fbpx

TA VESELI DAN ALI CROSSFIT OPEN 2017 JE KONČAN

Ta teden smo se spopadli še z zadnjim workoutom, ki nam ga je ponudil letošnji Crossfit Open. 17.5 je vseboval 10 krogov na čas z 9 thrusterji in 35 enojnimi/dvojnimi poskoki s kolebnico. Glede na to, da sta oba elementa stara znanca tega tekmovanja, smo ju v 17.5 pričakovali. Vprašanje je bilo le, v kakšnem formatu bosta postavljena in ali se jima bo pridružil še kak nov element. Kot je primerno za zaključek tako velikega tekmovanja, je bil WOD »peklenski«, saj so nas pekla stegna, ramena in pljuča. Mnogi so bili nad WOD-om navdušeni, nekateri pa smo si želeli le preživeti, ker » tako lep dan je bil, preveč lep za smrt«. ☺
Open WOD-e je tekom petih tednov izvajala večina članov RCL, posebej pa velja omeniti 56 posameznikov, ki so se uradno prijavili in Open izvajali pod budnim očesom sodnikov.

Direktor CrossFit Gamesov Dave Castro, nam je s svojimi nejasnimi namigi tedensko »nagajal« in nas zavajal.
Konec Open-a pomeni konec vibriranja telefona in ugibanju v skupnem pogovoru, katere elemente bo vseboval naslednji WOD. Konec je tudi vstajanja ob 2 ponoči iz četrtka na petek, zbujanja v petek zjutraj, ko je bilo najbolj pomembno izvedeti kaj bo na CF meniju. Konec je nervoze in treme, ki sta spominjali na trenutke, ko smo v šoli čakali, da učiteljica prinese kontrolno nalogo. Konec večdnevnega planiranja in analiz kako pravilno pristopiti k treningu, da bomo dosegli najboljše možne rezultate.

A pozitivnih stvari, ki jih vsako letno prinese CrossFit Open je veliko.

Druženja v gymu in izven njega. Navijanje in podpora, ki sta nas vzpodbujali, da smo šli preko svojih meja in dosegali cilje, ki so se nam zdeli nedosegljivi. Občutki zadovoljstva, ko smo se zavedli, da smo v končani WOD vložili 100%. Pomoč članov med tekmovanjem, menjava uteži, brisanje od potu premočenih tal, učenju in izpopolnjevanje posameznih elementov. Doseganje svojih osebnih rekordov, kot so prvi pull up, toes to bar, muscle up, snatch…

CrossFit Open nas je zares porinil iz naše cone udobja. Pokazal nam je, da smo se v nekaterih stvareh izboljšali, imamo pa še vrsto pomanjkljivosti, ki jih je v prihodnje potrebno izboljšati. Videli smo, da se vsakodnevnih treningov velikokrat lotimo preveč rezervirano in predvsem, da imamo še veliko neizkoriščenega potenciala.

IN REZULTATI
Na svetovni lestvici ni večjih presenečenj, v ženski konkurenci je prvo mesto zasedla Sara Sigmudsdottir, ki si je letos zares želela stopiti na najvišjo stopničko. prvo mesto v moški konkurenci pa je osvojil zmagovalec zadnjih CrossFit Gamesov Mathew Fraser,

Naši člani so dosegli kar nekaj lepih rezultatov. Posebej velja izpostaviti
– Jan Klemen, ki se poteguje celo za napredovanje na Reebok CrossFit Games 2017. Prišel je med 200 najboljših najstnikov na svetu (v katergoriji 14-15 let) in si prislužil nadaljnje kvalifikacije.

– Kaja Kolšek in Alekss Koštomaj, sta zasedla prvi mesti na SLO lestvici, si prislužila naziv najboljših posameznikov v Sloveniji in sta odlično uvrrščena tudi na evropski Rx lestvici.

– Jure Rupnik je v kategoriji Scaled zasedel 14. mesto v Evropi in dokazal, da imamo tudi po odhodu Žana Osredkarja v Rx kategorijo kvalitetnega naslednika.

V ženski konkurenci Scaled je
– Mojca Zupancic osvojila 22. mesto v Evropi.

Če pogledamo še Masters kategorijo je
– Jakob Zemljak na 44. mestu v Evropi (35-39 let scaled).

Med vsemi pa je najvišje mesto v posamezni kategoriji osvojil
– Matjaz Šink in sicer 3. mesto v Evropi, v masters kategorija 55-59 Scaled.

Čestitke vsem uradnim in neuradnim tekmovalcem, ki ste preživeli Open 2017!

By Rok

Naslov
Šmartinska c. 106
Telefon
+386 70 658 112
Odprto
PON - PET: 6.30 - 21.30, SOB: 17.00 - 19.00
E-pošta