fbpx
Aleks Koštomaj »Fittest in Slovenia« – Od Open-a do Gamesov 2019

Aleks Koštomaj »Fittest in Slovenia« – Od Open-a do Gamesov 2019

Alekss Koštomaj se bo avgusta, kot prvi slovenec, odpravil na tekmovanje Reebok CrossFit Games 2019.

Aleks si je nastop prislužil z osvojenim prvim mestom med slovenci na Open-u 2019 in pridobil naslov »Fittest in Slovenia«.
A Aleksov uspeh na letošnjem Open-u ni naključje, saj se od najzgodnejših let aktivno posveča športu. S treningi plavanja je začel že v mali šoli v Plavalni šoli Narf in kaj hitro se je pokazalo iz kakšnega testa je, zato so ga usmerili v Plavalni kljub Ilirija. Tu se je začela njegova uspešna plavalna kariera, ki je trajala vse do njegovega 19. leta. Leta 2008 si je prislužil naziv »plavalec leta« v kategoriji kadetov, leta 2010 pa je sodeloval na olimpijskih igrah mladih v Singapurju. V vsem tem času je dosegel okoli 20 državnih rekordov individualno pa tudi v štafetah. Je lastnik več kot 300 medalj. Pri 19. letih si je poškodoval ramo, zato je s plavanjem prenehal. Po dveh letih pavze se je navdušil nad crossfitom in ob predanih treningih začel kaj kmalu nizati uspehe na mednarodnih tekmovanjih.

Aleks Koštomaj

Letošnje kvalifikacije za Gamese (torej Open) in naloge na njih so bile prilagojene sodelujočim po vsem svetu. Posameznik je moral obvladati osnove crossfita, prikazati moč pa tudi nekoliko naprednejše tehnično znanje. Na Gamesih pa bodo morali sodelujoči pokazati še mnogo več. Težje naloge, zahtevnejši elementi, več volumna, več nalog in še in še. In temu so prilagojene tudi Aleksove priprave, ki so že v polnem teku. V tej fazi je potrebno filigransko natančno izvajanje načrtovanih treningov, treniranje (tudi) dvakrat na dan ter vključevanje novih elementov, ki se lahko pojavijo na Gamesih.

Aleks je dobro formo v zadnjem obdobju potrdil z osvojitvijo prvega mesta na tekmi Varaždin Throwdown, do avgusta pa bo zagotovo večino časa preživel v gymu. Prepričani smo, da bodo priprave tekle po načrtih, vsi pa mu v Madisonu žeiimo čimvišjo uvrstitev ter da se avgusta na Reebok CrossFit Games 2019 naužije vzdušja v družbi najboljših crossfiterjev sveta.

Dogajanja iz Aleksovih priprav na Gamese spremljajte na našem FB-ju ali IG-u Reebok Crossfit Ljubljana, dogajanje iz osrednjega svetovnega prizorišča crossfit prvenstva v Madisonu pa bomo lahko spremljali od 1. – 4. avgusta.

#CrossFitGames2019

Naslov
Šmartinska c. 106
Telefon
+386 70 658 112
Odprto
PON - PET: 6.30 - 21.30, SOB: 17.00 - 19.00
E-pošta