fbpx

Central Europe Throwdown je uspešno za nami!

7. 2. 2016 so se naši člani v Bratislavi borili za najvišja mesta na Crossfit tekmovanju Central Europe Throwdown – mednarodno tekmovanje, kjer nastopajo posamezniki in ekipe s celotne Evrope.
Na pot so se podali Luka Golob, Alekss Koštomaj in Kaja Kolšek kot ekipa RCL in pa Eva Milenkovic in Jan Valenčak kot posameznika. Seveda ne smemo pozabiti tudi na številčno navijaško skupino, ki jih je spremljala na poti in skrbela, da so naredili kakšno ponovitev več na tekmi. Ekipa RCL je zasedla 5. mesto, Eva je končala na 11., Jan pa na 15. mestu, , kar je odličen rezultat!
Vsakega posameznika in ekipo so čakali minimalno trije WOD-i, v primeru dobre predstave pa še četrti, finalni WOD.

Prva naloga je bila naslednja: buy in 10 chest to bar dvigov/10 navadnih dvigov za punce, nato pa 3-rep heavy hang clean, kjer je tekmovalec sam izbral težo, imeli so 2min časa, to pa so ponovili trikrat. Rezultat je bil seštevek teže iz vseh treh rund. Pri ekipah je bila naloga ista, le čas je bil omejen na 1 minuto, tekmovalci pa so se menjavali med seboj (1 dela, druga 2 pa sta imela nalogo naložiti na palico prej dogovorjeno težo) – Luka in Aleks sta to nalogo opravila z odliko, saj sta Kaji na moško palico, namesto na žensko, naložila 5kg preveč in Kaji polepšala dan, saj je spoznala, da je močnejša kot misli, da je.

Druga naloga je bila tipa »for time«:
Time cap 7 minutes
20 burpee box jump over
20 wall ball-ov 15/9
10 muscle ups/chest to bar
20 bbjo
20 WB

Naloga pri ekipah pa je bila podobna: iste vaje, samo dvojno število ponovitev, žanka pa, ko en član dela, mora eden izmed ostalih dveh članov nad glavo držati palico s 60kg za moške/40kg za ženske.

Tretja naloga je bila tipa »dihaš in premikaš«:
3 runde
400m teka
20 toes to bar
50 double unders
8/10/12 clean and jerk-ov s 60/40kg

Ekipe pa so imele isto nalogo v štafeti, kjer je prvi naredil 8C&J, drugi 10 in tretji član 12.
Po prvih treh workoutih se je naredil rez, kjer je v finale napredovalo 10 moških, 10 žensk in 10 ekip. Odločale so sekunde ter par ponovitev in na žalost sta Eva in Jan za las zgrešila finale. Jan je končal na 15., Eva pa na 11. mestu. Ekipa RCL pa je bila po prvih treh nalogah na 5. mestu in se tako uvrstila v finale, kljub temu, da je Aleksu delala nekaj preglavic sabotirana skrajšana kolebnica v 3. wod-u.

Finalna naloga je bila zelo zanimiva:
21 cal row, 14 handstand push ups in 7 snatchev 60/40
18 cal, 12 hspu, 6 snatchev 70/45
15 cal, 10 hspu, 5 snatchev 80/50

Posamezniki so imeli 2 minuti časa za posamezno rundo, nato so imeli minuto časa, da so zamenjali težo na palici za snatche in po minuti nadaljevali z naslednjo rundo.

Ekipe pa so to isto nalogo opravile kot štafeto, kjer so se morali dogovoriti kdo bo delal katero serijo vaj (glavni faktor tukaj je bila teža snatchev). Luka je delal prvo, Aleks drugo in Kaja zadnjo serijo.

Nalogo so opravili s tretjim časom, žal pa to ni bilo dovolj za stopničke, saj so si nasprotniki v prvih treh nalogah priborili preveč točk prednosti. Tako je ekipa RCL na koncu zasedla 5. mesto.
5., 11. in 15. mesto so odlični rezultati, saj je prostora za napredek še veliko in zagotovo lahko pričakujemo višja mesta v prihodnosti. Hvala spremljevalni ekipi Dejan, Rok Vrečar, Blaž, Dominik, Maja, Petek in Tjašaza podporo!

In hvala ekipi Avant Car, ki je sodelovala pri naši mobilnosti
Naslednja postaja team event Czech Beast Brno!
Avtor: Luka Golob
Foto: Dejan

Celotno galerijo slik s tekme Central Europe Throwdown si lahko ogledate na:
Facebook strani Reebok CrossFit Ljubljana

Naslov
Šmartinska c. 106
Telefon
+386 70 658 112
Odprto
PON - PET: 6.30 - 21.30, SOB: 17.00 - 19.00
E-pošta