fbpx

V soboto, 20. 4. 2013 je na Šmartinski 106 v Ljubljani potekala otvoritev prvega licenciranega CrossFit centra v Sloveniji – CrossFit Ljubljana.

CrossFit je licenčna vadba z lastnim programom izobraževanja, licenciranja trenerjev in telovadnic. CrossFit je najhitreje rastoča skupnost športnih klubov na svetu, vseh CrossFit centrov pa je na svetu cca. 4500 (535 v Evropi, od tega 185 v centralni Evropi), na Balkanu le trije. CrossFit organizaciji se je v zadnjih letih pridružil Reebok, kot sponzor svetovnega prvenstva v CrossFitu. Tako lahko posamezni centri konkurirajo za njihovo licenco, vseh Reebok CrossFit – ov na svetu pa je le 200, od tega 15 v Evropi.

Reebok CrossFit Ljubljana je edini center s CrossFit in Reebok Crossfit licenco v Sloveniji, interes centra pa je predvsem, da se ta zvrst vadbe čimbolj razširi in aktivira kar se da širok krog ljudi, ne glede na starost in gibalne zmogljivosti.

Zbrane je v imenu ekipe centra pozdravil Matjaž Šink, na otvoritvi centra pa so bili pod vodstovom glavnega trenerja Primoža Kirna in njegovih trenerskih kolegov ter vadečih, predstavljeni principi vadbe Crossfit ter potek tekmovanj v CrossFitu in Boot Campu.

V ta način vadbe se vključuje vedno večje število profesionalnih športnikov. Otvoritve so se udeležili športni delavci, ki že sedaj sodelujejo s centrom za funkcionalno vadbo, oz. funkcionalno vadbo vključujejo v treninge profesionalnih športnikov, prišli pa so tudi športniki, med njimi priljubljenI smučarski skakalec Robert Kranjec in član avstrijskega, angleškega in slovenskega profesionalnega združenja za golf in prvi slovenski profesionalni golfist in učitelj golfa, Daniel Kraljič. Zbrani na otvoritvi pa so bili deležni izjemno bogato obložene mize Paleo dobrot, prigrizkov, slaščic in napitkov, ki jih je pripravila nutricistka Darja Vrečar.

Ob vključitvi širokega kroga ljudi, ki so prepoznali pomembnost dobre telesne pripravljenosti za premagovanje vsakodnevnih obremenitev, si Reebok CrossFit Ljubljana prizadeva čim bolj usposobiti trenerski kader ter pri tem uporabiti bogat nabor izobraževanja in usposabljanja, ki ga nudita CrossFit in Reebok CrossFit organizaciji. Ob širitvi kroga CrossFit centrov, bo v prihodnje zaživela tudi povezava in sodelovanje članov ljubljanskega centra na dogodkih in tekmovanjih, ki potekajo v okviru CrossFit in Reebok CrossFit organizacij.

Video prispevek z dogodka si lahko ogledate na naslovu:
http://cross-fit.mitv.si/#asset_xXWPNx94FBtfKckTF

Naslov
Šmartinska c. 106
Telefon
+386 70 658 112
Odprto
PON - PET: 6.30 - 21.30, SOB: 17.00 - 19.00
E-pošta