fbpx
4. Dobrodelno 24-urno veslanje – preko 350 veslačev preveslalo 2360 km

4. Dobrodelno 24-urno veslanje – preko 350 veslačev preveslalo 2360 km

Preko 350 veslačev preveslalo 2360 km in priveslalo rekordnih 5.500 EUR

Letos, ko smo izziv organizirali že četrtič, je bilo še posebej živahno, saj se je veliko ljudi odzvalo prošnji, da se akciji pridružijo v 24 ureh veslanja, posebej ponoči. In res so se, tako da je bila noč živahna, energije ni zmanjkalo niti v najzgodnjejših urah, ko je bil gym ves čas poln in je bil marsikdo, ki se je pridružil kljub rani uri, presenečen ob živžavu, ki je vladal ob veslanju. Spremljevalna glasba, petje sodelujočih in resnično pozitivna energija, iskrena dobra volja in čudovit občutek, da ob tem, da si v dobri družbi, se rekreiraš, predvsem pomagaš ljudem, ki so v stiski in pomoč še kako potrebujejo.

Znak za začetek veslanja je dala Anita Ogulin iz ZPM MP. Na sedmih dvoranskih veslačih C2 so veslali člani kluba RCL, sodelavci, športniki, medijske osebnosti, športni prijatelji, družine pa tudi najstarejši in najmlajši so prispevali kak zaveslaj.

Med drugimi so se nam pridružili vodja strokovnega sveta FZS Boris Sila, sekretar ZODUS Slavko Laljek, TV voditelja Peter Poles in Jani Muhič, pevec Marko Vozelj, vratar NK Olimpija Nejc Vidmar in trenerji selekcij NK Olimpija, hokejista HK Olimpija Luka Vidmar in Uroš Batič, Luka Križaj serviser nemške smučarske reprezentance, kolegi iz športnih klubov Simptom gym, Hiša na travniku, FIT13, Fitzone, Rafting klub Gimpex Straža, Specialna enota slovenske Policije, bivši nogometaš, sedaj športni manager Jaka Jakopič, Gregor Pirc iz društva OnkoMan, športni novinar Anže Bašelj, mladi zdravniki v humanitarno medicinski odpravi Kenija 2020. Direktorica DEOS Doma starejših Notranje Gorice Ana Petrič, s sedelavko in stanovalci, ki so prav tako prispevali pri izzivu, so zatrdili in potrdili, da smo dobrodelni in aktivni lahko neglede na leta, četudi z majhnim prispevkom, saj vsak zaveslaj šteje. Enako so se izkazali tudi naši najmlajši, ki so nas pri veslanju presenetili z zagnanostjo in energijo.

Za sodelujoče so poskrbeli številni donatorji, ki so prispevali hrano in pijačo (Gostilne Pečnikar, Javornik, Jurman, Sputnik, Pekarna Grosuplje, Don Don, Kurji tat, Dif Food, Burek Box, Mesarstvo Flerin, Kimbo espresso Slovenija, Zebra Patisseries).

Vsak veslač C2 je imel tudi svoje donatorje (Avantcar, Avant2Go, Malalan, Ski servis Strel, Bayer, Svet d.o.o. Zebra Patisseries, Zemljak d.o.o., Stratkom d.o.o.,), ki na koncu prispevajo najmanj toliko EUR kot je preveslanih kilometrov.

Na dobrodelnem dogodku je preko 350 sodelujočih preveslalo 2360 km, v dobrodelni lonček so prispevali tudi obiskovalci in ob koncu bo šlo v dober namen skupno 5.500 EUR.

Sredstva bodo dodeljena družinam z mladoletnimi otroki znotraj projekta “Veriga dobrih ljudi”. Projekt je nastal pod okriljem Zveze prijateljev mladine Moste Polje in Pro Plusa, v sodelovanju s pokrovitelji. Projekt “Veriga dobrih ljudi” je namenjen družinam z mladoletnimi otroki, ki jih je doletela nenadna socialna stiska. Pomoč pa je tako finančna in materialna, psihosocialna, pomoč pri vnovični integraciji družine, kot tudi pomoč pri reševanju birokratskih ovir.

Glede na to, da je bil izziv izpeljan že četrtič in je uspel nad pričakovanji so sodelujoči na koncu zagotovili v en glas “Se vidimo prihodnje leto!!!” 🙂

#24urveslaca

Naslov
Šmartinska c. 106
Telefon
+386 70 658 112
Odprto
PON - PET: 6.30 - 21.30, SOB: 17.00 - 19.00
E-pošta