu.

Janja Obal je v svoji kategoriji na svetu dosegla 114. mesto (v Sloveniji je na Scaled lestvici 1., v Evropi 16.) in ugotovila, da ji sklece v stoji na rokah ne gredo najbolje, tako da jih bo do septembra vadila 3x tedensko. Kajne, Janja? ☺

Hana Molan je med ženskami v Sloveniji dosegla 4. mesto, kar je odlično, glede na to, da se je zadnjih par mesecev uspešno udeležila kar nekaj tekem v dviganju uteži in bolj malo »dihala in premikala«.

Pri moških je Aleks Koštomaj na svetu dosegel 1192. mesto, z odličnim rezultatom 19.3 (223. na svetu) in si prislužil naslov »Fittest in Slovenia«. Iskrene čestitke! Luka Golob mu je bil tik za petami, dosegel je 2. mesto v Slo in 1359. mesto na svetu. Na začetku je malo »šalabajziral«, kar se je izdatno poznalo na skupni uvrstitvi, nato pa je našel zrno in v workoutu 19.4 prebil mejo 10-ih minut (9:57).

Peter Vtič je v Scaled kategoriji (35-39) zasedel 4. Mesto na svetu (1. V Evropi in 1. V Sloveniji).

Pohvaliti je treba tudi »Rookie« ekipo, ali tiste, ki so Open opravljali prvič. Tako čestitamo Ratku Trišiču, Amarju Handanagiču, Marku Repiču, Mateju Kranjcu in Alešu Matosu. Ne smemo pozabiti na Roka Perka, ki je smučke in pancarje zamenjal za uteži in prav tako uspešno oddelal svoj prvi Open.

Posebna pohvala pa gre našemu trenerju Žanu Osredkarju. Po več letih poizkušanj, mu je končno uspelo narediti »bar muscle up«! To ni šala. Palico, na kateri mu je uspelo, smo sneli in postavili v vitrino, pred gymom pa že postavljamo spomenik. Bravo Žan!

Za uspešno opravljen CF Open, naj bo to prvi ali stoti, pa čestitamo vsem članom, ki so opravili vseh 5 nalog, ugotovili kje so njihove šibkosti, na čem bo treba dodatno delati in nabrali kakšen žulj ali šest. Bravo vsem, super ste!

Septembra ponovno poženemo mašine in upamo, da tudi ostali zberete pogum in se prijavite. Do takrat pa… Vadimo, treniramo, sopihamo naprej.

Za tiste, ki ne veste, kakšne so bile naloge: https://games.crossfit.com/workouts/open/2019

Celotna lestvica z rezultati pa se nahaja tukaj: https://games.crossfit.com/leaderboard/open/2019

Sedaj pa sta na vrsti dva super dogodka, katera ne smete izpustiti:
24-urno veslanje (17. 5. 2019) in
RCL Family day – piknik, športne igre (15. 6. 2019).

Več informacij spremljajte na naši FB strani ali na Šmartinski 106 ☺

Se vidimo v gymu!

Naslov
Šmartinska c. 106
Telefon
+386 70 658 112
Odprto
PON - PET: 6.30 - 21.30, SOB: 17.00 - 19.00
E-pošta