fbpx

Gregor je prišel k nam konec oktobra 2013, z željo po boljšem zdravju, boljšem videzu ter aktivnem življenju. S pomočjo CrossFit vadbe in pravilnega prehranjevanju, mu je skupaj s trenerji in nutricinostom v kratkem času uspelo doseči konkretne rezultate.

Po prvih meritvah je bilo jasno, da je pred njim dolga pot in da bo uspel s trdim delom in vztrajnostjo. Začetne meritve so pokazale 130 kg in 38,9 % maščobe. Po pregledu tedenskega dnevnika prehrane sta se z nutricistom odločila, da so najboljši pristop majhne in za Gregorja sprejemljive spremembe. Prvi teden je zamenjal vso tekočino za vodo in nesladkan čaj, saj so se na njegovem jedilniku prepogosto pojavljali razni sokovi in pijače z veliko vsebnostjo sladkorja. Že tako majhna sprememba je prinesla dobre rezultate. V naslednjih tednih se je Gregor priključil rednim skupinam CrossFita in tako izpolni enega izmed ciljev – aktivno življenje, pri prehrani pa sta s trenerjem večji poudarek dala nepredelani hrani, zmanjšanem vnosu ogljikovih hidratov, v zameno za tiste v zelenjavi in sadju, povečanem vnosu beljakovin in zdravih maščob. Skozi posamezna merjenja se je kazal napredek v zmanjšanju teže in procentu maščobe, Gregor pa je med drugim opazil spremembe tudi pri svoji garderobi, saj mu je bilo vedno več stvari prevelikih ali pa je lahko oblekel, kar že dolgo ni. Zadnje opravljene meritve 27.1.2014 so pokazale velik napredek, Gregorjeva teža je bila 117,5 kg in odstotek maščobe 28,4. Gregor sedaj odhaja na študij v Lille, vendar se naše sodelovanje ne bo prekinilo. Dobil je vse potrebne napotke za vadbo in prehrano in je v nenehni povezavi s trenerji in nutricistom.
TO BE CONTINUED 🙂

GREGOR NOVAK – pred odhodom v Lille, 27.1.2014

"Preden sem se udeležil svojega prvega CrossFit treninga, sem bil zelo skeptičen, saj nisem bil prepričan, da je to prava vadba zame. Na internetu sem si namreč ogledal posnetke nekaterih vadb, ki jih izvajajo pri CrossFitu. Za večino sem bil prepričan, da jih s svojo preveliko telesno težo in slabo kondicijo ne morem izvesti.
Trener Luka me je na prvem treningu uvedel v osnovne prvin CrossFita. Seznanil sem se s sklecami, vojaškimi poskoki, trebušnjaki, skok na box in kettlebell swingi, čemur je sledil trening sestavljen iz vseh teh elementov. Mirno lahko zagotovim, da je bila do takrat to najtežja vadba v mojem življenju. A dobil sem zagon In motivacijo, da sem se pričel redno udeleževati CrossFit vadb.
V naslednjem tednu mi je trener in nutricist Anže priporočil, da je potrebno urediti tudi prehrano. Pričel sem voditi dnevnik svojega prehranjevanja, Anže mi je postopoma svetoval, kaj lahko in česa ne smem jesti, vsak ponedeljek pa sva izvedla tudi meritve, ki so pokazale, če sva na pravi poti.
V tednih, ki so sledili so se kilogrami zmanjševali mišice pa povečevale. Anže in Luka sta podrobno spremljala vsak trening, pri tem sta sestavljala tudi usmerjene WOD-e (vadbe dneva). Izjemno me je motiviralo tudi dejstvo, da so me ob trenerjih bodrili tudi vsi udeleženi na treningu. V trenutkih, ko ti zmanjkuje volje, ti to da nov zagon za dokončanje vadbe in dosego zastavljenih ciljev.
Odločil sem se tudi za Weight Lifting program, ki ga ponujajo pri Reebok CrossFit Ljubljana. Te treninge je vodil Sebastijan, ki je z svojimi izkušnjami svetoval pri tehniki dvigovanja uteži. Pri WL programu smo izvajali tako imenovani Snatch in pa Clean and Jerk in tudi tukaj sem dosegel rezultate, ki so se mi pred tem zdeli povsem nedosegljivi.
Da povzamem, Reebok CrossFit Ljubljana mi je pomagal k izgubi kilogramov in učrvstitivi mojega telesa. Vse skupaj je vrhunsko vodeno, lastniki nenehno skrbijo za spremembe in izboljšave, trenerji pa izvrstno opravljajo svoje delo, saj se po dvorani razlega pozitivno vzdušje ob izvedbi vaj z bodrenjem in učenjem pravilnih tehnik. Če si še kdo želi izgubiti kilograme, je CrossFit prava vadba. Učinkovito namreč topi kilograme in maščobe, hkrati pa krepi in povečuje mišice, vse skupaj pa je lažje in bolj zanimovo, ker vadba poteka v majhnih skupinah ob medsebojnem vzpodbujanju. CrossFit te žene tudi k temu, da postajaš vedno boljši, bolj zadovoljen in lažje dosegaš svoje cilje tudi izven vadbene dvorane.
Hvala celotni ekipi Reebok CrossFit Ljubljana"

– Gregor

PROGRAMI ZDRAVE PREHRANE V REEBOK CROSSFIT LJUBLJANA:

https://www.crossfitljubljana.si/ostale-storitve/zdrava-prehrana

Naslov
Šmartinska c. 106
Telefon
+386 70 658 112
Odprto
PON - PET: 6.30 - 21.30, SOB: 17.00 - 19.00
E-pošta