fbpx

21.12.2013 je potekala prva CrossFit tekma, ki so se je v tujini udeležili člani Reebok CrossFit Ljubljana. CrossFit Zagreb je pripravil tekmovanje z imenom Return of the Mayans. Čeprav je bila to krstna tekma za nas, treningi niso bili nič kaj prizanesljivi. Vsak tekmovalec, je moral opraviti dva kvalifikacijska WOD-a, na podlagi katerih se je na koncu najboljših 8 uvrstilo v finalne.

Prvi WOD:
3 rounds for time:
50x wall ball @10kg/6kg
40x KBS @24kg/16kg
30x Burpee
TIME LIMIT: 18 min
(za znakom@ je najprej napisana teža za moške, druga teža pa je teža za ženske)

Prvi WOD je bil že na pogled zastrašujoč, še posebej, če si vedel, da imaš za 3 kroge le 18 min. Wall ball-i so ti noge resnično spremenili v dve neubogljivi priteklini posebej, če si naredil kakšnega več, saj so sodniki neusmiljeno črtali ponovitve, ki niso bile izvedene v dogovorjenem standardu. V 18 minutah sta od vseh tekmovalcev vse 3 kroge, tik pred iztekom časa uspela dokončati le Luka Šink in Anže Benko. Sergij Potočnik, Aleš Hlad ter Luka Golob pa so se koncu zelo približali in bi potrebovali morda le še kako minuto več. Prav tako je krstni WOD dobro izpeljala naša edina ženska predstavnica na tem tekmovanju, Tina Turšič.
Sledila je dvourna pavza, ki pa je minila kot tistih 10 sekund počitka med tabato, saj veste najhitrejših 10 sekund na svetu…

Drugi WOD:
3x DT @50kg/40kg (12x dead lift, 9x power clean, 6x shoulder to overhead)
5x CINDY (5xdvig, 10x skleca, 15x squat)
100x AB MAT SIT UPS
TIME LIMIT: 12min

Po pričakovanju je drugi WOD vključeval weightlifting. Še dobro da so bili le trije krogi DT. Time limit pa je bil tukaj še bolj navit kot pri prvi preizkušnji. Znova je le peščica tekmovalcev uspela trening dokončati v časovnem okvirju. Med njima sta bila ponovno naša Luka in Anže, ki si bo AB MAT SIT UP-e zapomnil za zmeraj, saj jih je moral zaradi neveljavnih ponovitev narediti vsaj 150… Med ženskami, se je zanesljivo v finale, s predčasno končanim drugim WOD-om, uvrstila tudi Tina.
Sledil je samo še finalni WOD, kjer ni bilo pomembno, kako dobro si naredil prejšnja dva, zmagovalec pa tisti, ki najhitreje konča WOD.

FINAL WOD:
Row 70 cal
30x box jump @60cm/50cm
30x ground to overhead KB @24kg/16kg
30x walking lounge @20kg/10kg
20x dead lift @100kg/80kg
20x thruster @40kg/30kg
20x chest to bar

Kot da WOD sam po sebi že ni bil dovolj težak, so nam gostitelji pripravili še ‘presenečenje’. Veslalo se je namreč z masko?! Tekmovalcem je največ nervoze pred začetkom povzročala prav veslanje z masko. A ko se je začelo, so bile vse misli usmerjene le v naslednjo ponovitev, vse drugo ni bilo več pomembno. Med fanti smo spremljali zanimiv dvoboj vse do konca! Večji del tekme, vse do predzadnje postaje kjer so bili thrusterji, je vodil Sergij. Minimalno prednost sta tam izničila Luka Š. in Aleš, ki sta se kot prva podala na chest to bar. Luka je zbral še zadnje moči in vseh 20 naredil v kosu ter zmagal. Anže, ki je chest to bare začel za Alešem, je prav tako odlično izpeljal zadnjo postajo ter smuknil na drugo mesto, le nekaj sekund za njim pa je končal Aleš, odličen četrti pa je bil Sergij. Tudi peto mesto je zasedel naš Luka G., tako da je bilo vseh prvih pet mest slovensko obarvanih. Tu pa še ni bilo konec našega veselje, da je bilo zmagoslavje popolno je v ženski konkurenci zmagala tudi Tina!
Zagreb, je bil perfektna prva postaja naše tekmovalne ekipe. Nabiranje izkušenj, ter tkanje novih prijateljskih vezi…. Komaj že čakamo nove dogodivščine in izzive.

ŽAN

Foto: (c) 2013. Goran Peresin – GOXMAG / All Rights Reserved

Naslov
Šmartinska c. 106
Telefon
+386 70 658 112
Odprto
PON - PET: 6.30 - 21.30, SOB: 17.00 - 19.00
E-pošta