fbpx
S 24-URNIM DOBRODELNIM VESLANJEM ZBRALI KAR 9.000 EVROV ZA SOCIALNO OGROŽENE DRUŽINE

S 24-URNIM DOBRODELNIM VESLANJEM ZBRALI KAR 9.000 EVROV ZA SOCIALNO OGROŽENE DRUŽINE

V petek, 19. maja, se je ob 15. uri v centru funkcionalne vadbe CrossFit Ljubljana že šestič pričelo 24-urno dobrodelno veslanje. Sedem dvoranskih veslačev C2 se je ob znaku na klubski zvonec, ki ga je dala sekretarka ZPM MP, Tanja Petek, pognalo v tek in niso se ustavili do sobote do 15.00. Preveslani kilometri predstavljajo osnovo za donacijo (1km = 1 evro), podjetja donatorji pa nato kilometre pretvorijo v evre in v celoti donirajo Zvezi prijateljev mladine Moste Polje, ki z izkupičkom poskrbi za otroke iz socialno ogroženih družin.

Seštevek vseh sedmih števcev je na koncu pokazal kar 2.500 preveslanih kilometrov, donatorji pa so obljubili, da bodo seštevke zaokrožili in prispevali še nekaj dodatnih evrov. Poleg prispevkov, ki so jih v dobrodelne lončke namenili sodelujoči, čakamo še na podatek, koliko sredstev je bilo nakazanih preko QR kode s sklicem na 24-urno dobrodelno veslanja. Skupni znesek, ki ga pričakujemo, je okoli 9.000 evrov.

Zbrana sredstva bomo tudi tokrat v celoti namenili otrokom iz socialno ogroženih družin in donirali projektu Veriga dobrih ljudi, ki poteka pod okriljem Zveze prijateljev mladine Moste Polje. Število ljudi, ki se znajdejo v socialni stiski strmo narašča, zato želimo prispevati svoj delček pomoči. 

Pokroviteljstvo nad sedmimi veslači so prevzela srčna podjetja Gasslo d.o.o., Hair Culture, Kärcher, Sanolabor, Slikopleskarstvo Vindiš, Zemljak d.o.o. ter zopet tudi Avantcar (Avant2Go), Malalan, Svet Real, ki so stalni podporniki in že šestič zapored donatorji naše dobrodelne akcije. 

 

V sedmih veslaških ekipah so sodelovali člani CrossFit Ljubljana, njihovi prijatelji, družinski člani, sodelavci, kolegi iz drugih športnih centrov in vsi, ki so želeli prispevati za dober namen. V 24 urah nam je na pomoč priskočilo tudi kar nekaj znanih prijateljev iz sveta športa in zabave, že šesto leto zapored pa se je vabilu odzval priljubljeni pevec Marko Vozelj. Marko med zavzetim veslanjem običajno najde čas tudi za koncert ali dva, preden se ponovno vrne za krmilo veslača in neumorno nadaljuje z nabiranjem preveslanih kilometrov. 

Posebej veseli smo bili tudi udeležbe varovancev doma starejših občanov Notranje Gorice z direktorico Ano Petrič, vse pa je navdušil čili 90-letni gospod Hren, ki je veslal kot za šalo. Z nami je bila Tatjana Bobnar, svetovalka predsednice države za človekovo varnost. V velikem številu je sodelovala ekipa ZPM MP, kolegi iz športnih centrov Kettlebell, FitZone, KDU Olimpija, predsednik in sekretar Weightlifting federacije Slovenije Damjan Čanžek in Slavko Laljek, Dremelj Bojan, predsednik ŽKK Domžale ter še mnogi drugi. 

Tekom dobrodelne akcije v centru CFL ni manjkalo dobre hrane, pijače in nalezljivo dobrega vzdušja. V nočnih urah se je naš športni center prelevil v najboljši klub v mestu, saj je tempo veslanja narekovala glasba, sodelujoči, ki so čakali na svoje mesto na veslaču, pa so se medtem ogrevali s plesom in petjem. Veseli smo, da je poskrbljeno tudi za CFL podmladek, saj so se na športno-igralnem poligonu preizkusili tudi naši najmlajši in dokazali, da v dobri družbi zares nič ni težko. Zahvaljujemo se vsem, ki so poleg dobre volje in navijanja, prispevali tudi v obliki pečenih dobrot in okrepčila ter poskrbeli, da so sodelujoči obdržali visok tempo vseh 24 ur veslanja. Hvala gostilnam Maček, Javornik in Momo ter Zebra Patisseries in Burek Box, s pomembno in super Kimbo espresso kavno podporo so nas oskrbeli naši prijatelji iz G3 Spirits. Hladili smo se s sladoledi Leone Alive bars ter okrepčali z »Best Snack« nagrajenimi BiteMe prigrizki in Union Hoppy Lager 0.0 pivom ter Red Bull energijskimi pijačami, pekli pa so tudi naši člani, zato sodelujočim goriva za veslanje res ni zmanjkalo.

Ob zaključku dogodka smo se izjemno razveselili video klica gospe Anite Ogulin, predsednice Zveze prijateljev mladine Moste Polje, ki se je zahvalila vsem sodelujočim in centru CrossFit Ljubljana, saj nas z njo že deset let druži čudovito sodelovanje pri pomoči tistim, ki pomoč potrebujejo. 

Neizmerno veseli smo, da smo s skupnimi močmi zbrali zavidljiv izkupiček, ki bo v celoti namenjen za pomoč socialno ogroženim in upamo, da bo vsaj malo prispeval k izboljšavi razmer. Kljub pomanjkanju spanja v mislih že kujemo načrte za naslednje dobrodelno obarvane dogodke in se veselimo ponovnega druženja z našo CFL družino in prijatelji.


CrossFit Ljubljana
Šmartinska 106
1000 Ljubljana


Facebook: CrossFit Ljubljana
Instagram: crossfitljubljana
E-naslov: [email protected]

 

Naslov
Šmartinska c. 106
Telefon
+386 70 658 112
Odprto
PON - PET: 6.30 - 21.30, SOB: 17.00 - 19.00
E-pošta