fbpx
10 let športnega centra Crossfit Ljubljana

10 let športnega centra Crossfit Ljubljana

CrossFit Ljubljana je svoja vrata odprl pred 10. leti in v tem času poskrbel za kakovostno vadbo številnih rekreativnih, pa tudi profesionalnih športnikov.

CrossFit Ljubljana je licenciran CrossFit center, ki ob programirani vadbi, skrbi ne le za člane, temveč tudi za stalno strokovno usposabljanje svojih trenerjev in je član velike družine CrossFit Inc. s sedežem v ZDA. CrossFit je ena od najbolj razširjenih športnih vadb, saj CrossFit skupnost šteje preko 15.000 CrossFit boxov (centrov) in preko 5 milijonov članov, z več kot 35.000 licenciranimi trenerji po vsem svetu.

Za CrossFit je značilna velika povezanost članov, t.i. CrossFit Community/skupnost, vsako leto nas obiščejo in se nam na vadbi pridružijo (drop in) člani številnih CF centrov iz vsega sveta, ki se ustavijo v Sloveniji na svojih službenih, počitniških ali študijskih popotovanjih.
Naši člani se udeležujejo različnih CrossFit tekmovanj po Evropi, kjer dosegajo lepe rezultate. Leta 2019 je naš član kot prvi iz Slovenije tekmoval na vsakoletnem »svetovnem prvenstvu« v CrossFitu, t.i. CrossFit Games-ih v ZDA in v konkurenci pretežno profesionalnih CrossFit tekmovalcev z vsega sveta zasedel odlično 47. mesto.

V vsem času delovanja centra smo bili tudi družbeno odgovorni in se aktivno vključevali v pomoč tistim, ki so pomoči potrebni. Tako smo z dobrodelnimi akcijami (v letu 2022 smo že petič organizirali 24-urno dobrodelno veslanje) zbirali denarna sredstva, hrano, obutev, oblačila, šolske potrebščine, stanovanjsko opremo in pomagali otrokom iz socialno šibkih družin ter s sredstvi pomagali pri aktivnostih otrok s posebnimi potrebami.

V 10-letnem delovanju CFL smo navezali trdne in uspešne vezi z gospo Anito Ogulin in ZPM MP ter zbrali okoli 60.000 eur denarnih sredstev, ki smo jih v glavnem v sodelovanju z ZPM MP in v projektu Veriga dobrih ljudi, namenili otrokom in družinam v socialni stiski.
Redno sodelujemo tudi v krvodajalskih akcijah, člane in širšo skupnost ozaveščamo o pomenu in skrbi za zdrav način življenja, zdravstveni preventivi in pravočasnem odkrivanju bolezni, ki so najbolj razširjene v naši družbi (zgodnje odkrivanje raka dojk – rožnati oktober, pravočasno odkrivanje in pomoč tistim, ki se srečujejo z rakom mod in prostate – movember, ozaveščamo o nasilju nad ženskami …) in ostalih aktualnih dogodkih v našem okolju.

Aktivno smo vključeni tudi v delovanje FZS – Fitnes zveze Slovenije in ZODUS – Zveze organizacij dviganja uteži Slovenije. Tako so se našega praznovanja poleg drugih udeležili tudi predsednica FZS, Nataša Teran ter predsednik Weightlifting federacije Slovenije Damjan Čanžek in njen sekretar Slavko Laljek.

V prvi vrsti je naša skrb namenjena našim članom, zato strokovno pristopamo k programiranju vadbe zanje, glede na njihove zmožnosti, ambicije in marsikomu pomagamo pri rehabilitaciji po boleznih, poškodbah, operativnih posegih, zdravstvenih težavah.

Enako pomembna pa je skupnost, ki jo gradimo in zaradi katere člani radi hodijo na vadbo, se udeležujejo različnih izzivov, dogodkov, druženj v katere vključujemo tudi njihove domače, partnerje, sodelavce, otroke. Vse to tvori trdno jedro in je gradnik naše CFL skupnosti. Člani se ves čas zavedajo, da smo vselej, v vseh situacijah tukaj drug za drugega, da si pomagamo, priskočimo na pomoč. Tako so za nas enako pomembni tudi vsi osebni dosežki in dogodki posameznikov na vseh področjih in z veseljem skupaj proslavimo pomembne življenjske dogodke, prelomnice, uspehe.

Pravi preizkus naše povezanosti je bilo obdobje zaprtja našega centra zaradi pandemije Covid-19. V tem času smo aktivirali vse naše moči in angažirali prijatelje, da so nači člani in njihovi bližnji tudi na daljavo ohranjali pozitivno naravnanost, redno vadili preko ZOOM aplikacije, preko katere smo se prav tako družili ob pripravi kuharskih in pekovskih mojstrovin s priznanimi chefi, mešali pijače, ipd. Prisluhnili smo tudi zanimivim in koristnim predavanjem, se družili ob Zoom klepetih, če je bilo potrebno, pa tudi pomagali pri prenovah domov, selitvah …

Praznovanje 10. obletnice je potekalo v sproščenem vzdušju, med drugim so se zahvalili tudi vsem podpornikom številnih akcij, posebej Avatcar Slovenija, G3 Spirits in POP TV. Vsi smo pogrešali predsednico ZPM MP, gospo Anito Ogulin, ki se je v preteklosti udeleževali naših akcij in praznovanj ter ji z velikim aplavzom poslali srčne želje za čimprejšnje okrevanje. Sekretarka ZPM MP Tanja Petek nam je v zahvalo za dolgoletno tvorno sodelovanje in delovanje na področju dobrodelnosti v imenu ZPM MP in projekta Veriga dobrih ljudi izročila plaketo.

Lepo je bilo ponovno srečati člane, ki so z nami trenirali pred leti, pa so jih različne življenjske situacije odpeljale drugam, lepo je bilo videti tudi številčni CFL podmladek, ki obeta nadaljevanje naših družinskih tradicij in druženja tudi v bodoče. Upihnili smo svečko na rojstnodnevni tortici in si zaželeli še veliko lepih skupnih druženj in uspehov.

O nas so pisali tudi:

 

Naslov
Šmartinska c. 106
Telefon
+386 70 658 112
Odprto
PON - PET: 6.30 - 21.30, SOB: 17.00 - 19.00
E-pošta